ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Unsplash

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 11-12 Ιανουαρίου. Στις 10 του μήνα η Σεληνιακή Έκλειψη στον Καρκίνο φέρνει στην επιφάνεια ανασφάλειες, άσχημες αναμνήσεις, συναισθήματα πιο θαμμένα κι από τον τάφο του Μεγαλέξανδρου και γενικώς οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει άγχος και ξεβόλεμα.

Οι Κριοί, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν μύχιους φόβους που τους τυραννούν εδώ και καιρό, μέσα από μια επίπονη αλλά απαραίτητη για την προσωπική τους εξέλιξη διαδικασία. Την Κυριακή 12 του μήνα ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, σε μια σπάνια όψη, σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου ζωής, στο πλαίσιο του οποίου οτιδήποτε βασίζεται σε σαθρά θεμέλια θα γκρεμιστεί και θα ξαναφτιαχτεί από την αρχή. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΙΛΗΘΟΥΜΕ.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Η φάση είναι “πάμε ήρεμα, χωρίς νεύρα, προσεκτικά, μην κάνετε λάθη”, καθώς θα πέσουν πολλά μαζί και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι, καθώς αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να προχωρήσετε τα επαγγελματικά σας, αλλάζοντας ριζικά οτιδήποτε έχει προσπαθήσει να σας δημιουργήσει τις πρώτες ρυτίδες στο όμορφο προσωπάκι σας.

Κι αν αυτές οι αλλαγές σάς φαίνονται πολύ καλοδεχούμενες, να ξέρετε πρώτον ότι μιλάμε για all the (freaking) way αλλαγές, δηλαδή πράγματα που δε θα παρατήσετε στη μέση επειδή προέκυψε κάτι άλλο (π.χ. χτύπησε την πόρτα η γειτόνισσα να ζητήσει ένα λεμόνι και μετά ξεχαστήκατε – συμβαίνουν αυτά, εξάλλου) και δεύτερον ότι είναι μια διαδικασία δύσκολη, που θα βρει εμπόδια εν τη γενέσει της και που θα επηρεάσει όλες τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις και το 2020).

Φυσικά όλο αυτό θα γίνει για καλό, εξ ου και πρέπει να είστε ταυτόχρονα προσεκτικοί, φλέξιμπλ, αλλά και πιστοί στις αρχές σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Όταν έχετε πολλά μέτωπα ανοιχτά είθισται να κατεβάζετε παροχή, ωστόσο αυτή τη φορά δε θα σας “χαλάσει” καθόλου αυτή η εξέλιξη, πρωτίστως διότι ξεκουνιέστε σε σχέση με πάγιες στρεβλώσεις που ταλαιπωρούν την ύπαρξή σας την ίδια και αποφασίζετε να κάνετε τη διαφορά και την ΑΛΛΑΓΗ από μόνοι σας.

Αναζητάτε νέα πράγματα, νέους ανθρώπους, νέα μάρκα γιαουρτιού, γενικώς μπαίνετε σε μια διαδικασία που αλλάζει την καθημερινότητά σας και, το πιο επιθυμητό σε πρώτη φάση και αυτό που θα φέρει άμεσα αποτελέσματα, είναι η εξέλιξη που θα έχουν εφεξής τα επαγγελματικά σας, καθώς όλα σταδιακά θα ξεκολλήσουν και θα μπορείτε να αναζητήσετε αυτό που επιθυμείτε περισσότερο σε αυτή τη φάση (καλά, όχι το να πάρετε σύνταξη στα 35 σας και να ζήσετε επιτέλους στις Μαλδίβες, μιλάμε για εφικτά πράγματα πάντοτε).

Διάφορα οικογενειακά θέματα θα προκύψουν αυτές τις ημέρες (ή μάλλον θα σας “σκάσουν”, καθώς ήδη έχουν προκύψει απλά κάνουν όλοι πως δεν τα βλέπουν), γενικώς όμως αυτό μην το φοβάστε, όλα πρέπει να μπαίνουν σε τάξη κάποια στιγμή, όσο κι αν αυτό ακούγεται σαν πειραματική (πάνω σας) ταινία τρόμου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πάρα πολύ βολικό το detachment με το σόι (κοινώς, το “δε μιλιόμαστε επί της ουσίας, παρότι μια στο τόσο σηκώνουμε και κανένα ακουστικό”), αλλά έφτασε η στιγμή να αναθεωρήσετε, κι όχι επειδή μπήκε η νέα χρονιά και “πρέπει” να είστε καλοί με όλους, αλλά επειδή το σύμπαν αυτό θέλει – αφού βέβαια σάς στρέψει την προσοχή στα κοινά σας οικονομικά, τυχόν επενδύσεις που έχετε κάνει (ναι, μετράει και ο λογαριασμός με τα 3,42 ευρώ στον οποίο είστε συνδικαιούχοι με την αδερφή σας).

Άρα, έχουμε και λέμε, προσοχή στα λεφτάκια και ειδικά σε αυτά όπου έχουν λόγο και άλλοι, προσοχή σε τυχόν παλιούς καημούς που θα έρθουν στην επιφάνεια (άνευ λόγου, ξέρετε εσείς, απλά για το σπορ) και γενικώς συγκεντρωθείτε γιατί οι μέρες είναι πολύ απαιτητικές για όλους και είναι μια φανταστική ευκαιρία να δείξετε πόσο καλοί expectations managers μπορείτε να είστε (όταν έχετε όρεξη).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Από το Σάββατο και μετά τα επαγγελματικά σας στρώνουν και μαζί και η επιδερμίδα σας, αφού βλέπετε να ξεμπλοκάρει οτιδήποτε σάς γάνιαζε τα νεύρα χρονιάρες μέρες και σάς έκανε να θέλετε να πετάτε μολυβοθήκες και πληκτρολόγια στους συναδέλφους.

Σε άλλα νέα, ακόμα πιο σημαντικά για την ψυχική σας υγεία, οι σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) έχουν κλείσει ραντεβού με το “Πάμε Πακέτο” και την Βίκυ Χατζηβασιλείου και είστε έτοιμοι να γυρίσετε “σε εποχές ανύπαρκτες”, όταν τα γκομενικά σας ήταν κάτι επί της ουσίας relevant και αισθανόσασταν γεμάτοι μέσα στη σκέση σας (με κάπα λέμε), με όποιον κι αν μοιραζόσασταν τις στιγμές σας.

Αν δεν είστε έτοιμοι για το “Αμάρτησε μαζί μου κι έλα”, να γίνετε πάραυτα, και να αφεθείτε στο συναίσθημα που θα σας φέρει κοντά στους ανθρώπους που χρειάζεστε και σάς χρειάζονται εξίσου, χωρίς δεύτερες σκέψεις, τύψεις ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας χαλάσει αυτό το πανέμορφο συναίσθημα/ πετάρισμα της καρδούλας σας.

ΛΕΩΝ

Όχι, το σύμπαν δεν έχει κάτι προσωπικό εναντίον σας, απλά είναι δύσκολες οι ημέρες – το είχαμε πει και στις ετήσιες προβλέψεις πριν από δυο βδομάδες, αλλά μάλλον εκείνη την ώρα χλαμπουνιάζατε είκοσι κουραμπιέδες μαζί και από το sugar rush δε συγκρατήσατε τίποτα.

Πάρα πολλές εκκρεμότητες υπάρχουν όσον αφορά στην καθημερινότητά σας και ό,τι θέλετε να αλλάξει – τώρα που είναι και αρχή του χρόνου, και σας αγχώνει έτσι κι αλλιώς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βάλετε όρια σε όποιον προσπαθήσει να σας επιβάλει κάτι που αποφεύγατε με μανία εδώ και καιρό ή που σε κάθε περίπτωση είναι εντελώς κόντρα στη φάση σας και στους επαγγελματικούς στόχους σας.

Δείτε το αλλιώς, αν έλεγαν στην Πέγκυ Ζήνα να ξαναβγάλει τραγούδι σαν το “Αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι”, θα το ξαναέκανε, έστω για τον χαβαλέ; Όχι, συνεπώς, ακολουθήστε αυτό το μονοπάτι, μείνετε πιστοί σε ό,τι πραγματικά θέλετε να αποκτήσετε φέτος, σφίξτε τα δόντια και διαχειριστείτε like grownups τη συναισθηματική ντιβουρλίγκα που ενδέχεται να προκύψει μέσα σε όλο αυτό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Καλησπέρα και καλή βραδιά, οι μέρες είναι μεν δύσκολες (ως και στριμόκωλες, θα έλεγε κανείς), ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό – εκτός αν βαριέστε να ασχοληθείτε με τα γκομενικά σας και κάθε άλλου είδους σκέσεις σας (με κάπα και το 2020 οι σκέσεις).

Ακόμα και στην περίπτωση που αισθάνεστε χαμένοι στο διάστημα σε γκομενικό επίπεδο, οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που θα βρείτε πάρα πολύ σύντομα το δρόμο για το (συναισθηματικό) σπίτι σας, και μάλιστα μέχρι να συμβεί αυτό θα έχει μεταβληθεί και ο (μονοκόμματος, συνήθως) τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεστε την κάθε σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις, λέμε).

Σε αυτή τη διαδικασία ίσως έρθετε σε ρήξεις με διάφορους κοντινούς σας ανθρώπους, ωστόσο αν δε σπάσεις αυγά δε φτιάχνεις ομελέτα, αν δεν κάνεις ντεκαπάζ σε σκούρο μαλλί δε γίνεσαι ξανθιά κι αν δεν έχεις εκτιμήσει το “Ξαναγεννήθηκα” από τα Κακά Κορίτσια, ήρθε η ώρα να το κάνεις.

ΖΥΓΟΣ

Από όλα όσα μπορούσαν να σας τύχουν σε αυτή την πλανητική συγκυρία, σάς έλαχε η συναναστροφή με το σόι και η προσπάθεια να κάνετε τα πικρά, γλυκά. Προφανώς υπάρχουν και χειρότερα, προφανέστερα θα μπορούσατε να βρίσκεστε στις Μπαχάμες και να ρουφάτε ένα ντεπόζιτο μάι τάι, ωστόσο θα τα βολέψετε με ό,τι υπάρχει διαθέσιμο αυτή τη στιγμή (μάστορα, πιάσε μια Άμστελ “για ξύρισμα)” και μάλιστα θα τα καταφέρετε μια χαρά.

Οι οικογενειακές υποχρεώσεις/ εκκρεμότητες που σάς ρουφάνε την ψυχούλα εδώ και καιρό θα έρθουν στο προσκήνιο και θα αναγκαστείτε να βρείτε άμεσα ένα σύστημα διαχείρισης (αν όχι τρόπο επίλυσης, δεν είστε και ο ΟΗΕ, ένας ταλαίπωρος Ζυγός είστε).

Αυτό μοιάζει ήδη επίπονο, ωστόσο ξέρετε καλύτερα από εμάς ότι πρέπει να συμβεί, αλλιώς χωρίς αυτές τις εκ βαθέων αλλαγές δε θα καταφέρετε ποτέ να ξεφορτωθείτε τους νταλκάδες που κρύβετε μέσα σας και έχουν αντίκτυπο σε κάθε τομέα της ζωής σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη: H νέα σεζόν ξεκίνησε με πάρα πολλή φόρα και ήδη αναρωτιέστε αν σάς έχει ντοπάρει η προοπτική της επαγγελματικής επιτυχίας επαρκώς ώστε να μη ζοριστείτε στην πορεία από την πολλή δουλειά και, κυρίως, από την πολλή προσαρμογή σε νέα δεδομένα.

Το καλό είναι ότι μπορείτε να περάσετε τις ιδέες σας στον άλλο πολύ πιο εύκολα από ό,τι συνήθως (χωρίς το κλασικό “θα το κάνουμε όπως λέω εγώ, γιατί εγώ ξέρω κι εσύ όχι”), το κακό είναι ότι θα πρέπει να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις, αλλιώς το μόνο που θα αλλάξει θα είναι η διάθεσή σας και θα είστε μανουριασμένοι 24/7, κάτι σαν την Annalise Keating μέσα στη δικαστική αίθουσα με επηρμένο αντίδικο.

Μέσα σε όλο αυτό μπαινοβγαίνει πολύς κόσμος, τις επαφές με τον οποίο θα αξιοποιήσετε καταλλήλως – απλά φροντίστε (επειδή έχετε και τα νεύρα σας σερί από το 1998) να μην πάρει και σηκώσει αθώο πληθυσμό στο ενδιάμεσο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ωραία ήταν στις γιορτές, που πάθατε αυτό το “κάθισα και σκέφτηκα” της Παπαρίζου, ήρθε όμως η ώρα να περάσετε στην πράξη, και να δείτε τι θα κάνετε με τα λεφτάκια που σας χρωστάνε (ή που υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εισπράξετε στο άμεσο μέλλον) και γενικώς να οργανώσετε τις υποχρεώσεις και τις δουλειές σας με βάση το αρχικό σας σχέδιο.

Ένας δυνητικά αποσταθεροποιητικός παράγοντας είναι το συναισθηματικό φορτίο που θα αρχίσει να συγκεντρώνεται στην ψυχούλα σας από αυτό το Σαββατοκύριακο, που θα περιλαμβάνει από ολίγες τύψεις για το πώς συμπεριφέρεστε στους ανθρώπους σας (εξαιτίας του φόρτου εργασίας) μέχρι τη λαχτάρα να αποδείξετε για ακόμα μια φορά ότι αξίζετε να πάτε ψηλά για να βοηθήσετε τον κόσμο και όχι απλά για να φανεί πως εσείς είστε οι καλύτεροι του χωριού για ακόμα μια φορά.

Φύγετε λίγο από την ουτοπία που έχει πλάσει το μυαλό σας και δείτε τις πρακτικές πλευρές κάθε θέματος και πόσο αξίζει να τις κυνηγήσετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

“Μυρίζει αλλιώτικος αέρας εδώ μέσα”, θα τραγουδούσε η Βίσση για τη δική σας περίπτωση και πράγματι μια ανάσα την έχετε πάρει εδώ και κάμποσες ημέρες που – απλώς – δεν πάνε όλα στραβά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τα ζείτε εξίσου έντονα. Αυτό είναι ένα χρονικά κρίσιμο σημείο, ώστε να μη χάσετε τη μπάλα και καταφύγετε στις γνωστές υπερβολές που λατρεύετε να σερβίρετε στον κόσμο με κάθε ευκαιρία, για να δείξετε πως δεν έχετε χάσει την “αιγοκεροσύνη” (sic) σας.

Τώρα που έχετε ξεκουραστεί και από τις γιορτές, σκεφτείτε τι θέλετε, τι δεν πρέπει να κάνετε για να μη συγχύζεστε beyond repair, τι χρειάζεται να αλλάξετε ώστε να προχωρήσουν όλα τα θέματά σας σε μια δύσκολη πλανητική συγκυρία, τι όρια πρέπει να μπουν στη συμπεριφορά των άλλων (και τη δική σας, μην ξεχνιόμαστε), τι θα μαγειρέψετε την Κυριακή για να πάρετε στη δουλειά την Δευτέρα, τι απέγινε εκείνη η faux γούνα που είχατε ψωνίσει όταν είχατε πάει στο Μπάνσκο με τη σχολή προ πενταετίας και γενικώς οτιδήποτε θα σας βοηθήσει να μη χάσετε την πολύτιμη ισορροπία που έχετε αρχίσει να προσεγγίζετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η ζωή είναι σαν ένα κουτί σοκολατάκια, όπως έλεγε και η μάνα του Φόρεστ Γκαμπ, κι έτσι ποτέ δεν ξέρεις τι γέμιση θα πετύχεις. Από ένα σημείο και πέρα, λοιπόν, όσο κι αν έχετε φροντίσει να “προβλέψετε” τι θα σας συμβεί, όσο κι αν έχετε προγραμματίσει (πράγμα σπάνιο για εσάς, και μπράβο επί τη ευκαιρία) την καθημερινότητά σας, είναι άκρως πιθανό τίποτα να μην πάει όπως το θέλατε και είναι ακόμα πιθανότερο όλο αυτό να σας βγει σε καλό.

Με δυο λόγια, ό,τι φοβία κρύβεται στην ψυχούλα σας, ό,τι σας καβαλάει τα νεύρα αλλά το ανέχεστε γιατί νομίζετε πως δεν έχετε άλλη επιλογή, ό,τι (στα γκομενικά ιδίως) δε σας πάει καλά και πιστεύετε πως “σηκώνει” βελτίωση, θα έρθει στο προσκήνιο και θα προσπαθήσει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας.

Παράλληλα, βέβαια, θα παίξει πολύ παρασκήνιο στη δουλειά και στο σπίτι (μην ηρεμήσετε δυο μέρες σαν άνθρωποι), σε κάθε περίπτωση, έτοιμοι είστε ήδη για αλλαγές, απλά δεν το ξέρετε ή δε θέλετε να το παραδεχτείτε.

ΙΧΘΥΕΣ

Πρώτον, αφήστε κάτω το κρυστάλλινο τασάκι, είναι προικιό και αν το εκσφενδονίσετε προς την κατεύθυνση της μάνας/ αδερφής/ θείας σας θα πάει τζάμπα.

Δεύτερον, οι οικογενειακές προστριβές είναι δευτερεύουσες στην παρούσα φάση, καθώς σάς καίνε οι φίλοι σας και το πώς έχουν έρθει έτσι τα πράγματα και θέλετε να τους πείτε τόσα πολλά πράγματα, αλλά διστάζετε γιατί ξέρετε πως είναι πιθανό να γίνει το Κούγκι στην τοποθεσία Κάτω Πετράλωνα. Το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αν είστε non-stop ονειροπόλοι χάνετε την ευκαιρία να ζήσετε actually το όνειρό σας, όταν προκύψει η ευκαιρία και μετά γκρινιάζετε.

Μπαίνετε, λοιπόν, σε μια μακρά περίοδο αλλαγών στη ζωή σας (ναι, από αυτό το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει) και χρειάζεται να είστε ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι για το πού πρέπει να πάει αυτό το λεωφορείο.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr