ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 14-15 Οκτωβρίου.

Από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου η Αφροδίτη μπαίνει στον Ζυγό κι έτσι έχουμε μια καλή ευκαιρία να γίνουμε ανθρώποι, τουτέστιν να εκφράσουμε όλη μας τη γοητεία και την καλαισθησία στην καθημερινότητά μας. Βγάλτε τα προικιά τα πορσελάνινα, για λίγες μέρες θα κάνετε απόσβεση, αναζητώντας καθημερινά τη χρηστική αισθητική. Πέραν της υλικής αποτύπωσης της συγκεκριμένης πλανητικής μετακίνησης, υπάρχει και η πνευματική πλευρά, αυτή που εντάσσει το ρομαντισμό στην καθημερινότητα, ο οποίος, ακόμα κι αν υπό άλλες συνθήκες φαντάζει εκτός context, αυτή τη φορά “κουμπώνει” με την εσωτερική μας αρμονία και προσέγγιση του συναισθήματος.

Σε άλλα νέα, από τις 10 του μήνα και ως του χρόνου τον Νοέμβρη, ο Δίας θα βρίσκεται στον Σκορπιό κι έτσι θα πάψει να παθαίνει αυτό που λέμε συνήθως και εννοούμε για κακό (δεν το γράφουμε γιατί μας διαβάζουν και παιδιά). Ψάχνουμε, πλέον, επισταμένως, το “γιατί”, σκάβουμε κάτω από την επιφάνεια, συνειδητά και χωρίς καμία αλλοίωση των προσωπικών μας χαρακτηριστικών επιδιώκουμε τον έλλογο συναισθηματισμό, αυτόν που θα μας βελτιώσει το “είναι” περισσότερο από οτιδήποτε. Όλα ρέουν και προχωρούν αβίαστα, αρκεί, φυσικά, να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Κι αν δεν τον γνωρίζουμε ακόμα με βεβαιότητα, σύντομα θα έχουμε καταλήξει σε αυτόν.

Για πληρέστερη εικόνα της πρόβλεψής σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Κοιτάχτε να δείτε, εδώ και κάμποσο καιρό συνολικά τα γκομενικά σας μοιάζουν με τη σκηνή που η Ασπασία Βαρδάτσικου προσπαθεί να πάρει τηλέφωνο στην Αετόπετρα Ιωαννίνων και η κυρα-Βούλα από την άλλη άκρη της γραμμής νομίζει πως μιλάει με τον Αντρέα Μικρούτσικο. Η Αφροδίτη στον Ζυγό από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου σάς βοηθάει να κουλαντρίσετε τους ανθρώπους σας, ταυτόχρονα με το νευρικό σας σύστημα και, κυρίως, κυριότερα από όλα, να ασχοληθείτε με κείνο τον δόλιο τον Θανάση, που τον έχετε πιο παραμελημένο από ό,τι η Μαρκάταινα τον Αντώνη μετά που γεννήθηκε ο εγγονός της. Υπόψιν ότι ο Δίας στον Σκορπιό από τις 10 Οκτωβρίου (και ως του χρόνου τον Νοέμβριο) θα σας βάλει σε διαδικασία εξερεύνησης του συναισθηματικού εαυτού σας. Αν θέλετε, κάνετε την αρχή και από αυτό το Σαββατοκύριακο. Και να μη θέλετε, δεν πειράζει, απλά προσέξτε ανούσιες εντάσεις την Κυριακή, προερχόμενες κυρίως από την τάση σας να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε (εσάς, όχι τους άλλους). 

ΤΑΥΡΟΣ

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου η Αφροδίτη περνάει στον Ζυγό και το σύνθημα “Αδρεναλίνη, κανένας δεν θα μείνει” καθίσταται πλέον irrelevant με τη φάση σας. Ηρεμία, ισορροπία στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις), τόσο με τον Θανάση, όσο και με τα αφεντικά – δεξιά κι αριστερά. Το βασικότερο σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι, βέβαια, η ικανοποίηση των ταυρίσιων εμμονών/ αρχών σας, περί τάξης και ασφάλειας. Όλα βρίσκονται εκεί, όπως τα θέλετε, αρκεί να μην αναλωθείτε σε περιττές, κουραστικές και, πάνω από όλα, προφανείς από καιρό αναλύσεις. Παράλληλα, ο Δίας έχει περάσει στον Σκορπιό κι έτσι η παραπάνω κατάσταση παγιώνεται (ή εξελίσσεται, ανάλογα πώς θα τη θέλετε μελλοντικά), ενώ οι επαγγελματικές ευκαιρίες θα είναι αντάξιες των ικανοτήτων σας. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με το πέρασμα της Αφροδίτης στον Ζυγό το Σάββατο 14 Οκτωβρίου σάς τονώνει τη γκομενική (προ)διάθεση κι έτσι το Σαββατοκύριακο δε θα σας βρει σαν κακό χρόνο να ‘χετε, αλλά εμφανώς ανανεωμένους και ορεξάτους σε επίπεδο “Μενεγάκη σε πρεμιέρα”. Τώρα, σε ζητήματα που ίσως σας καίνε περισσότερο (κανείς δεν ξέρει εκτός από εσάς και τις συσκευασίες παγωτού – τις οικογενειακές), τα επαγγελματικά μπαίνουν σε μια τάξη από τη στιγμή που θα επιμεληθείτε των αλλαγών που θέλετε να δείτε. Ο Δίας στον Σκορπιό σάς δίνει αυτό που σας λείπει – συνήθως – δηλαδή την υπομονή του εργατικού μυρμηγκιού (πριν προσληφθεί στη μυρμηγκοφωλιά στη θέση του junior carrier τροφής), το οποίο θα καταστρώσει το σχέδιο της ανέλιξής του και θα το τηρήσει με μεγαλύτερη ευλάβεια κι από αυτή που επέδειξε η Σωσώ Παπαδήμα στο πλάνο εξόντωσης του αντρός της.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Από τις 10 του μήνα ο Δίας στον Σκορπιό φέρνει μεγάλη αισιοδοξία στην καθημερινότητα και το καλύτερο κομμάτι σε αυτό είναι πως δε λειτουργεί πάνω σας η απόπειρα ετεροκαθορισμού του σύμπαντος (και των ανθρώπων σας), που υπό άλλες συνθήκες θα επέτασσε μια τέτοια στάση εν είδη αντιβίωσης, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, μετά το φαγητό και τη μισάωρη επανάληψη του μάντρα “Ι am a strong confident woman”. Θέλετε να αλλάξετε ζωή (επαγγελματική); Τώρα μπορείτε, αν αποφασίσετε να κινηθείτε έξυπνα (έξυπνα είπαμε, όχι πονηρά), δηλαδή με θετική διάθεση και χωρίς ίχνος μίρλας, ακόμα και για πράγματα για τα οποία αντικειμενικά θα έπρεπε να στήσετε ένα πρόχειρο μοιρολόι. Από το Σάββατο η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Ζυγό και μέσα σε όλη αυτή τη θεαματική αλλαγή της διάθεσης, θα διατηρήσετε και την εκφραστικότητα απέναντι στον Θανάση. Πώς είπε η Βίσση το “Σε θέλω”; Κάπως έτσι, αλλά στην τοποθεσία “το σπιτάκι μου” και χωρίς την κραυγή. 

ΛΕΩΝ

Ωραίο πράγμα η ηρεμία, αλλά ακόμα ωραιότερο το δημιουργικό χάος, ο διάλογος με το σύμπαν που, μέσα από τη σύγκρουση, συνεπιφέρει τις μεγάλες αλλαγές. Όχι ότι έχετε ανάγκη να αλλάξετε πράγματα εσείς, που τα ξέρετε όλα, το Trivial Pursuit της ύπαρξης της ίδιας – απλά, καμιά φορά, το ψυχικό άχθος του παρελθόντος (σας) είναι πιο μεγάλο κι από το χρέος της χώρας – τουλάχιστον έτσι αποτυπώνεται στον λιονταρίσιο σβέρκο σας – και έτσι με έναν άβολο τρόπο σάς εμποδίζει να ζήσετε στο 100% το παρόν. Ο Δίας στον Σκορπιό σάς βοηθάει να προχωρήσετε στις αλλαγές που χρειάζεστε πιο πολύ από όσο έχει ανάγκη η Βίσση έναν νέο κομμωτή. Η εσωστρέφεια δεν θα σας φαίνεται παράταιρη, καθώς θα έρχεστε σε επαφή με τις βασικές σας αξίες, γύρω από τις οποίες θα χτίσετε πάλι την καθημερινότητα. Το Σάββατο η Αφροδίτη περνάει στον Ζυγό και έτσι η γοητεία σας θα είναι αυξημένη, ενώ στα γκομενικά θα κάνετε πράγματα (σε mode Βάνας Μπάρμπα), ώστε η “επιστροφή στις ρίζες” να καλύψει και το κεφάλαιο “Θανάσης: Έψαχνα χρόνια να σε βρω ή Άσ’ το σου λέω, μην επιμένεις”;

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η διστακτικότητα μπορεί να σας έχει σώσει από πολλές δυσάρεστες – έστω, άβολες – καταστάσεις, όμως βαθιά μέσα σας θέλετε να ξεφορτωθείτε μια για πάντα την επικοινωνιακή σας συστολή, καθώς πιστεύετε πως δεν εκτιμάται αρκούντως από τον περίγυρό σας και δεν θεωρείται συνώνυμο της ακεραιότητας του χαρακτήρα σας. Ok, όλα αυτά τα περίπλοκα που συμβαίνουν στο κεφάλι σας θα αρχίσουν να απλοποιούνται με το πέρασμα του Δία στον Σκορπιό, που θα σας δώσει μια επιπλέον ευελιξία στην καθημερινότητα, με αποτέλεσμα να συνεννοείστε καλύτερα με όλους (ή μάλλον, να συνεννοούνται αυτοί μαζί σας). Από το Σάββατο η Αφροδίτη στον Ζυγό θα φέρει ζεστά λεφτάκια και διάθεση για εκπόνηση μπίζνες πλαν (άνοιγμα εξελόφυλλου > άνοιγμα χλωρίνης) για να βγει η περίοδος ως τις γιορτές. Το καλό είναι πως η Αφροδίτη στο Ζυγό φέρνει και ένα παραπάνω τσικ νιωσίματος και ρομαντισμού στην καθημερινότητα κι έτσι η ψυχούλα σας θα ελαφρώσει κάπως, καθώς θα περιποιηθείτε (υλικά και πνευματικά) τον εαυτό σας και τον Θανάση υπέρ του δέοντος, λες και έχουμε ξανά ΠΑΣΟΚ. 

ΖΥΓΟΣ

Λοιπόν, αν αφήσετε στην άκρη τις υπερβολές και τα αουιλίκια και τα ατενσιονχοριλίκια υπάρχει μια πιθανότητα, με το πέρασμα του Δία στον Σκορπιό, να καλύψετε το συναισθηματικό κενό σας, το οποίο συγκρίνεται μόνο με αυτό της μάνας του Κώστα Μηλιωτάκη όταν η Αγγελική Ηλιάδη παράτησε το γιο της (“Ποια, η Αγγελική“). Τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα, οι αναπάντεχες εξελίξεις δεν είναι ευχάριστες (γιατί σπάνια είναι ευεργετικές στη δική σας περίπτωση, που προγραμματίζετε ως και την αγορά αφρού ξυρίσματος για την επόμενη πενταετία), όμως έτσι είναι κι έτσι θα είναι για όλους. Τώρα που κατακάθισε η αχλύς που κάλυπτε τη ρίζα των προβλημάτων σας, ήρθε η ώρα να τα αντιμετωπίσετε κατάματα. Η ασφάλεια θα έρθει στην πορεία. Αφήστε που, κι αν δεν έρθει, τίποτα δεν αποκλείει το να αρχίσετε να το διασκεδάζετε. Από το Σάββατο η Αφροδίτη πάνω σας φέρνει έτσι κι αλλιώς “boys in the yard”, κι αυτό όχι μόνο επειδή λάμπετε εξωτερικά, αλλά επειδή έχετε κρεμάσει ταμπέλα “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” – όσο από κάτω σας γράφουν “και πολύ άργησες” διάφοροι “αγενέστατοι τσόγλανοι” (μην ισιώνετε πέρλα τάχα μου δήθεν θιγμένοι, καθώς τα θέλει ο ποπουδίνος σας και καλό θα ήταν να το γλεντήσει). 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τώρα χαμηλώστε τα φώτα και διπλοκλειδώστε την πόρτα. Ανοίξτε το Τζόνι το μαύρο. Βάλτε στο πικάπ να παίζει την 9η του Μπετόβεν (ή κάτι πιο κλασικό, όπως τα Best of του Στράτου Διονυσίου). Από τις 10 Οκτωβρίου 2017 ως τις 8 Νοεμβρίου 2018 ο Δίας θα βρίσκεται πάνω σας. Ο Δίας σημαίνει τύχη και ευκαιρίες. Σημαίνει πως όλη αυτή η διαδικασία στην οποία βρίσκεστε όταν πονάτε με την κατάδυση στην ουσία των πραγμάτων (καθημερινά, όχι σαν κάτι άλλους, που ξύνουν το επίχρισμα μόνο όταν τους θίξουν το γούστο στις κουρτίνες) θα πιάσει, επιτέλους, τόπο, υπό την (σημαντική, ωστόσο), προϋπόθεση πως τίποτα δεν θα κλοτσήσετε και τίποτα δεν θα απορρίψετε για λόγους αρχής (ή επειδή ξυπνήσατε στραβωμένοι με το σύμπαν), αν δεν σκεφτείτε πρώτα πού μπορεί να σας βοηθήσει. Σε γκομενικό επίπεδο, πατώντας κάτω τη συναισθηματική σας δυσλεξία (ένα βήμα τη φορά), θα πείτε και στον Θανάση τι αισθάνεστε για εκείνο – κι αν ξαφνιαστεί, δεν (πρέπει να σας) πειράζει. Σε άλλα, πιο πεζά νέα, το πέρασμα της Αφροδίτης στον Ζυγό το Σάββατο σάς κάνει πιο ευαίσθητους και ακόμα μεγαλύτερες “συντρέχτρες” των άλλων για τα δεινά του κόσμου. Ό,τι μπορείτε κάντε, αρκεί να μην ξεχαστείτε και ξεκινήσετε το προαναφερθέν κλότσημα από υπερβάλλον ενδιαφέρον προς τον τρίτο. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γράψτε κάπου στους χώρους όπου κινείστε “That’s not even a thing anymore” και φροντίστε να το κοιτάτε ως υπενθύμιση ανά περίπου μισή ώρα. Όχι, δεν είναι νέο η ταλαιπωρία στη δουλειά, ούτε καν αν πλέον προέρχεται από νέα πρόσωπα ή καταστάσεις. Όχι, δεν είναι νέο πως το σύμπαν δεν είναι φίλος σας (ούτε και κανενός, εδώ που τα λέμε) και πως πάντα, κάπου κάτι θα στραβώνει. Νέο είναι πως ο Δίας στο Σκορπιό για κάμποσο καιρό θα φροντίζει να σας ταρακουνάει τις στιγμές που αρχίζετε να ξεφεύγετε, ενθυμούμενοι τα φαντάσματα του παρελθόντος που δε σας αφήνουν ούτε το συρτάρι με τα βρακιά σας να τακτοποιήσετε χωρίς μια νέα αφορμή για θλίψη στο διηνεκές. Ή θα πενθείτε ή θα ζείτε. Είναι τόσο απλό. Στο μεταξύ, η Αφροδίτη στον Ζυγό από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου θα αυξήσει την κοινωνικότητά σας κι αν το θέλετε κι εσείς, θα αποτελέσει το ιδανικό ξεκίνημα σ’ αυτή τη μακρά διαδικασία ψυχολογικής εκκαθάρισης. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με δεδομένο ότι από τα πέντε σας χρόνια η καθημερινότητά σας καθορίζεται από ανησυχίες τύπου “πώς θα επενδύσω το εφάπαξ που θα πάρω στα 72 μου”, πλέον έχει έρθει η ώρα και η στιγμή να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα, δηλαδή να φροντίσετε για τα πάντα γύρω από τα επαγγελματικά και τις παράλληλες ενασχολήσεις όπου (σαν γνωστές ψωνάρες) θέλετε να λάμπετε (γιατί κανείς δεν λάμπει σαν εσάς από καταβολής φωτός). Ο Δίας στον Σκορπιό σας βοηθάει όσο τίποτα να βάλετε τις φιλοδοξίες σας σε μια λογική σειρά και να προχωρήσετε χωρίς ενδοιασμούς στο επόμενο στάδιο, αυτό με τη μεγαλύτερη ευθύνη και προσωπική ικανοποίηση. Τι μπορεί να πάει στραβά στη διαδικασία αυτή; Θεωρητικά οτιδήποτε, εκτός από την ίδια σας την αποφασιστικότητα. Σε πιο πεζά νέα, ο Θανάσης θέλει να του ρίξετε λίγα ψίχουλα αγάπης, γιατί σε λίγο καιρό θα βγει στο δρόμο και θα κάνει τη Μαρινέλλα στο πιο μίζερο τραγούδι του κόσμου, το “Για σένανε μπορώ”, σαν άλλη Φλώρα Μουσουτζάνη παρατημένη από Αλέκο Παπαδήμα για μια τυχαία αεροσυνοδό. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το σενάριο που βαριέσαι περισσότερο κι από τις κοινωνικές συμβάσεις είναι από τώρα και μπρος, με τον Δία στον Σκορπιό, να πέσει τόση δουλειά που δεν θα έχεις ξαναδεί. Όχι επειδή δε μπορείς να την κάνεις (δεν υπάρχει κάτι να μην το μπορεί ο Υδροχόος, εκτός, ίσως, από την αφωνία όταν έχει φαρυγγίτιδα), αλλά επειδή βαριέσαι τα δύσκολα, πέραν της glorious έναρξής τους – καθώς την έχεις συνήθως προκαλέσει με προσωπική σου επιμέλεια. Όλα μπορούν να φτιάξουν, από το status σου μέχρι τα οικονομικά σου, αν βάλεις όρια στον εαυτό σου – για να μην αναλώνεται σε micropolitics στο πλαίσιο των διαπροσωπικών σκέσεων (πάντα με κάπα) και στόχους στο μέλλον σου. Παράλληλα, από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου η Αφροδίτη στον Ζυγό ευνοεί τον προγραμματισμό ταξιδιών και την ενασχόληση με πιο πνευματικά θέματα. Κι ο Θανάσης; Αν έχετε κέφια (που θα έχετε), όλα θα γίνουν. 

ΙΧΘΥΕΣ

Ποια ήταν η τελευταία φορά που κάνατε κάτι μόνο για τον εαυτό σας, χωρίς άλλη ατζέντα από πίσω; Α, δε θυμάστε. Καλά. Τέλος πάντων, με τον Δία στον Σκορπιό από τις 10 του μήνα η αισιοδοξία επανέρχεται στη ζωή σας και δη όχι με τρόπο ύπουλο ή κατ’ εξαναγκασμό, αλλά με φυσικότητα, καθώς έχετε γκώσει εδώ και καιρό με το να συμπαραστέκεστε σε ανύπαρκτα προβλήματα ανθρώπων που καλά καλά δεν σας το ζήτησαν. Προγραμματίστε ένα ταξίδι και ασχοληθείτε με κάτι που θα βελτιώσει το “είναι” σας (θυμηθείτε τη Δημητρούλα όταν άρχισε να μαθαίνει αγγλικά με τη Λινγκουαφόν, απλά εσείς δε θα το κάνετε για να εντυπωσιάσετε τον Σπύρο). Σε πιο πεζά καθημερινά νέα, η Αφροδίτη στον Ζυγό από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου σάς βοηθάει να τακτοποιήσετε οικονομικές εκκρεμότητες και, επιτέλους, να κρατήσετε τα μπικικίνια που θέλετε για να επενδύσετε πάνω σας. Και κάτι ακόμα: καλή η ζήλια, διαθέτει μια απελευθερωτική δύναμη, αρκεί να είστε έτοιμοι να δεχθείτε και τον αντίλογο του Θανάση.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr