ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 4-5 Νοεμβρίου.

Η Πανσέληνος στον Ταύρο το Σάββατο 4 Νοεμβρίου μάς σπρώχνει στη μεγιστοποίηση των υλικών απολαύσεων, στην ξεκούραση και τη σωματική ντάγκλα, η οποία μπορεί να φτάσει ως και στην απάθεια. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ιδίως αν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο μετά από ενάμιση μήνα απόλυτης τσίτας και αφοσίωσης στη δουλειά και την πνευματική υπερπροσπάθεια. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, ιδίως του δεύτερου δεκαημέρου, θα δουν αποτελέσματα στις προσπάθειες που έχουν καταβάλει στο πλαίσιο των σκέσεών τους (πάντα με κάπα οι σκέσεις), γκομενικές, επαγγελματικές και οικογενειακές.

Στις 5 του μήνα, ο Ερμής μπαίνει στον Τοξότη (όπου και θα παραμείνει ως τις αρχές Ιανουαρίου). Η λέξη κλειδί που χαρακτηρίζει αυτή την όψη είναι “κωλοπιλάλα”, βιασύνη χωρίς κανένα λόγο και κανένα επί της ουσίας σχέδιο, έμφαση στο κλαδί του δέντρου και ουχί στο δάσος, αλλά ταυτόχρονα και πνευματική ανησυχία, διερεύνηση νέων οριζόντων και αγάπη για το πρωτόγνωρο και το περίεργο. Η επικοινωνία μας χαρακτηρίζεται από όλα αυτά τα στοιχεία ταυτόχρονα και έτσι αναλαμβάνουμε την καθημερινή υποχρέωση να ισορροπούμε ανάμεσα στην κεκτημένη ταχύτητα του αυτονόητου (ή του ιδεατού, του ονειρεμένου) και την αναγκαστική προσγείωση του πρακτικού και – πολλές φορές – εξαναγκασμένου.

Για πληρέστερη εικόνα της πρόβλεψής σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Ο λαός θέλει. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί; Όπου “λαός” βάλτε την ανάγκη σας για συντροφικότητα (άνευ, το τονίζω, πηξίματος επί του καναπέ και ενσωμάτωσης του τηλεκοντρόλ στη δεξιά παλάμη) και όπου “ΠΑΣΟΚ” βάλτε την εσωτερική σας δύναμη που, φαινομενικά, τείνει στη σταθερότητα και την προσωπική ανάπτυξη, ενώ στην ουσία μοιράζει από δω κι από κει συναισθηματικά “πακέτα Ντελόρ” χωρίς κανένα ελεγκτικό μηχανισμό. Όσο αυτές οι δυο δυνάμεις μάχονται μέσα σας (στα μουλωχτά), ο Κρόνος με τον Ουρανό κάνουν δουλίτσα κι έτσι το τοπίο καθαρίζει στο κεφάλι σας. Από την Παρασκευή θα μπορείτε να ασχοληθείτε με τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με πιο ουσιαστικό τρόπο, καθώς θα ξέρετε τι θέλετε (έστω για τον επόμενο μήνα, δεν είπαμε για πάντα). Κι αν όλο αυτό σάς ακούγεται βαρύ και κάπως δύσπεπτο, σαν μουσακάς στις 11 το βράδυ, μη φοβηθείτε. Τουλάχιστον την Κυριακή ο Ερμής στον Τοξότη θα ελαφρύνει το κλίμα στην επικοινωνία κι έτσι θα μπορείτε να το παίζετε Μαρινέλλα στο Ρεξ, “ξεγελώ λοιπόν τον καθένα, πως καημό δεν έχω κανένα” *χεράκια*. 

ΤΑΥΡΟΣ

Πόση ένταση μπορείτε να αντέξετε; Όλη, φυσικά, αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό. Τα πάντα μπορείτε να αντέξετε χάρη στην υπομονή σας και την πεποίθηση πως όλα για κάποιο λόγο γίνονται – εκτός, φυσικά, από τις απότομες αλλαγές και τις δίαιτες. Η προαναφερθείσα ένταση των αρχών της εβδομάδας κάνει fade out το Σαββατοκύριακο, για δυο πολύ απλούς λόγους: Πρώτον, κλείνουν διάφορα οικονομικά ζητήματα που σας είχαν προβληματίσει διότι απειλούσαν το κάτι παραπάνω των υλικών σας απολαύσεων και δεύτερον, διότι ο Πανσέληνος της 4ης Νοεμβρίου στρέφει την προσοχή σας στην ουσία των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Εσείς κρατάτε τα ηνία σε αυτή την πορεία και από εσάς καθορίζεται το τι θα ζητήσει αύριο μεθαύριο ο Θανάσης στο πλαίσιο της κοινής σας ζωής. Από την Κυριακή ο Ερμής στον Τοξότη φέρνει μια ελαφρότητα στην επικοινωνία, πιο αβάσταχτη κι από την ίδια την εργογραφία του Κούντερα. Δείτε το σαν κάτι καλό, σαν μια ακόμα αλλαγή, ίσως τελευταία, πριν αρχίσετε να ουρλιάζετε σαν τον Κούρκουλο “όχι άλλο κάρβουνο” στη μέση της Σταδίου. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο (εκτός από τα λαχανάκια Βρυξελλών, που δε συμβαίνουν για απολύτως κανένα λόγο), και γι’ αυτό όλοι σας συγχωρούν τα πάντα, ό,τι κουλαμάρα κι αν πρεσβεύετε αυτό το μήνα σε επίπεδο ενασχολήσεων (γκομενικών, επαγγελματικών, πνευματικών κ.ο.κ.). Η αλήθεια είναι πως η αφοσίωσή σας είναι θαυμαστή, και ότι, όποιος κι αν είναι ο πραγματικός σκοπός σας, αυτός που δεν φαίνεται πίσω από την εξάλειψη της κυτταρίτιδας ή τη διάσωση της αρκούδας της Φολέγανδρου (ναι, όλοι ξέρουμε πως ΔΕΝ έχει αρκούδες η Φολέγανδρος), από την Παρασκευή θα μπορείτε να τον προσεγγίσετε διαφορετικά, spot on, και χωρίς κανείς να μάθει τίποτα. Το Σάββατο η Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού σάς φορτίζει συναισθηματικά και ίσως σάς αποπροσανατολίσει σε σχέση με τις καθημερινές ανάγκες από τις οποίες – κακά τα ψέματα – εξαρτάται άμεσα το well being σας. Από την Κυριακή ο Ερμής θα βρίσκεται στον Τοξότη και έτσι το κλίμα στην επικοινωνία αλλάζει. Όλα μπορούν να συζητηθούν πιο εύκολα, όλα μπορούν να λυθούν – ακόμα και η (προαιώνια) πάλι σας με τα αυτονόητα της 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η δουλειά πάει καλά (δηλαδή και την κάνετε και “μπράβο” ακούτε), η γκρίνια σας έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς και η Πανσέληνος του Σαββάτου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού θα απογειώσει τη μεσολαβητική διάθεσή σας ανάμεσα στη de facto χαοτική θεώρηση του φετινού φθινοπώρου και τον ψύχραιμο σχεδιασμό του επερχόμενου χειμώνα. Από την Παρασκευή περιμένετε αναπάντεχα γεγονότα στα οικογενειακά σας, τα οποία δεν θα είναι απαραίτητα κακά, απλώς θα θέτουν τα ζητήματα από μια άλλη σκοπιά, την οποία το μυαλό σας δεν είχε τολμήσει να διερευνήσει. Σε γκομενικό επίπεδο, είναι μια καλή περίοδος να κατασταλάξετε ως προς το τι αισθάνεστε και το πού σας βγάζει η φάση (για τον Θανάση μιλάμε πάντα, όχι για τον παλιό ή τον ιδεατό Θανάση, ο οποίος πλέον είναι αλληνής και με αυτήν πρέπει να παραμείνει). Από την Κυριακή ο Ερμής στον Τοξότη ανακατεύει ξανά την τράπουλα των επαγγελματικών κι αν δεν βαρεθείτε πάρα πολύ να ασχοληθείτε με αυτά, μπορείτε να βάλετε βάσεις που θα κάνουν την καθημερινότητά σας πιο εύκολη κι από αφαίρεση σελάκ με τροχό.

ΛΕΩΝ

Όσο κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει, εσείς πάλι στον κόσμο σας θα βρίσκεστε – και καλά θα κάνετε, αρκεί τα βράδια να αποκοιμιέστε μια φυσιολογική ώρα και δη χωρίς σκέψεις που ξεκινούν με τη φράση “what if”. H Πανσέληνος του Σαββάτου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού σάς υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να καταπιέζεστε και να κάνετε σενάρια για το μέλλον χωρίς να έχετε δώσει άμεσες λύσεις για το παρόν. Ο Θανάσης περιμένει να πραγματώσετε Αντώνη Ρέμο, τουτέστιν “καιρός να πάμε παρακάτω” κι εσείς βαθιά μέσα σας φοβάστε μήπως το “πολύ” σας τρομάξει τον άλλο. Αηδίες. Το παραπάνω ποτέ δε βλάπτει – εξάλλου γι’ αυτό σας διάλεξε. Από την Κυριακή ο Ερμής στον Τοξότη φέρνει κέφια στο μαγαζί, καθώς και μια πληθώρα νέων δραστηριοτήτων, τις οποίες έχετε ανάγκη, τόσο για να ξεχάσετε το γρήγορο μοντάζ του “what if”, όσο και για να βγείτε και να γνωρίσετε κανέναν άνθρωπο. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα νεύρα είναι για να εκφράζονται όταν είναι στην πρώιμη φάση τους, αλλιώς γίνονται τρένα και σας πατάνε με μανία, με δεκάδες βαγόνια να καβαλάνε την καταπιεσμένη σας ψυχή, η οποία δεν έχει καθαρίσει ακόμα από το δηλητήριο που την πότισαν τους προηγούμενους μήνες, ιδίως τα επαγγελματικά και τα οικογενειακά. Η Πανσέληνος του Σαββάτου σάς βοηθάει να ανοιχτείτε χωρίς να τρέμουν τα γόνατά σας, να δένεται το στομάχι σας κόμπος και, γενικότερα, να αισθάνεστε σαν να δίνετε ξανά το λόουερ. Από την Κυριακή ο Ερμής στον Τοξότη φέρνει και εξελίξεις στη δουλειά (ενδεχομένως και μεγάλες), ενώ σε επίπεδο διάθεσης θα είστε πιο κυκλοθυμικοί – πρωτίστως διότι θα έχετε υπερβεί εαυτόν την προηγούμενη ημέρα με τις εκ βαθέων εξομολογήσεις που θα ξεβολέψουν τους πάντες. Ας είναι, δε μπορείτε συνέχεια να γίνεστε μπουχάρα να σας πατήσουν, επειδή κάποια στιγμή η μάνα σας σάς είπε ότι “δεν είναι σικ να τραβάτε διαρκώς την προσοχή” (μετάφραση: να υπερασπίζεστε το δίκιο σας και να διεκδικείτε ό,τι σας έχουν στερήσει). 

ΖΥΓΟΣ

Φάκελος λεφτάκια: η Πανσέληνος το Σάββατο σάς βοηθάει να κλείσετε δουλίτσες με προοπτική να κάνετε ταμείο σαν άνθρωποι, αρκεί στις διαπραγματεύσεις να σταθείτε κάπως καλύτερα από ό,τι ο Τσίπρας στο διάσημο 17ωρο. Αυτό σημαίνει καλή προετοιμασία και απομάκρυνση των κακών συμβούλων (λέγε με υποδόρια αυτολύπηση). Φάκελος γκομενικά: σε περίπτωση που ο Θανάσης υπάρχει, αντιμετωπίστε τον με ψυχραιμία. Άνθρωπος είναι κι αυτός, όχι αιώνιος διασκεδαστής σαν εσάς. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, κινηθείτε με βάση τις αρχές του Ζαφείρη Μελά, ήτοι “γαμώ την καλοσύνη μου”. Εσείς, απλά, δείτε το proactively και όχι ως τρόπο δράσης. Από την Κυριακή ο Ερμής στον Τοξότη σάς βοηθάει να εκφραστείτε καλύτερα στο σπίτι και τη δουλειά κι έτσι να τους δείξετε ότι μπορεί να έχετε χάσει τη λάμψη σας, αλλά όχι την υπομονή και την επιμονή σας. 

7

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αυτές οι μέρες είναι για τις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Δουλεύετε τα πάντα, εσωτερικά και εξωτερικά, επαναπροσδιορίζετε τις καταστάσεις, καταμετράτε τι και πώς και – με την ψυχραιμία που σας αξίζει – παίρνετε αποφάσεις για το ποιοι άνθρωποι θα παραμείνουν δίπλα σας τη σεζόν 2017-2018. Το καλό είναι ότι πλέον δεν τρώγεστε με τα ρούχα σας (ιδίως στα επαγγελματικά) και ότι η Πανσέληνος του Σαββάτου θα σας βοηθήσει να δείτε με καθαρό βλέμμα και την επόμενη φάση της ζωής σας. Από την Κυριακή ο Ερμής στον Τοξότη φέρνει εξελίξεις στα οικονομικά. Η επικοινωνία θα είναι πιο εύκολη για κάποιους, ωστόσο εσείς που μιλάτε πάντα με τα μάτια και με τα αυτονόητα μάλλον θα χρειαστεί να ανοίξετε το στόμα σας και να βγάλετε actual λέξεις μέσα από αυτό. Ναι, δεν είναι κακό. Ναι, πείτε και τι αισθάνεστε, λες και δεν το ξέρουν οι άλλοι (καλά, μπορεί και να μην το ξέρουν, δεδομένου ότι την πρακτική “δέρνω τον Θανάση επειδή μου αρέσει πολύ” την εφαρμόζετε από το δημοτικό μέχρι σήμερα). 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όλη σας η ζωή είναι η αντίδραση του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην είδηση πως ο δικαστής ήτανε γκάνγκστερ. Σοκ, εκ πρώτης όψεως, εκ δευτέρας όμως, η υποψία υπήρχε εκεί έξω και δεν είχε σκεφτεί να τη διερευνήσει πριν να είναι πια αργά. Για να το πούμε πιο απλά, κανείς δεν θα έρθει να σας σώσει, αν εσείς πρωτίστως δεν αποφασίσετε να διαχωρίσετε τη δημιουργική σας καλοσύνη, αυτή που σας καθιστά αγαπητούς, από τη δουλικότητα της αγνής σας ψυχής, αυτή που σας καθιστά τα θύματα κάθε κατάστασης. Από την Κυριακή ο Ερμής θα βρίσκεται πάνω σας κι έτσι όλο αυτό θα γίνει πιο εύκολο σε λεκτικό/ πρακτικό επίπεδο, ενώ η Πανσέληνος του Σαββάτου θα σας έχει κουρδίσει ωραία ωραία, έχοντας φανερώσει ξεκάθαρα ποιοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που φταίνε για την καθημερινή σας δυσθυμία. Αν σε αυτούς βρίσκεστε κι εσείς, μην το πάρετε προσωπικά. Απλά μην το προσπεράσετε για ακόμα μια φορά. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν αναζητείτε την προοπτική στα επαγγελματικά σας, να ξέρετε πως η κατάσταση είναι πάνω κάτω ίδια για όλους. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, όσο ψηλά ή χαμηλά κι αν βρίσκεται. Θα μου πείτε, είναι το ίδιο η Άννα Βίσση με τη Βιβή Μαστραλέξη; Όχι, όμως η σοβαρότητα των επαγγελματικών προβλημάτων κρίνεται πάντα κατά περίπτωση. Από την Παρασκευή θα αρχίσουν να προκύπτουν νέες ευκαιρίες για όσους έχετε βαλτώσει (σπόιλερ: θα τις αναζητήσετε και μόνοι σας). Για να βρείτε και άλλες, βέβαια, πρέπει να αντισταθείτε στην εσωστρέφεια που θα προσπαθήσει να σας επιβάλει από την Κυριακή ο Ερμής στον Τοξότη. Σε άλλα νέα, η Πανσέληνος του Σαββάτου ρίχνει φως σε ό,τι έχει αξία μέσα στον στριμόκωλο κόσμο σας. Άνθρωποι και σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) που δεν διαφαινόταν να έρχονται στο προσκήνιο θα αλλάξουν σιγά σιγά τους ρυθμούς σας και θα ανανεώσουν τη διάθεσή σας. Και κάτι ακόμα: αν κάτι καθυστερεί, σε επίπεδο επισημοποίησης, κάποιο λόγο έχει. Μην πιέσετε ίνα μην πιεστείτε. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η διαφορά του “ρέω” από το “καταρρέω” είναι απλώς μια πρόθεση. Με δεδομένο ότι η ροή βρίσκεται στην καρδιά της θεώρησής σας περί ζωής, η πιθανότητα να έχουν τελειώσει όλα και να μην υπάρχει τίποτα παρακάτω είναι πιο μακρινή κι από την περίπτωση να πιάσει ποτέ νότα η Φωτεινή Δάρρα. Η Πανσέληνος στον Ταύρο το Σάββατο 4 Νοεμβρίου κλείνει κύκλους σε ζητήματα οικογενειακά, βελτιώνει μια κι έξω για φέτος τις άβολες σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και σάς επανατοποθετεί στο χωροχρόνο, ώστε να ξέρετε πού βρίσκεστε και να ψυχανεμίζεστε πού θέλετε να πάτε. Στα γκομενικά το παιχνίδι είναι στα χέρια σας, καθώς εσείς θα αποφασίσετε αν θέλετε να πάτε παρακάτω ή να επιμείνετε στο ξέπλυμα παλιών καταστάσεων, που είναι – το λιγότερο – ατελέσφορες για την προσωπική σας ανάπτυξη. Ο Ερμής στον Τοξότη από την Κυριακή σάς γεμίζει με ιδέες για τη δουλειά και σας υπενθυμίζει για ποιο λόγο είστε πάντα μπροστάρηδες, ακόμα και στις περιόδους αγρανάπαυσης του “είναι” σας. 

ΙΧΘΥΕΣ

Αν αναζητούσατε τη δημιουργικότητα και τον σκοπό της ζωής το φθινόπωρο, πείτε ότι τη βρήκατε. Η Πανσέληνος στον Ταύρο στις 4 Νοεμβρίου σάς υπενθυμίζει τις βαθύτερες ανάγκες σας, που άπτονται των πνευματικών σας αναζητήσεων, τις οποίες χρόνια τώρα καταπιέζετε ώστε να φέρνετε στο προσκήνιο τα micropolitics που εξυπηρετούν το καθημερινό thrill, το οποίο ίσα σάς καλύπτει μέχρι να φύγετε από τη δουλειά και να μπείτε στο μετρό. Γκομενικά κινείστε λίγο παραπάνω και γίνεστε πιο απαιτητικοί (από τον εαυτό σας, κυρίως), ενώ από την Κυριακή, με τον Ερμή στον Τοξότη, εφοδιάζεστε και με την αυτοπεποίθηση που σας λείπει εκεί όπου χρειάζεται, ώστε να χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι και να πείτε “ως εδώ Θανάση/ κύριε προϊστάμενε/ μητέρα”. Τα λεφτάκια εξακολουθούν να αποτελούν ένα πρόβλημα, καθώς οι ανειλημμένες υποχρεώσεις είναι πολλές, όμως τι είναι η οικονομική στενότητα μπροστά στη largesse της ψυχής; Τίποτα δεν είναι, και η πρώτη κάπως μπορεί να ξεπεραστεί, αν όμως η ψυχή σου λειτουργεί με μνημόνια, είσαι καταδικασμένος για πάντα. 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr