ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Unsplash

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου.

Ο Ερμής επέστρεψε στην ορθόδρομη πορεία του στον Σκορπιό, συνεπώς μπορείτε να βγείτε γυμνοί στους δρόμους (ή, έστω, με το μαγιό, αφού το σηκώνει και η εποχή), και να είστε έτοιμοι να εκμεταλλευτείτε τη μεταμορφωτική δύναμη του Άρη στον Σκορπιό, το πάθος που θα ξαναφέρει στη ζωή σας, αλλά και την ένταση με την οποία θα περιβάλλει την καθημερινότητά σας.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Καμία Judge Judy μπροστά στη διάθεσή σας να φέρετε προ των ευθυνών του οποιονδήποτε προσπαθήσει να μπει εμπόδιο στα οικονομικά σας σχέδια, τα οποία είναι πλέον σε πολύ καλή φάση, ή στα γκομενικά σας, τα οποία είναι πιο φλου κι από τον ορίτζιναλ Μπάμπη τον Φλου. Τα καλά νέα είναι ότι ο Ερμής στην κανονική του πορεία δε θα σας δημιουργήσει άλλα θέματα συνεννόησης και τα ακόμα καλύτερα είναι πως ήδη από το Σαββατοκύριακο θα σκέφτεστε (και θα μπορείτε να οργανώσετε χωρίς καμία απώλεια) την επόμενη εξόρμησή σας. Το βασικό ζητούμενο των ημερών είναι να μην είστε δογματικοί σαν καθηγητές θεωρητικών σχολών στα 60s (ή και πιο μετά, όρκο δεν παίρνουμε γι’ αυτό), πρώτον διότι ποτέ δε σας βγήκε σε καλό η απολυτότητα και δεύτερον διότι κανείς δε θέλει να φλερτάρει με έναν άνθρωπο που μοιάζει τόσο μπαϊλντισμένος.

ΤΑΥΡΟΣ

Πάνω που παίρνετε μια μεγάλη ανάσα στα επαγγελματικά και γλιτώνετε εσείς τις γνωριμίες σε δημοφιλές κατάστημα κράτησης και οι άλλοι τις Τελετές Μπούκουρα, όλη η ένταση της καθημερινότητας (και του Σαββατοκύριακου, γουάι νοτ, που θα αναρωτιόταν και η Άντζελα Δημητρίου) μεταφέρεται στις σκέσεις παντός είδους (πάντα με κάπα οι σκέσεις), συνεπώς ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς και χρειάζεται πειθαρχία για να μην επιτεθείτε σε όποιον προσπαθήσει να σας το παίξει έξυπνος την πιο ακατάλληλη στιγμή (για εκείνον, πάντα). Ο Ερμής στον Σκορπιό θα σας βοηθήσει να έρθετε ξανά σε επαφή με την πραγματικότητα, δίνοντας όση σημασία πρέπει εκεί που πρέπει, χωρίς να σκάτε για πράγματα που διορθώνονται (καθώς διορθώνονται, όπως προαναφέραμε), ούτε και για πράγματα που δεν διορθώνονται (αφού είναι καταδικασμένα να παραμείνουν έτσι). Γκομενικώς είστε επίσης πιο ξαλαφρωμένοι, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δε θα περνάτε τον άλλο από ανάκριση για τις προθέσεις του (έστω κι αν όλο συμβαίνει στο μυαλό σας).

ΔΙΔΥΜΟΙ

To μουντ των ημερών ήταν Σοφία Φιλιππίδου στο ρόλο της κακιάς Σύρμως τη στιγμή που ουρλιάζει “Θα πάθου κρισ’” και εκτοξεύει ό,τι βρίσκει μπροστά της στον απέναντι τοίχο. Η ένταση υποχωρεί το Σαββατοκύριακο, πρώτον διότι κρύβεστε από τα αφεντικά και τους προϊσταμένους σας στη σπηλιά του Νταβέλη, όπου θα περάσετε ένα ειδυλλιακό διήμερο, μιας και δεν έχει ούτε κρύο, και δεύτερον επειδή ο Ερμής στην κανονική του πορεία σταματάει να σας ξύνει τα άντερα. Δυο είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξετε: οι προϊστάμενοι θα σας κυνηγήσουν και το Σαββατοκύριακο για δουλειά και γενικώς θα έχετε μπόλικη τις επόμενες ημέρες, αλλά όλα θα πηγαίνουν όπως πρέπει και δεύτερον τα γκομενικά σας μπορούν να πάνε παρακάτω, είτε με κάτι καινούργιο, είτε με κάτι παλιό, όπως και να ‘χει το ζητούμενο είναι να πάνε κάπου και να μην ξεσπάτε μόνο στο window shopping.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Λίγο πριν φτάσετε στη φάση της δασκάλας στο Κολοκοτρωνίτσι και νομίζετε πως είστε αρραβωνιασμένοι με τον Πώποτα, ενώ έχετε ανταλλάξει τρεις καλησπέρες και δυο καημέρες, ο Άρης μετακινήθηκε στον Σκορπιό κι έτσι τα γκομενικά σας θα αποκτήσουν υπόσταση και μάλιστα τίποτα δε θα σας μπερδεύει ως προς τις προθέσεις του άλλου. Φυσικά ο Ερμής στην κανονική του πορεία βοηθάει προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και ο Άρης μετακινείται σε ένα πιο βολικό σημείο, στο πλαίσιο του οποίου θα σταματήσει και η φαγωμάρα που σας έχει πιάσει με το σόι σας αυτές τις ημέρες, για διάφορα απίθανα θέματα για τα οποία μόνο εσείς μπορείτε να μαλώσετε, όπως πόσα εκατοστά θα είναι το φετινό σας δέντρο, τι μπάλες θα κρεμάσετε και τι δώρο θα πάρετε για Χριστούγεννα στην πεθερά του αδερφού σας. Όλα θα είναι πιο απλά, ακόμα και στη δουλειά, όπου συνεχίζετε τη λαμπρή σας πορεία, οι μόνοι (σχεδόν) που παραμείνατε όρθιοι υπομονετικά και χωρίς να κλαίτε, όπως όλοι οι άλλοι, δημοσίως, όταν κάτι δεν πήγαινε καλά.

ΛΕΩΝ

Το κακό με τον ανάδρομο Ερμή είναι ότι, αν σας πουν οτιδήποτε δυνητικά προσβλητικό, οπωσδήποτε θα βρείτε έναν τρόπο να συγχυστείτε, όση αυτοπεποίθηση κι αν έχετε. Το καλό είναι πως καμιά φορά πρέπει να συμβαίνει αυτό, γιατί μόνο έτσι μπορείτε να βελτιωθείτε. Όσες παρεξηγήσεις είχαν συμβεί τον προηγούμενο καιρό μπαίνουν σε μια τάξη σταδιακά, και πλέον έχετε το κουράγιο να ασχοληθείτε με τα του σπιτιού σας, να μετακομίσετε σε άλλη γειτονιά (ή και άλλη χώρα, με εσάς δεν αποκλείουμε τίποτα) και εν γένει να ανανεώσετε τον προσωπικό σας χώρο. Το Σαββατοκύριακο, αν κι εφόσον δεν είστε ακόμα σε φάση “τι είπες ρε για τη μάνα μου” θα έχετε αρκετές ευκαιρίες να φλερτάρετε στρίβοντας μπούκλα και επιστρατεύοντας το πιο fierce ύφος σας, σαν διαγωνιζόμενη σε τελική τριάδα του GNTM που κατάφερε να “φάει” ταπεινά χαμομηλάκια, Bratis Girls και αδίστακτα κνώδαλα μέχρι να φτάσει γλόριουσλι εκεί για όπου προόριζε εξαρχής τον υπέροχο εαυτό της.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Έχετε τα νεύρα του Κώστα Τσάκωνα στη Μεγάλη Απόφραξη, απλά τα δικά σας δεν εκδηλώνονται τόσο στον κόσμο – κακώς, αν μας ρωτάτε, γιατί δε θα τα σωματοποιούσατε τόσο και δε θα ξεσπούσατε πάνω σας, αλλά πάνω σε αυτούς που πρέπει. Τα οικονομικά σας είναι ήδη καλύτερα, και η διάθεσή σας κάπως τονώνεται (και μάλιστα χωρίς λέξο, μπράβο σας), ενώ και στα γκομενικά σας τα πράγματα είναι πιο σμουθ (ίσως γιατί ακόμα δεν έχετε φτάσει στο σημείο να ξεσπάτε στον Θανάση κρατήστε το όσο μπορείτε αυτό). Ήρθε η ώρα για το “μαζί”, για να περάσετε καλά με τον άλλο, χωρίς να σκέφτεστε τι πήγε λάθος ένα μήνα πριν ή τι μπορεί να στραβώσει σε δέκα χρόνια από σήμερα, και θα χρειαστεί να επιβληθείτε στον εαυτό σας και στο inner control freak σας, το οποίο συχνά ζητάει παράλογα πράγματα και σας γεμίζει με αμφιβολίες ακόμα και για θέματα που είναι απολύτως ξεκάθαρα. Κοινώς, μην αφήνετε την εσωτερική φωνή σας να πετάγεται σε ακατάλληλες στιγμές όπου επικρατεί η τάση “σε θέλω, με θέλεις, γιατί να το σκεφτόμαστε”.

ΖΥΓΟΣ

Δάκρυα χαράς κυλούν στα όμορφα μπιρμπιλωτά σας μάτια από τη στιγμή που ο Ερμής επέστρεψε στην κανονική του πορεία, έχει αποκατασταθεί ο ύπνος σας και η όρεξή σας, ενώ ενδεχομένως να πήρατε και το προφίσιενσι από προχτές και να μην το καταλάβατε. Κανονίστε τα οικονομικά σας αυτό το Σαββατοκύριακο – όχι τίποτα άλλο, εσείς θα κλαίγεστε μόλις ανοίξει η Γαρμπή ότι δεν έχετε να πάτε και πώς θα κάνετε Χριστούγεννα χωρίς “τούλι για τον Χριστούλη”. Το κλίμα το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ ωραίο, καθώς θα υπάρχει ένα δημιουργικό σούρτα-φέρτα, από αυτά στο πλαίσιο των οποίων μπορείτε να δείχνετε τη γαματοσύνη σας χάμπλι, να σας λατρεύουν όλοι και να θένε να σας πάρουν σπίτι να σας στολίσουν στο σκρίνιο, δίπλα από τα κειμήλια τα κλουαζονέ. Εκμεταλλευτείτε αυτή την τάση ώστε να περάσετε καλά και – γιατί όχι; – να κάνετε ένα επαγγελματικό άνοιγμα, ωστόσο στα γκομενικά μην ξανοίγεστε τόσο, γιατί ο κόσμος πριν τις γιορτές αισθάνεται μαζικά μια μελαγχολία και προκειμένου να τη θεραπεύσει μπορεί να μη δείχνει όπως είναι στην πραγματικότητα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το μουντ των ημερών είναι “δε θα βρει ο παπάς να θάψει”, τόσο με την καλή, όσο και με την πλευρά που, κι αν δεν είναι απαραίτητα κακή, μπορεί να σας μπερδέψει λίγο. Καταρχάς ο Ερμής έχει επιστρέψει στην κανονική του πορεία, πάνω σας, κι έτσι μπορείτε να συνεννοείστε με τους άλλους χωρίς να αισθάνεστε ότι παίζετε σε δυστοπική σειρά του Netflix. Κατά δεύτερον, ο Άρης πάνω σας είναι η κινητήρια δύναμή σας για να τελειώσει όμορφα η χρονιά – ας ξεκινήσουμε ωστόσο από το Σαββατοκύριακο – και θα είστε γεμάτοι με ενέργεια, όρεξη και διάθεση να πάτε όλα σας τα θέματα παρακάτω, σε βαθμό που δε θα έχετε σταματημό. Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να προσέξετε, ώστε να μην πάρετε αποφάσεις εν βρασμώ και πάρει και σηκώσει αθώο κοσμάκη χωρίς λόγο. Σε κάθε περίπτωση, do your thing, είστε πάρα πολύ έτοιμοι να πάτε παρακάτω τη ζωή σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μπορεί να σιχτιρίσατε την ώρα και τη στιγμή που γύρισε ανάδρομος ο Ερμής και σας έκανε τα σχέδια έτσι (*χεράκια μάνας Σίσσυς Φειδά στο γνωστό βίντεο*), ωστόσο η ανταμοιβή για την ιώβεια υπομονή σας θα είναι μεγάλη. Καταρχάς ξεκινάμε από το ότι φτάνουν τα γενέθλιά σας και ο Ήλιος στον Τοξότη κάνει ό,τι μπορεί για να λάμψετε παντού, καθώς θυμάστε ποιοι είστε, τι αξίζετε, τι θυσίες έχετε κάνει στη ζωή σας για να φτάσετε ως εδώ, κ.λπ. Κατά δεύτερον, ο Δίας με την Αφροδίτη φέρνουν την τύχη με το μέρος σας και έτσι σταματάτε να αισθάνεστε Καίτη Κολεσίδου – Γκιούλμπαμπα, “και με ταξί να είμαι, κλήση θα πάρω”. Κατά τρίτον, το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι τυχόν απωθημένα που κρύβονται βαθιά μέσα στην ψυχούλα σας και μπορεί να σας σαμποτάρουν εμμέσως πλην σαφώς. Αν θέλετε, υπάρχει τρόπος, αυτό να θυμάστε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ξεκινάτε με την παραδοχή πως όλοι είναι ηλίθιοι και πως αν βγείτε από το σπίτι σας θα το μετανιώσετε, στην πορεία όμως αντιλαμβάνεστε πως έχει αλλάξει η διάθεσή σας και πως τώρα είναι η στιγμή να κάνετε το breakthrough μετά από μια μακρά περίοδο απογοήτευσης με το άπαν σύμπαν. Η ψυχολογική σας κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από ό,τι πριν λίγες ημέρες, στη δουλειά αντιμετωπίζετε λιγότερες ηλίθιες απαιτήσεις και η επικοινωνία είναι αποκατεστημένη σε μεγάλο βαθμό (εκτός, ξαναλέμε, από τους γνωστούς ηλίθιους, που δε σώζονται με κανένα Ερμή σε καμία θέση). Μην περιμένετε θαύματα (κανείς μας δεν περιμένει, εξάλλου), απλά σκεφτείτε πως έχετε πάρει μια ανάσα την πιο κατάλληλη στιγμή, λίγο πριν το “μπαμ” ακουστεί στα πέρατα του Δήμου Χαϊδαρίου. Μη μπλέξετε πολλά πράγματα μαζί, πιάστε τα ένα ένα και ξεχάστε την έτερη παραδοχή με την οποία προχωράτε στη ζωή σας, πως υπάρχουν υπεράνθρωποι και πως ανήκετε σε αυτούς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με τόση δουλειά που έχει πέσει, αισθάνεστε CEO στην τοποθεσία Κάτω Πατήσια και βρίζετε την ώρα και τη στιγμή που δεν πήγατε σε ένα βουνό να ζείτε σαν την Γκόλφω, με αδέρφια σας τα ποτάμια και τους κέδρους. Λίγο μετά, βέβαια, βλέπετε πως πιάνει τόπο η δουλειά σας και κάπως σάς περνάει αυτή η (δικαιολογημένη) μίρλα, αλλά επειδή με την παραγωγικότητα μόνο δεν έγινε κανείς ευτυχισμένος, κοιτάξτε να βγείτε το Σαββατοκύριακο και να περάσετε χρόνο με τους φίλους σας – το χρειάζεστε περισσότερο κι από εκείνα τα δερμάτινα μποτάκια που είδατε μισοτιμή προχτές στα μαγαζιά. Γκομενικώς χρειάζεστε έναν μικρό απολογισμό του τελευταίου τριμήνου, και πλέον μπορείτε να τον κάνετε πιο εύκολα, αφού δε σας μπερδεύει ο Ερμής (τουλάχιστον παραπάνω από ό,τι σας μπερδεύει ο Θανάσης).

ΙΧΘΥΕΣ

Όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα, αλλά επειδή δεν είμαστε ζάμπλουτοι δε θα μπορούμε να το κάνουμε anytime soon. Αυτό ισχύει, φυσικά, και για εσάς, απλά είστε παραπάνω στον κόσμο σας από τους άλλους, ώστε να μπείτε στη διαδικασία να το παραδεχτείτε. Σε κάθε περίπτωση, η δουλειά πάει καλά, παρότι οι απαιτήσεις ίσως σας φανούν υπερβολικές (τι να κάνουμε, κι εμείς θέλουμε να βλέπουμε Netflix στο γραφείο, αντί να δουλεύουμε, αλλά δε γίνεται), η διάθεσή σας να γκομενίσετε έχει αποκατασταθεί – το ίδιο και η αυτοπεποίθησή σας – ενώ παράλληλα δεν είστε καθόλου διατεθειμένοι να υποχωρήσετε στις απαιτήσεις σας απέναντι στους άλλους, όποια ιδιότητα κι αν έχουν. Αποφύγετε απλά να γίνετε ρόιδο με όσους αντιμετωπίσετε το Σαββατοκύριακο και θα είστε οι καλύτεροι του χωριού.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr