ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουλίου.

O ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο από τις 19 του μήνα ως την 1η Αυγούστου προσπαθεί να καταργήσει τη λογική και τη λεκτική επικοινωνία ως βασικό μέσο συνεννόησης και να μας προσδώσει μια εσάνς ματαιότητας/ Ματίνας Μανταρινάκη – ωστόσο θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να μην τον αφήσουμε να μας ρίξει στα μωσαϊκά. Παραλλήλως, επειδή κανείς δε μας λυπάται καλοκαιριάτικα, η μερική Σεληνιακή Έκλειψη της 17ης Ιουλίου μάς κάνει κυκλοθυμικούς, έτοιμους να “αρπάξουμε” με κάθε αφορμή και πάρα πάρα πολύ ανυπόμονους για κάτι νέο και διασκεδαστικό.

Tα ζώδια αυτού του Σαββατοκύριακου είναι αφιερωμένα στην 3η σεζόν Stranger Things του Netflix, συνεπώς αν δεν την έχετε ολοκληρώσει, μετά την εικόνα ενδέχεται να διαβάσετε κάποιο spoiler (μα τι κάνετε τόσες μέρες και δεν έχετε ολοκληρώσει τη σεζόν, μη χειρότερα).

 

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.  

ΚΡΙΟΣ

Καταρχάς, συγχαρητήρια που την έχετε βγάλει ως τώρα καθαρή, μπράβο, όχιιι, μπράβο, και κάποια στιγμή θα σας απονεμηθεί και κάποιο σχετικό βραβείο με αυτό, ίσως τα Best of της Πέγκυς Ζήνα, ίσως ολόκληρη η βιβλιογραφία του Χάμπερμας – και τώρα που το σκέφτομαι, με την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι σας αυτές τις ημέρες σε επίπεδο επικοινωνίας και συνεννόησης, μάλλον και τα δυο θα χρειαστείτε και τύπου άμεσα, το πρώτο για να ελαφρύνει το κλίμα και το δεύτερο για να αντιληφθείτε πόσο δύσκολο ήταν το πλανητικό task που είχατε αναλάβει αυτές τις ημέρες. Ενιγουέι, στο σπίτι και το σόι η συνεννόηση πρακτικά δεν υπάρχει και όλη αυτή η ένταση συμβαίνει για χάρη της έντασης και μόνο, για κανέναν ουσιώδη λόγο, συνεπώς όσο μπορείτε μη δίνετε σημασία – τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο – στο τι σας λένε και τι σας κάνουν και φροντίστε να περάσετε όσο καλά μπορείτε, τηρουμένων των αναλογιών πάντοτε.

ΤΑΥΡΟΣ

Από τη μια ο ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο δυσκολεύει την επικοινωνία σας όσο δεν πάει, κι από την άλλη η Έκλειψη Σελήνης είναι μεν λιγότερο έντονη για εσάς, σε κάθε περίπτωση όμως η όλη φάση απαιτεί αυτοέλεγχο, ισορροπία και διάφορα άλλα πράγματα τα οποία υπό κ.σ. έχετε σε αποθέματα – απλώς αυτό δε συμβαίνει όταν παράλληλα είστε και πάρα πολύ κουρασμένοι. Σαν την Eleven όταν κουμάνταρε το τέρας μόνη της, έτσι κουμαντάρετε κι εσείς ανθρώπους, καθυστερήσεις, πισωγυρίσματα, σχέδια που στραβώνουν και αλλαγούλες που αρχικά ίσως να σας ξινίζουν, κατόπιν όμως αρχίζετε να προσαρμόζεστε πάνω τους. Ναι, οι αλλαγούλες αυτές έχουν και σχέση με το παρελθόν, το οποίο μπορεί να γίνει παρόν in no time, ακριβώς όπως μπούκαρε το τέρας στο σπίτι του Hopper.

Διάβασε ακόμα: Τα 3 ζώδια που δεν πρόκειται να σε στηρίξουν

ΔΙΔΥΜΟΙ

Aν αρχίσει ο Θανάσης να πραγματώνει Σταμάτη Γονίδη “Έχεις απωθημένα και τα ξεσπάς σε εμένα”, μη γκρινιάξετε, διότι με τη δική σας ανασφάλεια θα έχουν μπει οι βάσεις για ένα ενδεχόμενο μελλοντικό πατιρντί εκ μέρους του. Φυσικά και ο ανάδρομος Ερμής (ειδικά τώρα από τον Καρκίνο) μάς έχει στήσει όλους στον τοίχο (και τον Θανάση, προφανώς) και δε μας αφήνει να συνεννοηθούμε ούτε με την ίδια μας τη μάνα, ωστόσο ήδη ξέρετε δυο πράγματα: πρώτον, πως πρέπει να προσέχετε τα λεφτάκια σας ενόψει των διακοπών του Αυγούστου, αλλιώς θα ακυρωθεί η Άνδρος και θα πάτε μια ωραιότατη Λούτσα και δεύτερον ότι αν δεν κουλάρετε θα πάτε στην Άνδρο (ή τη Λούτσα, αναλόγως) με ρυτίδες, κι αυτό δεν το θέτε ούτε εσείς, ούτε κανένας από τους προαναφερθέντες προορισμούς. Λίγα λόγια, πολλή σκέψη, και μην ξεχνάτε πως συχνά άλλοι σάς βάζουν ιδέες και παθαίνετε εμμονές χωρίς λόγο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η φάση είναι “για εσένα μου μιλάει ο Πουφ και μου λέει για τη ζεστή αγκαλιά σου”, εντωμεταξύ ο Πουφ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ να σάς ακούει άλλο, βέβαια κι αυτός αν ήταν Καρκίνος και είχε αυτή την έκλειψη πάνω του, το ίδιο θα έκανε, ας μη λέμε ψέματα, θα σας έπρηζε τα κάκαλα με τις σκέσεις του (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και πώς πάνε και πώς ΔΕΝ πάνε και πώς ΠΡΕΠΕΙ να πάνε, ενώ δεν υπάρχει τίποτα από αυτά ως substantial ερώτημα, πλην του “πώς είμαι καλά ρε παιδί μου, με τον Θανάση/ τον προϊστάμενο/ τη μάνα μου ή με τη σκέψη ότι μια μέρα θα είμαι όντως καλά μαζί τους”. Όχι, δεν είναι ψιλά γράμματα, είναι αυτό που πρέπει να κάνετε και λόγω του ανάδρομου Ερμή αυτή τη στιγμή, να μη χάσετε δηλαδή το κέφι σας, αλλά να είστε πιο μαζεμένοι και λιγότερο εκδηλωτικοί από ό,τι η Μαρία Κάλλας όταν ερμήνευε την Casta Diva, μέχρι να περάσει το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον.

ΛΕΩΝ

Καθένας έχει τον καημό του αυτές τις μέρες, κάτι θα έχετε ψυλλιαστεί κι εσείς, όσο κι αν είστε στον κόσμο σας διότι οι διακοπές αργούν, σε κάθε περίπτωση μη δίνετε σημασία, παραμείνετε σε αυτό τον κόσμο και δώστε βάση στα παρακάτω: πρώτον, ο ανάδρομος Ερμής ξεμπροστιάζει διάφορους περιλιμπανόμενους που ενδέχεται να σας επιβουλεύονται εδώ και καιρό, αλλά δεν ξέρουν με ποιους έχουν μπλέξει, δεύτερον ό,τι κι αν σάς τύχει ως οικογενειακή εκκρεμότητα (και δη το Σαββατοκύριακο) καλό είναι να κλείσει χωρίς απώλειες παντός είδους και τρίτον κάντε υπομονή με τα της δουλειάς, διότι δεν έχει νόημα να συγχύζεστε επιπλέον, μεσούντων όλων αυτών των πλανητικών φαινομένων – έτσι κι αλλιώς όλοι στο χάος μέσα επιπλέουμε, εσείς το κάνετε και με χάρη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Νομίζετε πως έχετε κολλήσει σε μια αέναη λούπα στην οποία η δουλειά, τα ζωντόβολα της δουλειάς, τα σόγια, ο Θανάσης, αυτός στον οποίο ποντάρετε να αναλάβει το ρόλο του μελλοντικά, ο περιπτεράς σας και η μοδίστρα της γειτονιάς απλώς θέλουν να σας βασανίζουν επειδή υπάρχετε, χωρίς κανέναν άλλο λόγο ή αφορμή. Το καλό σε αυτή την ιστορία είναι ότι φίλοι (ιδίως από τα παλιά) θα εμφανιστούν για να σας βοηθήσουν να διασκεδάσετε, όσο η Έκλειψη θα προσπαθήσει να φρακάρει το συναίσθημά σας απέναντι στον Θανάση ή, ακόμα χειρότερα, να σας κάνει να επιστρέψετε στο γκομενικό σας παρελθόν για να δείτε “με άλλο μάτι” όποιον φτύσατε το προηγούμενο χρονικό διάστημα μετά λόγου γνώσεως. No. Non. Niet. Καθίστε εκεί που κάθεστε μέχρι να ξεπεράσετε τη σύγχυση (και να κοιμηθεί λίγο το κοντρόλ φρικ που ταΐζετε μέσα σας καθημερινά) και απολαύστε το Σαββατοκύριακο μακριά από σοβαρά θέματα.

Διάβασε ακόμα: Αυτό που θα ξεχάσεις (σίγουρα) να βάλεις στη βαλίτσα των διακοπών, ανάλογα με το ζώδιό σου

ΖΥΓΟΣ

Τα πράγματα είναι πολύ απλά με τον ανάδρομο Ερμή στον Καρκίνο. Νο χάνι, νο μάνι. Αν δεν πάρετε αυτό που θέλετε από τον προϊστάμενο, μη συμφωνήσετε σε τίποτα και για κανένα λόγο. Σε γενικότερη δε βάση, δεν υπάρχει λόγος τώρα από όλες τις φορές του χρόνου να συμβιβαστείτε με πράγματα που δεν σας αρέσουν απλά επειδή βαριέστε να διαπραγματευτείτε για αυτά. Προφανώς και μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα πάαααρα πολύ γρήγορα και να βρεθείτε σαν τον Alexei σε δεινή διαπραγματευτική θέση, αλλά στη βάση του “προσέχουμε για να έχουμε”, δε μπαίνουμε σε διαδικασίες ανακίνησης οικογενειακών και άλλων πονεμένων ζητημάτων και όσο αυτά συμβαίνουν εντός του σπιτιού, εκτός κρατάμε το κουλ μας και αποφεύγουμε να καταναλώνουμε πάνω από 3 καφέδες την ημέρα – διότι μετά νομίζετε πως είστε παντοδύναμοι, ενώ αυτή την περίοδο πρέπει να βγάλετε τον σκασμούλη, να τελειώσετε τη δουλίτσα και να περιμένετε για τις καλύτερες μέρες, όπως όλοι μας εξάλλου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Κάπως σάς λυπήθηκε το σύμπαν και παρά τις καθυστερήσεις και το ότι πληρώνετε τα ατοπήματα της κάθε ζαβής σε διάφορους τομείς της ζωής σας, τα επαγγελματικά σας προχωράνε και έχετε ιδιαίτερη όρεξη να ασχοληθείτε με αυτά, παρότι ένας (νορμάλ) άνθρωπος τέτοια εποχή θα ήθελε να γκαγκανιάζει πάνω στις ολόλευκες πέτρες των παραλιών των Παξών. Ενιγουέι, εσείς σε αυτή τη φάση δεν εμπίπτετε στην κατηγορία αυτή και πλανητικά το πράγμα κατά εκεί πάει, ωστόσο να μην υπερενθουσιάζεστε και να μην κανονίσετε διάφορα πράγματα (ταξίδια, κ.λπ.) για το επόμενο χρονικό διάστημα, διότι πρώτον η συνεννόησή σας θα εμπίπτει στην κατηγορία “ντακότα” και δεύτερον δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεστε έξαλλοι, απλά επειδή οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν τι τους λέτε/ ποιοι είστε/ τι κάνετε/ πού μπορείτε να φτάσετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν αισθάνεστε μια οικονομική ανασφάλεια, είναι μάλλον απότοκο της καταβολής της α΄ δόσης για την εφορία, συνδυαστικά με τις συμπαντικές δυνάμεις που απαιτούν από εσάς να παραμείνετε πάααρα πολύ προσεκτικοί ως προς την οικονομική διαχείριση που κάνετε σε διάφορα πράγματα, ιδίως όταν προκύπτουν νέες ευκαιρίες (κρατήστε τις ζεστές για μετά την 1η Αυγούστου). Κι όπως λέει και η θεία μιας φίλης μου, επειδή κι εσείς δυο πράγματα δε μπορείτε, “το τζίντζερ και τη φτώχια”, μείνετε πολύ συγκεντρωμένοι στο στόχο να μην παρασυρθείτε από ηλίθια έξοδα και δώστε βάση στον Θανάση και στην κάλυψη της απόστασης που ίσως έχει δημιουργηθεί ανάμεσά σας τις τελευταίες ημέρες λόγω της πίεσης από παντού. Επίσης, να είστε απαιτητικοί, δε λέμε το αντίθετο, απλά εκεί όπου “σας παίρνει”, κοινώς αν το έχετε δουλέψει το θεματάκι και το αξίζετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γρανίτα τα νεύρα σας με τον Θανάση αυτές τις μέρες (ευχαριστούμε, ανάδρομε Ερμή) που δεν υπάρχει καμία συνεννόηση ή, έστω, ελπίδα προς αυτή την κατεύθυνση, που καθένας νομίζει ότι έχει τον δικό του αποκλειστικό χαβά και ότι ο χαβάς του άλλου “δε μετράει”, διότι “άλλα πράγματα έχουν τώρα σημασία”, κ.λπ. Για να μη φτάσετε στο σημείο να πάρει ο διάολος και να σηκώσει, μην πιέσετε καταστάσεις και πράγματα το Σαββατοκύριακο, παράλληλα όμως έχετε τις κεραίες σας ανοιχτές μήπως και χαμπαριάσετε τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια, τι σας κρύβουν και τι νομίζετε πως σας κρύβουν. Εννοείται ότι με τη δουλειά θα είστε εξίσου επιφυλακτικοί και εν γένει αν μπορείτε να μην πάρετε καμία πρωτοβουλία το Σαββατοκύριακο σε κανένα επίπεδο (εκτός του να πάτε για μπάνιο), θα είστε ευτυχισμένοι. Αν όχι, θα πάρει και θα σηκώσει – εκτός αν θέλετε να συμβεί αυτό, συνεπώς πρόκειται για μια χρυσή ευκαιρία.

Διάβασε ακόμα: Τα 3 ζώδια που αγαπούν τις αγκαλίτσες

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ξεχάστε για λίγο τα γκομενικά, διότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθείτε αυτές τις ημέρες. Πρώτον, τελειώνετε με επαγγελματικές εκκρεμότητες τώρα που είναι ευκαιρία, πάτε μανικιούρ, πεντικιούρ, χαλάουα, ρίζα, οτιδήποτε έχετε παραμελήσει πάνω σας, για να γλυκαθείτε λίγο (το χρειάζεστε κιόλας), αλλά μην κάνετε ταρζανιές αυτό το Σαββατοκύριακο, δηλαδή μη φτάσετε στα άκρα σε σχέση με το πού θα πάτε και το τι θα κάνετε, διότι δεν είστε τόσο έτοιμοι για αλλαγές (και βασικά ενδέχεται να μη σας κάτσουν στην παρούσα συμπαντική φάση). Προσέξτε τον εαυτό σας, αλλά φορ ρίαλ αυτή τη φορά, δηλαδή όχι επιφανειακά τύπου μπαίνω στο Ζάρα και κατεβάζω 20 ράφια. Το ιδανικό είναι “μπαίνω στο υποσυνείδητό μου και κατεβάζω 20 μπινελίκια στον εαυτό μου για όσο τον έχω παραμελήσει”, αλλά και να μην το κάνετε έτσι ακριβώς αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν πειράζει. Κάποια στιγμή θα γίνει μόνο του ή δεν θα χρειαστεί να φτάσετε ως εκεί διότι θα έχετε φροντίσει να ξεκουραστείτε στο ενδιάμεσο.

ΙΧΘΥΕΣ

When it rains, it pours και όποτε πείτε ότι σας κούρασαν τα πέλαγα σκάει κάτι και δε μπορεί να ηρεμήσει το ψυχούλι σας το έρμο. Δηλαδή συναισθηματικώς ενώ ήσασταν πολύ ok, σχεδόν φυσιολογικοί θα έλεγα, σάς έσκασε ο ανάδρομος Ερμής μια υπαρξιακοσυναισθηματική χαστούκα η οποία μεταφράζεται σε νεύρα με τον Θανάση και έτσι πολύ απλά, συνδυαστικά με τον συνωστισμό που διακρίνεται στην κοινωνική σας ζωή, είναι απλώς too much για να το διαχειριστείτε. On the bright side, αν δεν υπάρχει Θανάσης, κινούνται πραγματάκια προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο αν σκάσει κάτι από το παρελθόν στα γκομενικά, κρατηθείτε για λίγο, μέχρι να κοπάσει το μεγάλο αποσυντονιστικό σούσουρο που επικρατεί στο κεφαλάκι σας για να ξέρετε τι κάνετε.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr