ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 23-24 Σεπτεμβρίου.

Από τις 20 του μήνα η Νέα Σελήνη στην Παρθένο μας ανοίγει τα μάτια και μας δίνει μια σημαντική ώθηση για να αναζητήσουμε τον τρόπο για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη σε όλα τα επίπεδα. Από όποια φοβία κι αν υποφέρετε, όποιος νταλκάς κι αν εδράζεται στα βάθη της ψυχούλας σας, μπορεί να αντιμετωπιστεί κατάματα, χωρίς υπεκφυγές και τρέμουλο στην εσωτερική φωνούλα σας. Ακόμα κι αν δεν είστε φαν του ορθολογισμού, αυτή η Νέα Σελήνη είναι ακαταμάχητη στην επίδρασή της και θα σας βοηθήσει, εφόσον φυσικά το θελήσετε κι εσείς, να κάνετε το κρίσιμο βήμα που σας κρατάει μακριά από ένα καλύτερο μέλλον. Δείτε την σαν το ΠΑΣΟΚ το ’81, χωρίς όμως τις εξαγγελίες για την άμεση αποχώρηση των νατοϊκών βάσεων από την Ελλάδα. 

Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες είστε έτοιμοι να αφήσετε πίσω ό,τι σας κρατούσε δέσμιους του παρελθόντος (ό,τι δηλαδή είχε πάθει η Πέγκυ Ζήνα με το “Αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι” και πριν το 2000), τόσο στη δουλειά, όσο και στα γκομενικά.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο. Μην το ξαναλέω κάθε φορά.

ΚΡΙΟΣ

Ξέρετε πολύ καλά πως βαριέστε να ασχοληθείτε με τα πιο τεχνικά ζητήματα του well being σας πιο πολύ από όσο βαριέται η Λιάνα Κανέλλη τα pep talks για να κόψει το κάπνισμα. Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο στρέφει την προσοχή σας στη φροντίδα του σώματός σας, όμως όλοι ξέρουμε πως το περισσότερο που θα κάνετε είναι να γραφτείτε στο γυμναστήριο και να μην ξαναπατήσετε τσόκαρο ποτέ. Ας περάσουμε σε κάτι πιο πρακτικό, δηλαδή στα νέα επαγγελματικά ξεκινήματα που ευνοεί η Νέα Σελήνη και στις ισορροπίες που θα κληθείτε να κρατήσετε από την Παρασκευή με τον Ήλιο στον Ζυγό. Βέβαια, όλα στο ίδιο αποτέλεσμα κατατείνουν, καθώς η υποχωρητικότητά σας απέναντι στον Θανάση, χωρίς ποτέ να εγκαταλειφθεί η ικανοποίηση των αναγκών σας, είναι ο βασικός παράγοντας για την επίτευξη του προαναφερθέντος well being.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο φέρνει πολλές εξελίξεις στα γκομενικά. Αν δεν υπάρχει Θανάσης στη ζωή σας, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, όχι απλά να προκύψει, αλλά και να καταλάβετε από μόνοι σας πως σας κοιτάει στα μάτια. Αν υπάρχει, τότε η σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) περνάει φάση νοικοκυρέματος, εσωτερικού και εξωτερικού – τίποτα δηλαδή που να σας ξεβολεύει. Η Νέα Σελήνη ευνοεί, επίσης, νέες επαγγελματικές κινήσεις και μετακινήσεις, ενώ από την Παρασκευή ο Ήλιος μπαίνει στον Ζυγό και σας δίνει κουράγιο για να αφομοιώσετε τις αλλαγές που προκύπτουν, στα επαγγελματικά, στο σπίτι, στη ζωή γενικότερα. Η εξέλιξη, κανονικά, θα έπρεπε να τρομάζει μόνο τους ανθρώπους που δεν μπορούν να την εξορθολογίσουν – εσάς, πάλι, για κανένα λόγο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μετά από μια περίεργη εβδομάδα, όλο αναίτιες συγκρούσεις και απρόοπτα, η Νέα Σελήνη συνεχίζει να φέρνει εξελίξεις στην καθημερινότητα, τις οποίες περιμένατε πιο πολύ από ό,τι η Ελεονόρα Μελέτη την πρόταση γάμου του Θοδωρή Μαροσούλη. Υπάρχει, βέβαια, μια μικρή λεπτομέρεια στο πλάνο τούτο, που ίσως δεν θα σας αρέσει και τόσο. Η εσωστρέφεια του Διδύμου είναι κάτι σαν το καφέ με το μαύρο: πολλοί έχουν ισχυριστεί ότι είναι συμβατά, λίγοι έχουν καταφέρει να το αποδείξουν. Δεν χρειάζεται να εξαφανιστείτε από προσώπου γης για να τακτοποιήσετε ό,τι σας πόνεσε τους προηγούμενους μήνες. Εξάλλου από την Παρασκευή ο Ήλιος θα βρίσκεται στον Ζυγό κι έτσι θα αισθάνεστε πιο δημιουργικοί, πράγμα αναγκαίο και ικανό να σας φτιάξει τη διάθεση – όχι τίποτα άλλο, για να μην την πληρώσει πάλι ο Θανάσης.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η ενσυναίσθησή σας είναι κάτι μοναδικό. Ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να ισχυριστούν πως διαθέτουν αυτή την ποιότητα στο ίδιο επίπεδο με εσάς. Εσείς είστε πάντα σε θέση να καταλάβετε εξίσου την πλευρά του θύματος και του θύτη. Το πρόβλημα, όμως, εντοπίζεται στο ότι εκ προοιμίου θα επιλέξετε να καταλάβετε μόνο την πλευρά του θύματος – ενώ η αλήθεια βρίσκεται συνολικά σε όλες τις πτυχές της ζωής. Από την Παρασκευή, λοιπόν, θα μπορέσετε κάπως να συμφιλιωθείτε με την ιδέα πως, ενίοτε, ο θύτης έχει τα δίκια του κι έτσι να ασχοληθείτε με τη δουλειά και το σπίτι με τρόπο αποτελεσματικό. Με δυο λόγια, με τρόπο που δεν θα σας κάνει να κλαίτε με λυγμούς αισθανόμενοι ότι αδικηθήκατε πιο πολύ κι από την “Άνοιξη” στη Eurovision του 1991. Η Νέα Σελήνη σας βοηθάει να βάλετε νέες βάσεις στα επαγγελματικά σας. Κι όσο όλα τακτοποιούνται (σχεδόν στον αυτόματο), εσείς περνάτε ένα ωραιότατο Σαββατοκύριακο με τον Θανάση – ο οποίος βέβαια θα αναρωτιέται αν είστε πράγματι εσείς ή αν του κρύβατε τόσο καιρό ότι έχετε δίδυμο αδερφό/ αδερφή.

ΛΕΩΝ

Λεφτάκια έρχονται στα χέρια σας τώρα με τη Νέα Σελήνη και την Αφροδίτη στην Παρθένο και μάλιστα δεν θα καλύψετε απλώς τρύπες (“Και δυο κουτιά μαρμελάδα βερίκοκο, κυρ-Στέφανε”), αλλά θα μπορέσετε να πάτε κι ένα μικρό ταξίδι (που μας είχατε ζαλίσει ότι δε σας πάνε πουθενά) ή, έστω, να ψωνίσετε μια καμπαρντίνα που περνάτε από τις βιτρίνες και κοιτάτε σαν λυπημένα κουτάβια. Από την Παρασκευή ο Ήλιος στον Ζυγό σάς βοηθάει να εκφραστείτε όπως θέλετε στ’ αλήθεια, προωθώντας ό,τι έχετε στην ατζέντα σας – και τόσο καιρό αγνοούσατε επιδεικτικά διότι σας τύφλωνε η λάμψη της Αφροδίτης πάνω σας. Στο πλαίσιο αυτό, η σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με τον Θανάση διέρχεται σε μια φάση “δημιουργικής ειλικρίνειας” – κάτι σαν τον μεσαίο χώρο του Καραμανλή του νεότερου: εσείς ξέρετε πού θέλετε να το πάτε και οι άλλοι, αν και γνωρίζουν το μέγεθος της υπερβολής σας, θέλουν απεγνωσμένα να κάνουν αυτό που θα τους πείτε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Έχουμε και λέμε, αυτές τις μέρες είναι στην Παρθένο η Σελήνη, η Αφροδίτη ο Ερμής και ο Άρης, δηλαδή το μόνο που δεν έχει περάσει πάνω σας είναι η διαχείριση της πολυκατοικίας (παρότι είστε οι καλύτεροι και σε αυτή τη δουλειά). Η Νέα Σελήνη πάνω σας φέρνει εξελίξεις παντού. Η δουλειά, τα γκομενικά, τα οικογενειακά θέματα, όλα τακτοποιούνται και μοιάζουν με το μέσο συρτάρι της ντουλάπας σας. Η Αφροδίτη σάς κάνει ακαταμάχητους, καθώς σας δίνει και αυτοπεποίθηση, ενώ από την Παρασκευή ο Ήλιος στον Ζυγό φέρνει και λεφτάκια. Τι άλλο θέλετε; Τη Μαράια της Εβδομάδας; Πάρτε την, χαλάλι σας.

ΖΥΓΟΣ

Οι μέρες της ζυγοστάθμισης είναι εδώ. Περνάτε ένα επίπονο ΚΤΕΟ, με τα πάνω και τα κάτω σας, εδώ και κάμποσο καιρό και η Νέα Σελήνη στην Παρθένο σάς θυμίζει μια μια τις ζημιές, στον προφυλακτήρα και τη μηχανή του Yugo της ύπαρξής σας. Όλα αυτά τα ξέρετε ήδη, αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι το σύμπαν σας δίνει μια ακόμα ευκαιρία να ξεχάσετε, να διαγράψετε και να προχωρήσετε – κι όλα αυτά χωρίς να πετάτε πέτρες σε random περαστικούς. Από την Παρασκευή ο Ήλιος είναι πάνω σας και βγαίνετε μπροστά για να σας δει ο κόσμος, να θαυμάσει (ναι, γιατί αμφιβάλλετε δεν καταλαβαίνω) τα επιτεύγματά σας και να σας διαφημίσει στους ανθρώπους που σας έχουν ανάγκη – για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους. Ή που τους έχετε εσείς, στο κάτω κάτω αυτό είναι η ζυγοστάθμιση, η ισορροπία των αναγκών και των ικανοποιήσεων – κι όχι αυτό που νομίζατε εδώ και μήνες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πολύ ωραία σας τα είπε η Νέα Σελήνη στην Παρθένο, σας ώθησε να ξεκινήσετε νέα πράγματα στη δουλειά (χωρίς γκρίνια, το τονίζω αυτό), να τακτοποιήσετε τα οικονομικά σας (δηλαδή να πληρώσετε την ΕΥΔΑΠ, πράγμα που έτσι κι αλλιώς μια φορά το χρόνο κάνετε) και σας έφερε ξανά στο επίκεντρο των κοινωνικών εκδηλώσεων (γιατί η μοναχικότητα είναι, λέει, υπερεκτιμημένη). Όλο αυτό δεν ακούγεται καθόλου άσχημο, ειδικά ως lead in για Σαββατοκύριακο, αν φυσικά δεν έμπαινε στη μέση ο Ήλιος στο Ζυγό. Όλα τα είχατε, η καταμέτρηση των λαθών του παρελθόντος σας έλειπε στη φάση αυτή. Αν καταφέρετε να βάλετε χαλινάρι στη φοράδα της εμμονής, τότε δεν θα σας κατακλύσει αυτή η περίεργη κατάσταση, η ντεμί σεζόν, το παρκά των διαθέσεων και δεν θα κινδυνέψετε να γίνετε αναίτια αντιπαθείς – πρωτίστως στον ίδιο σας τον εαυτό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν είχατε τάσεις φυγής, ήρθε η ώρα να τις θέσετε σε εφαρμογή και μάλιστα με τρόπο ώστε να μη φτάσετε μόνο ως τα Σεπόλια. Νέες ιδέες σας φυτεύει στο μυαλό η Νέα Σελήνη και θα σας προβληματίσουν ευχάριστα. Δεν μιλάμε για πράγματα όπως το συνταξιοδοτικό σας (κάτι που σκέφτεστε πάντα έτσι κι αλλιώς), αλλά για νέες ενασχολήσεις που θα κάνουν αυτό το φθινόπωρο πιο ανεκτό στη σκέψη και την πράξη. Ο Ήλιος στον Ζυγό την Παρασκευή φέρνει εξελίξεις στα επαγγελματικά, αναγνώριση της δουλειάς σας (έστω κι αν δεν έχετε μπει ΑΚΟΜΑ σε ρυθμούς φθινοπώρου). Όλα καλά, μόνο προσέξτε λίγο τον Θανάση και το είδος της σημασίας που του δίνετε – κλασικά εικονογραφημένα, εσείς θεωρείτε πως αν τον παρκάρετε μπροστά στο πλέι στέισον μαζί με μια γαβάθα ποπ κορν θα είναι ευτυχισμένος, ενώ το μόνο που θέλει είναι να σας κοιτάει στα μάτια όσο του απαγγέλλετε στίχους του Σααντί.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο συνεχίζει το καλό σερί στην τακτοποίηση των οικονομικών σας εκκρεμοτήτων. Αν σκοπεύατε να κάνετε μια επένδυση, από νέο τηγάνι ως αυτοκίνητο, είναι μια καλή στιγμή να σκάσετε το μπικικίνι – αφού πρώτα ξεπληρώσετε τον κυρ-Στέφανο που σας έδινε το ζαμπόν βερεσέ όσο δεν είχατε. Στα γκομενικά έχετε μια αντράλα, βιώνετε έναν διχασμό δηλαδή που προέκυψε από πρόσφατα γεγονότα. Δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε το μυαλό σας και γι’ αυτό χρειάζεται ωριμότητα στη σκέψη. Καμιά φορά είναι καλό να ξεφεύγετε από τη νόρμα της δράσης σας και να δοκιμάζετε κάτι διαφορετικό. Εξάλλου, πρωτοπόροι λέτε πως είστε, αν δεν τα κάνετε εσείς αυτά, τότε ποιος; Από την Παρασκευή ο Ήλιος στον Ζυγό σάς φέρνει νέους υπαρξιακούς προβληματισμούς – τίποτα όμως που δε λύνεται σε μια μπάρα παρέα με μια ουίσκα.

ΙΧΘΥΕΣ

Θυμάστε τι έλεγε ο Τσίπρας λίγο πριν τις πρώτες εκλογές του ’15; “Ξεμπερδεύουμε με το παλιό” και τέτοια; Αν μπορείτε, κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η Αφροδίτη στην Παρθένο και η Νέα Σελήνη θα σας δώσουν ενσυναίσθηση και ευθικρισία, τα δυο απαραίτητα στοιχεία για να πείτε στον Θανάση (τον προηγούμενο ή τον τωρινό) όλα όσα θέλετε να κάνετε, με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στο μέλλον. Κι αν το πέρασμα του Ήλιου στον Ζυγό την Παρασκευή σάς έχει προκαλέσει μια καχυποψία απέναντι στις προθέσεις των ανθρώπων, κρατήστε τη: καλύτερα να κινείστε για λίγο τσεκάροντας διαρκώς πίσω από την πλάτη σας, παρά να πέσετε ξανά με τα μούτρα σε μια κατάσταση (στη δουλειά, το σπίτι, κ.λπ.) που δεν θα μυρίζει Προδέρμ, στοργή και οικειότητα.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr