ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια που θα δημιουργήσουν δράματα τα Χριστούγεννα

Danny Feld/NBCU Photo Bank

Οι γιορτές των Χριστουγέννων εκτός από διασκέδαση, φαγητό, δώρα σημαίνουν και προσωπικός χρόνος με φίλους και συγγενείς. Και ο προσωπικός χρόνος σε μία πιεσμένη περίοδο όπως είναι τα Χριστούγεννα, μπορεί να φέρει δράματα στο προσκήνιο.

Είτε λατρεύουν τα Χριστούγεννα, είτε όχι, τα παρακάτω τέσσερα ζώδια δεν το έχουν σε τίποτα να ξεκινήσουν δράματα σε ένα γιορτινό τραπέζι ή σε ένα πάρτι.

Τα ζώδια που θα δημιουργήσουν δράματα τα Χριστούγεννα

Κριός

Πιθανό σενάριο: Θα κάνει ένα τολμηρό, αλλά ξεκαρδιστικό αστείο εις βάρος σας.

Ο Κριός είναι ένας κουλοχέρης πρωτότυπων ιδεών. Μόλις ο νικητήριος συνδυασμός εμφανιστεί στην οθόνη του εγκεφάλου τους (συχνά σε μορφή αστείου), το ξεστομίζουν έξυπνα πανηγυρίζοντας. Αυτά τα ζώδια της Φωτιάς είναι προσανατολισμένα στη δράση και όχι στις συνέπειες.

Καθώς, λοιπόν, πηγαίνεις για το τρίτο ποτήρι κρασί, ο Κριός σε συμβουλεύει να μην πίνετε πολύ. Και στα καπάκια θα πει μια αστεία ιστορία από μεθύσι σου. Σίγουρα, το χιούμορ του Κριού μπορεί να προσβάλει, να ταπεινώσει ή να εξοργίσει. Αλλά τα αγαπημένα μας ζώδια-δυναμίτες πιθανόν να χρησιμοποιήσουν τη φράση, «Αν δεν σου αρέσει, μπορείς να φύγεις». Και πίστεψε μας, δεν το θέλεις. Η φρικιασμένη έκφραση στο πρόσωπο των υπόλοιπων καλεσμένων είναι αξία ανεκτίμητη.

Τα ζώδια που θα δημιουργήσουν δράματα τα Χριστούγεννα – Υδροχόος

Πιθανό σενάριο: Θα ξεκινήσει μια παθιασμένη πολιτική συζήτηση.

Οι υπαρξιστές στοχαστές του ζωδιακού κύκλου τείνουν να ξεπερνούν τα μικρά, ασήμαντα δράματα γύρω από το τραπέζι του πάρτι. Αντίθετα, ο Υδροχόος τους παρακολουθεί να αψιμαχούν σαν αποκομμένος παρατηρητής. Η αγαπημένη συνήθεια ενός Υδροχόου στα γιορτινά τραπέζια, είναι να παίζει με το κινητό του. Ή θα φάει γρήγορα για να πάει να παίξει στο Playstation.

Αλλά το σκηνικό θα αλλάξει, όταν αμφισβητούνται οι ισχυρές πεποιθήσεις του Υδροχόου. Όταν ο θείος Νίκος κάνει μια προκλητική πολιτική δήλωση, ενώ περνάει τη σαλάτα στο τραπέζι, οι Υδροχόοι δεν μπορούν παρά να ανταποδώσουν. Αυτά τα έξυπνα ζώδια του Αέρα θα αναφερθούν σε ΟΛΑ τα γεγονότα και τα στοιχεία σε έναν μακρόσυρτο, προοδευτικό μονόλογο. Και λέμε μονόλογος, αφού κανείς άλλος δεν θα τολμήσει να τους αντικρούσει ενώ ακούει το masterclass τους στα κοινωνικοοικονομικά. Κρασάκι, κανείς;

Παρθένος

Πιθανό σενάριο: Θα κριτικάρει το αμπαλάζ των δώρων σας

Ας είμαστε ξεκάθαροι: Οι Παρθένοι έχουν τις πιο αγνές προθέσεις. Τα ζώδια της Γης θα φτάσουν νωρίς στην εξώπορτά σας με ένα γλαστράκι Αλεξανδρινό και σπιτικά (υγιεινά) μπισκότα στο χέρι. Αλλά μερικές φορές μπορεί να πάνε πολύ μακριά στην αναζήτηση της τελειότητας. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Παρθένοι είναι τελειομανείς.

Έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το πώς φαντάζονται ότι θα εξελιχθούν τα γεγονότα, με λίγα περιθώρια για απόκλιση. Για τη γιορτή των Χριστουγέννων, οραματίζονται ζεστή, φιλόξενη διακόσμηση τραπεζιού, τολμηρές γεύσεις και ενδιαφέρουσα συζήτηση. Έτσι, όταν τα πράγματα πάνε έστω και ελαφρώς στραβά, η Παρθένος μπορεί απλώς να πρέπει να το επισημάνει. Οι Παρθένοι θέλουν απλώς τα πράγματα να κυλούν ομαλά, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσουν υπερβολική ένταση στους γύρω τους.

Τα ζώδια που θα δημιουργήσουν δράματα τα Χριστούγεννα – Λέων

Πιθανό σενάριο: Θα παρεξηγηθεί που κανένας δεν έκανε κομπλιμέντο για τη μαγειρική του/της

Αγαπάμε τους Λέοντες. Είναι γενναιόδωροι, διασκεδαστικοί και προστατευτικοί—χαρακτηριστικά που είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα σε κάθε οικογενειακή συγκέντρωση. Αλλά αυτά τα ζώδια της φωτιάς είναι γνωστές drama queens, γι’ αυτό μην εκπλαγείτε αν πετάξουν ένα «καρφί» επειδή αισθάνθηκαν ότι το gourmet συνοδευτικό που ετοίμασαν δεν εκτιμήθηκε αρκετά.

Σίγουρα, υπάρχουν και άλλες νόστιμες λιχουδιές στο τραπέζι, αλλά αυτά τα φλογερά ζώδια έχουν την τάση να νιώθουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους. Λοιπόν, κάντε τη χάρη σε όλους και δηλώστε τους πόσο νόστιμη ήταν η vegan γέμιση γαλοπούλας που ετοίμασαν. Διαφορετικά, μπορεί να περάσει το υπόλοιπο της βραδιάς με μπηχτές για το πόσο τους υποτιμάτε.