ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 9-10 Σεπτεμβρίου.

 Η Πανσέληνος στους Ιχθύες την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου είχε ιδιαίτερη μεταμορφωτική ενέργεια, σε όποιον βέβαια κατάφερε να ξεπεράσει τη σύγχυση των επιθυμιών του και να βρει κουράγιο να αναδιαμορφώσει την καθημερινότητά του. Στο μεταξύ, ο Άρης στην Παρθένο σηματοδοτεί μια περίοδο κατά την οποία θα μας απασχολήσουν ζητήματα εργασιακά και οτιδήποτε αφορά στο σπίτι. To βραβείο “Μαράια της εβδομάδας” απονέμεται στον Ταύρο, γιατί χρειάζεται ένα τσικ ώθησης για να συνεχίσει να προσπαθεί για το καλύτερο – και να πιστέψει πως του αξίζει.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας. Τόσο κόπο έκανα να τον γράψω.

ΚΡΙΟΣ

Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο κλαίτε αυτές τις μέρες ως και με τις φωτογραφίες κουταβιών στις σκυλοτροφές, η απάντηση είναι “Πανσέληνος στους Ιχθύες”. Φυσικά και ενδόμυχα γουστάρετε που έχει ενεργοποιηθεί η ευαίσθητη πλευρά σας, αυτή που θέλει να απαγγείλει Άγγελο Σικελιανό από το μπαλκόνι του δυαριού στα Σεπόλια. Ταυτόχρονα, όμως, είναι από τις λίγες εκείνες ημέρες του χρόνου που φοβάστε ως και το σταθερό να σηκώσετε, μήπως το παρελθόν καραδοκεί στην άλλη άκρη της γραμμής ζητώντας εξηγήσεις/ τα ρέστα/ μια ευκαιρία ακόμα. Τη λύση την ξέρετε: τοποθετήστε υπολείμματα του παρελθόντος και επιστροφές μέσα σε κουτιά με ένδειξη “πατσαβούρια μιας προηγούμενης ζωής” και διακοσμήστε με αυτά το εσωτερικό των μπλε κάδων. Από τις 5 του μήνα ο Άρης στην Παρθένο ξεκινάει να γεμίζει την καθημερινότητά σας με πολλές υποχρεώσεις και εργασιακά άγχη. Έτσι θα πάει αυτή η περίοδος, όπου ο προϊστάμενος θα είναι πιο σημαντικός από τον Θανάση, το γραφείο πιο σημαντικό από τη δυάρι στα Σεπόλια και η καριέρα πιο σημαντική κι από κάθε νέα πρόκληση (κι εδώ είναι το σημείο που πρέπει να σας ανησυχήσει). Βγείτε με τον άνθρωπό σας το Σαββατοκύριακο, δώστε του σημασία, εν ανάγκη απαγγείλτε και Σικελιανό (ή, έστω θυμηθείτε την Αλεξανδριανή Σικελιανού). Από την Κυριακή έτσι κι αλλιώς δεν θα χορταίνετε ρουτίνα και τακτοποίηση συναισθημάτων. Εκτός αν στο μεταξύ κάνει kick-in το αρχέγονο ένστικτό σας που θα μπορούσε να έχει τίτλο – ομάζ στην ανιψιά της Πίτσας Παπαδοπούλου, τουτέστιν “Τώρα μας σώνει μόνο ένα θαύμα”. 

ΤΑΥΡΟΣ

Κέφια και ζημιές στο μαγαζί, όπως θα έλεγε και η Μύριαμ Απλού στο opening ενός random act της. Ας ξεκινήσουμε όμως από την Πανσέληνο στους Ιχθύες, η οποία σας έβαλε στη διαδικασία να κάνετε ταμείο σε γκομενικά και επαγγελματικά, να εκτιμήσετε όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, και να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να πείτε “φτου σου μη σε ματιάσω”. Σε περίπτωση που ήσασταν πιο κοντά στο “πάρ’τα να μη στα χρωστάω” (για πολύ συγκεκριμένους τομείς) αναλογιστείτε ότι: (α) άνθρωποι είστε, όχι ρομπότ, συμβαίνουν αυτά, (β) οι πλανήτες στην Παρθένο την τρέχουσα περίοδο θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε ό,τι έχει πάει στραβά. Όσοι είστε σε σχέση θα δεθείτε περισσότερο με τον Θανάση και όσοι δεν είστε θα βγείτε παγανιά, καθώς ο Άρης στην Παρθένο από τις 5 του μήνα σας δίνει ενέργεια για να ασχοληθείτε με ό,τι σας αρέσει και σας προκαλεί συναισθηματικό ντιριντάχτα. Η ενέργειά σας είναι στα ύψη και η περίοδος προσφέρεται για να την απολαύσετε σαν φρεσκοξεφουρνισμένη πίτσα. “Όλα καλά, δηλαδή;”, θα ρωτήσετε. Ναι. Ακόμα κι από την Κυριακή που ο Ερμής θα περάσει στην Παρθένο και ενδέχεται να σας απασχολήσουν ζητήματα του παρελθόντος, όλα καλά θα είναι. Αρκεί να πιστέψετε πως σας αξίζει. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πού και πού ξεχνάτε τον εσωτερικό και εξωτερικό υπαρκτό σουρτουκισμό σας και θυμάστε πως έχετε και μια δουλειά που σας ενδιαφέρει και στην οποία θέλετε να κάνετε καριέρα – ή τουλάχιστον έτσι είχατε πει όταν δίνατε το τελευταίο μάθημα για το πτυχίο – όσο ακόμα το όνομα Φιόνα Τζαβάρα ήταν relevant στην ελληνική σόου μπιζ. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η Πανσέληνος φώτισε τα aspiration σας σε βαθμό που ξαναδιαβάσατε όλες τις διάσημες ρήσεις του Dumbledore, μήπως ο σεβάσμιος διευθυντής σάς έριχνε στο φιλότιμο και κάνατε (αληθινό) φόκους σε ό,τι (πραγματικά) σας ενδιαφέρει στη δουλειά ως προς την εξέλιξή σας. Στο μεταξύ ο Άρης στην Παρθένο, σε ρόλο καθηγήτριας Οικιακής Οικονομίας/ Αγγελικής Νικολούλη προσπαθεί να σας κλείσει στο σπίτι και να σας επανασυνδέσει με το σόι σας. Αν θέλετε να μετακομίσετε, είναι μια καλή περίοδος για να το μεθοδεύσετε, αρκεί, βέβαια, να μην πάρετε αποφάσεις εσπευσμένα και με κριτήρια όπως “τι κι αν είναι χάρχαλο μέσα, έχει στο ισόγειο της πολυκατοικίας κάβα”. Το Σαββατοκύριακο προσέξτε κυρίως την ένταση χωρίς λόγο κι αφορμή, χωρίς μπαγκράουντ και βλέμμα στο μέλλον – ο Θανάσης δε φταίει σε τίποτα αν εσείς δεν ξέρετε τι θέλετε. Επίσης, την Κυριακή ενδέχεται να επανέλθουν στην ατζέντα σας διάφορα ξεχασμένα προβλήματα με τα σόγια και τους φίλους. Κάντε μια παλικαριά και κλείστε τα. Άντε, να σας χαρώ. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Πανσέληνος στους Ιχθύες έφερε στο προσκήνιο ζητήματα παλιών συνεργασιών, από τις οποίες είχατε αποχωρήσει χωρίς ιδιαίτερη δόξα και τιμή ή στις οποίες δεν είχατε προλάβει να αφοσιωθείτε, καθώς κάτι είχε προκύψει που σας εμπόδιζε (το πιθανότερο να έδειχνε η τηλεόραση την Υπολοχαγό Νατάσα και να είχατε συγκινηθεί πολύ). Τέτοιες συνεργασίες θα επανέλθουν στο προσκήνιο κι εσείς θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί και να μην πέσετε με τα μούτρα πάνω τους, λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης που έχει προκαλέσει η Πανσέληνος. Η ένταση αυτή περνάει και στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) γι’ αυτό φροντίστε να μη γίνετε με τον Θανάση όπως ο Τσοβόλας με τον Κόκκινο επί εποχής Ειδικού Δικαστηρίου. Ο Άρης στην Παρθένο κινείται στον Οίκο της Επικοινωνίας κι έτσι θα παραμείνετε κοινωνικοί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι αυτή η περίοδος του χρόνου που επιβάλλεται να οργανωθείτε (με όρους νυχτερινής ζωής, να υπογράψετε για χειμώνα) για να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας μια και καλή. Διαβάστε κανένα βιβλίο, μείνετε λίγο μόνοι σπίτι να ηρεμήσετε, κάντε κάτι που σας ευχαριστεί (μόνο εσάς, κανέναν άλλο). Οτιδήποτε μπορεί να σας βοηθήσει να μη βγάλετε εύκολα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον είναι ευπρόσδεκτο. 

ΛΕΩΝ

Ας ξεκινήσουμε από τα τετριμμένα, δηλαδή από τα μπικικίνια και το κυνήγι τους, καθώς η Πανσέληνος στους Ιχθύες τα έφερε ξανά στην επιφάνεια και αισθάνεστε ότι χρειάζεστε τον Σόιμπλε να μπουκάρει στο σαλόνι σας και να σας μαλώσει για τη συνολική διαχείριση των χρημάτων που έχουν περάσει από τα χέρια σας, από το πρώτο σας χαρτζιλίκι (με 50 δραχμές τότε τέσσερα κρουασάν έπαιρνες) ως το τελευταίο σας μπόνους. Σφίξτε το χέρι και μην ξανοίγεστε, διότι ο Άρης στην Παρθένο μπορεί να φέρει έκτακτα έξοδα (όχι, το μπότοξ δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία αυτή) και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε τώρα με την Αφροδίτη πάνω σας είναι να κυκλοφορείτε έξω όπως ο Δόγκανος όταν πήγε στην Εφορία να κλαυτεί. Η λάμψη σας εξακολουθεί να φωτίζει ολόκληρες συνοικίες, η διάθεσή σας όμως είναι λίγο πεσμένη, κυρίως λόγω της έντονης φόρτισης που προκάλεσε η Πανσέληνος και των επιστροφών που πραγματοποιείτε ολομόναχοι στο κεφάλι σας. Ξεχνάτε πως ο Σεπτέμβριος είναι ο γνήσιος μήνας για τα resolutions της νέας χρονιάς και ότι τώρα βάζουμε σε τάξη τα πάντα, από ντουλάπες μέχρι αψυχολόγητες επιθυμίες που δεν θα είχαν αυτό τον τίτλο αν ήσασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στο “τώρα”. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θέλετε να αλλάξει η κατάσταση στα επαγγελματικά σας πιο πολύ από όσο θέλει η Κατερίνα Καινούργιου να λανσαριστεί ως το εθνικό μας φάσιον άικον. Η Πανσέληνος στους Ιχθύες φέρνει αλλαγές στα επαγγελματικά και την καθημερινότητά σας, νέους ανθρώπους και παλιούς με νέες ιδέες ή συμπεριφορές που κάνατε αγώνα μέχρι να τις προσαρμόσουν στα δεδομένα σας. Παράλληλα ο Άρης πάνω σας φέρνει πολλές εξελίξεις γενικά στη ζωή σας, καθώς πλέον έχετε προτεραιότητα εσείς, οι επιθυμίες σας και οι στόχοι σας. Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολα παρατάτε τον εαυτό σας για να συντρέξετε τον κάθε κακομοίρη που θα σας θυμηθεί μόνο την Πρωτοχρονιά και όταν σας έχει ανάγκη. Αυτή τη φορά όλα αυτά κόβονται κι εσείς θα φροντίσετε όλα όσα είχαν αφεθεί στην τύχη τους τους προηγούμενους μήνες, από τη φυσική σας κατάσταση ως την εμφάνισή σας, ως το καζανάκι που είχε χαλάσει και είχατε αμελήσει (you, of all people) να επισκευάσετε. Η περίοδος αυτή φέρνει εντάσεις με τον Θανάση, αν όμως δουλέψετε τα κοινά σας προβλήματα, θα βγείτε από τη διαδικασία κερδισμένοι. 

ΖΥΓΟΣ

Η Πανσέληνος στους Ιχθύες φρόντισε να σας πάρει από το χέρι και να σας παρκάρει σε ένα ροζ σύννεφο που απέξω γράφει “όλα καλά θα πάνε”, καταρχάς διότι το είχατε απόλυτη ανάγκη και κατά δεύτερον γιατί ενεργοποίησε το κέντρο αναζήτησης του ιδεαλισμού σε κάθε πτυχή της ζωής, από τον καφέ που παραγγέλνετε το πρωί ως το “εγώ πότε θα γίνω μάνα”. Κρατήστε αυτό το φήλινγκ ζεστό, όμως βάλτε μέσα και λίγη από τη λογική σας (όχι όλη, γιατί θα παραψηθεί το φήλινγκ και τώρα το χρειάζεστε) για να ξαναφτιάξετε την καθημερινότητά σας με βάση τα νέα δεδομένα. Ενδεχομένως να αισθάνεστε πως ο Θανάσης δεν σας δίνει τη σημασία που θέλετε και ρίχνετε την ευθύνη πάνω σας, όμως δε χρειάζεται να προτρέχετε. Τέτοιες φοβίες θα είναι παρελθόν από την Κυριακή. Στο μεταξύ φροντίστε να ασχοληθείτε με εσάς (και μόνο), να κλείσετε εκκρεμότητες, να βγείτε με τους ανθρώπους που σας κάνουν χαρούμενους – και όχι με αυτούς που κάνετε εσείς μονίμως χαρούμενους – και να πάρετε μια βαθιά ανάσα πριν βουτήξετε ξανά στα νερά της ύπαρξής σας. Ναι, έχετε βαρεθεί να βλέπετε διαρκώς το ίδιο πρόβλημα σε νέες αποχρώσεις/ εντάσεις/ καταστάσεις. Μήπως όμως έχετε βαρεθεί να κρατάτε και τις αντίστοιχες ισορροπίες; Μήπως ήρθε η ώρα να πραγματώσετε εκείνο το μπουρλότο;

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το παρελθόν είναι ένα από τα πιο πολύτιμα και, ταυτόχρονα, εκνευριστικά εργαλεία που έχετε στα χέρια σας. Συχνά δεν αντέχετε το βάρος του, πάντα όμως αποτελεί τον οδηγό σας για το παρόν και το μέλλον, που τόσο πολύ θέλετε να προσχεδιάζετε ως την τελευταία λεπτομέρεια. Η Πανσέληνος στους Ιχθύες σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας περιόδου, στην οποία θα ζήσετε – αισίως – συμφιλιωμένοι με όλα τα παρελθοντικά γεγονότα (δικά σας και άλλων) κι αυτό έχει τεράστια σημασία για την ψυχική σας ηρεμία. Ο Άρης στην Παρθένο από τις 5 του μήνα φέρνει ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση, αλλά και επαγγελματικές εξελίξεις τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσετε, ιδίως αν περάσατε όλο τον προηγούμενο μήνα σε limbo ως προς το πού πάτε και πώς και, πάνω από όλα, γιατί. Ένα άλλο ζήτημα που σας απασχολεί είναι, φυσικά, ο Θανάσης. Τι θέλει τώρα, τι θα θέλει αύριο, τι θα θέλει μεθαύριο κι αν θα υπάρχετε κι εσείς στο κάδρο των επιθυμιών του. Κοιτάξτε να δείτε: δεν μπορείτε να προεξοφλήσετε για κανένα λόγο τι θα θέλει. Μπορείτε, αν θέλετε, να βασανίζεστε αιωνίως μέχρι να καταφέρετε να διαβάσετε τη σκέψη του. Μπορείτε, επίσης, πολύ απλά, να σκεφτείτε ότι δεν έχει καμία σημασία τι θέλει ο Θανάσης και τι θα θέλει και αν αύριο θα κατέβουν εξωγήινοι να μας σφάξουν όλους. Μάθετε την αξία του “τώρα”. Αυτό ισχύει, δε, και για όσους έχουν ξεχάσει το ζήτημα “Θανάσης”, προτάσσοντας καριέρες και άλλες υποχρεώσεις και οτιδήποτε μπορεί να τους αποπροσανατολίσει με αποτελεσματικότητα. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος στους Ιχθύες ανακίνησε διάφορα οικογενειακά θέματα, καθώς και ζητήματα που αφορούν στο ίδιο το σπίτι. Όλοι ξέρουμε πόσο χαριτωμένοι γίνεστε όταν ψάχνετε κουρτίνες και δε βρίσκετε την απόχρωση που ταιριάζει στον καναπέ σε πανί από ανακυκλωμένα fair trade ρούχα από χωριό στον Αμαζόνιο που είναι αύταρκες αντιστεκόμενο ακόμα στα προστάγματα του δυτικού καπιταλισμού. Υπάρχει μια φόρτιση στην ατμόσφαιρα και μια υπέρμετρη ευαισθησία, η οποία, κλασικά, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στη συνεννόηση με τα σόγια σας και τον Θανάση. Από τις 5 του μήνα ο Άρης είναι στην Παρθένο και έτσι θα σας απασχολήσει πάρα πολύ το ζήτημα της δουλειάς. Πολλά θα ακούτε και λίγα θα λέτε, ιδίως αν σας αναθέσουν νέες αρμοδιότητες, πράγμα εξαιρετικά πιθανό μετά την Κυριακή και το πέρασμα του Ερμή στην Παρθένο. Και τώρα περνάμε στην ερώτηση του εκατομμυρίου: με τον Θανάση τι θα κάνετε, που αισθάνεστε τα περιθώρια για προσωπικό χρόνο να σας σφίγγουν το “είναι” σαν βόας; Τα πράγματα είναι απλά. Όποιος θέλει βρίσκει κι όποιος δε θέλει – πλέον – καρφώνεται. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος στους Ιχθύες επηρέασε άμεσα την επικοινωνία σας, καθώς αποκαταστάθηκαν σχέσεις με ανθρώπους με τους οποίους είχατε ως και μουτζοπιαστεί κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή. Τώρα ο νέος νταλκάς σας έχει τίτλο “Χριστόφορος Κολόμβος του Μενιδίου”, τουτέστιν θέλετε να πραγματώσετε Βουγιουκλάκη στη “Σωφερίνα” επαναλαμβάνοντας διαρκώς “Να φύγουμε Νίκο μου, να πληρώσουμε και να φύγουμε”. Θέλετε να ταξιδέψετε και να δείτε νέα πράγματα, μπας και ξεφύγει ο εγκέφαλός σας από την καθημερινότητα και την υπέροχη μονομανία με την οποία την περιβάλλετε καθ’ εκάστη και αργία. Από τις 5 του μήνα ο Άρης στην Παρθένο σάς βοηθάει να κάνετε αυτό το όνειρο πραγματικότητα και γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η ιδανική χρονική περίοδος να μελετήσετε προορισμούς και μέσα μεταφοράς. Οι νέες εμπειρίες είναι το ζητούμενο αυτές τις μέρες κι επειδή δεν σας εμφανίζεται συχνά τούτη η λαχτάρα, καλό είναι να το εκμεταλλευτείτε, ακόμα και ως μέσο προσέγγισης του Θανάση/ δίαυλο επικοινωνίας για την επίλυση των κοινών σας προβλημάτων. Κι αν τα μπικικίνια στέκονται εμπόδιο σε όλα αυτά; Τότε πιάστε τα βιβλία και κάντε υπομονή ως τον Οκτώβρη. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πάρα πολλά νεύρα έχετε με την πολυαστρία στην Παρθένο και η βασική πηγή τους είναι τα οικονομικά σας και η χασούρα που έχετε υποστεί για άσχετους λόγους. Γενικότερα μιλώντας δεν μπορείτε να καθίσετε σε ένα σημείο ήσυχοι, π.χ. σαν υπνωτισμένοι Ιχθύες και έτσι σας τρώει ο ποπουδίνος σας να κάνετε πολλά και σημαντικά βήματα μπροστά. Η σύγχυση στις επιθυμίες σας είναι εμφανής με γυμνό μάτι από απόσταση, περισσότερο από όσο είναι ορατή η καούκα της Μαρίνας Πατούλη μια ράντομ φωτεινή ημέρα στο Δήμο Αμαρουσίου. Κάποια απωθημένα που είχατε υποβαθμίσει χρόνια πριν έχουν έρθει στην επιφάνεια και υποφέρετε μέσα σε ένα σερί σπασμωδικών κινήσεων που έχουν, θεωρητικά, ως σκοπό την επίτευξη της προσωπικής σας ευτυχίας. Ποιον κοροϊδεύετε, το μόνο που πραγματικά θέλετε αυτή την περίοδο είναι να σβήσετε την υπερβολή από παντού και να δείτε πού πήγαν τα λεφτά που χρειάζεστε για την ψυχαγωγία σας (και έχετε ξοδέψει πιθανότατα σε στραγάλια). Κι ο Θανάσης; Ο Θανάσης είναι περιβεβλημένος με την υπερβολή όπως η Ντενίση στη “Θεοδώρα” και υφίσταται το μαρτύριο της άγνοιάς σας χωρίς να φταίει. 

ΙΧΘΥΕΣ

Η Πανσέληνος πάνω σας δημιούργησε ένα τέρας ψυχολογικών σκαμπανεβασμάτων, το οποίο ωστόσο σας έσπρωξε εκεί όπου βρίσκουν καταφύγιο όλοι οι καταραμένοι αυτού του κόσμου, δηλαδή στην τέχνη κι έτσι θα βγάλετε και το Σαββατοκύριακο, κάνοντας rerun αγαπημένες σειρές με νόημα που έχει γραφτεί για εσάς. Ο Άρης στην Παρθένο φέρνει μεγάλο ντιριντάχτα στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) κι έτσι πρέπει να είστε προσεκτικοί απέναντι στον Θανάση και να του μιλάτε γλυκά κι όχι σαν να σας έσπασε το καλό το Kosta Boda που σας είχε φέρει η ξαδέρφη σας στο γάμο σας το ’95 (68 χιλιάδες δραχμές τ ό τ ε, σήμερα δεν αγοράζονται αυτά). Δεν είναι δύσκολη η ισορροπία στην ψυχούλα σας, αν πάρετε απόφαση ότι στη δουλειά όλοι πάντα θα έχουν και κάτι διαφορετικό να πουν – με την κακή τους τη διάθεση – από αυτό που υποστηρίζετε εσείς – με την καλή σας τη διάθεση. Από την Κυριακή θα γίνουν πολλές κουβέντες με τους ανθρώπους που σας έχουν προβληματίσει με τη συμπεριφορά τους απέναντί σας. It’s not personal, it’s business. Μ’ αυτό θα πάτε μπροστά. 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr