ΖΩΔΙΑ

Τα 5 ζώδια που κρύβουν τα συναισθήματά τους

Pexels

Αν κρατάς τα συναισθήματά σου για τον εαυτό σου, ίσως ανήκεις σε ένα από τα ζώδια που κρύβουν τα συναισθήματά τους.

Λέμε πώς νιώθουμε όλη την ώρα, είτε μας το ζητήσουν, είτε όχι. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, που απλά δεν αισθάνονται άνετα να είναι ειλικρινείς σχετικά με τα συναισθήματά τους. Το πρόβλημα βέβαια εδώ, είναι ότι αν δεν εκφράζεις τα συναισθήματά σου, ειδικά τα έντονα, μπορεί να είναι επικίνδυνο. Η έρευνα έχει βρει ότι η καταστολή των συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου. Εκτός από τις σοβαρές, σωματικές επιπτώσεις που μπορεί να δημιουργήσει, η απόκρυψη των συναισθημάτων, μπορεί να έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις και στην ψυχική υγεία. Με λίγα λόγια το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου, ειδικά τα ενοχλητικά, είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σου. Ποια είναι λοιπόν τα ζώδια που κρύβουν τα συναισθήματά τους, αλλά πρέπει να μάθουν πώς να ανοίγονται;

Τα ζώδια που κρύβουν τα συναισθήματά τους Pexels

Υδροχόος

Δεν είναι μυστικό το πόσο άβολα μπορεί να κάνουν έναν Υδροχόο να αισθανθεί, η έκφραση συναισθημάτων. Στην πραγματικότητα, οι Υδροχόοι δεν θέλουν να ασχολούνται με τα συναισθήματα κανενός και ειδικά με τα δικά τους. Αν θέλεις να μάθεις τι νιώθει ένας Υδροχόος, μην περιμένεις να σου το πει προφορικά, γιατί πιθανότατα απλώς θα αποφύγει το θέμα. Είναι καλύτερο να αναζητήσεις μη λεκτικές ενδείξεις. Και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα αν μπορούσες να κάνεις κι εσύ το ίδιο.

Ταύρος

Ο Ταύρος θα ανοιχτεί αν νιώσει ότι μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο να συμβεί. Προτιμά να κρατήσει τα συναισθήματά του για τον εαυτό του, έως ότου βεβαιωθεί πρακτικά ότι κανείς δεν θα τα χρησιμοποιήσει με κάποιο τρόπο εναντίον του. Οι Ταύροι μπορεί να είναι γενναιόδωροι απέναντι σε όποιον θέλει να τους ανοίξει την καρδούλα τους, αλλά αν κάτι δεν τους αναστατώσει πολύ, θα συνεχίσουν να το παίζουν ψύχραιμοι.

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι ένα άλλο ζώδιο που προτιμά να κρύβει τα συναισθήματά του, εκτός κι αν το αντίθετο, είναι απολύτως απαραίτητο. Αν μπορούν να βρουν μια λύση, οποιαδήποτε λύση, αντί να μοιραστούν τα συναισθήματά τους, οι Παρθένοι είναι ικανοποιημένοι. Προτιμά να επεξεργαστούν τα συναισθήματά της στην ώρα τους, παρά να βρουν την πρώτη ευκαιρία για να εκφραστούν και να μην τους καταλάβει κανείς. Θέλουν να ακούγονται, απλά δεν πιστεύουν ότι κάποιος άλλος (εκτός από τον εαυτό τους) θα μπορέσει να τους βοηθήσει ή να τους καταλάβει πλήρως.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι τείνουν να πιστεύουν ότι το να είσαι συναισθηματικός παρεμποδίζει τη δουλειά τους. Δεδομένου ότι δίνουν συνήθως προτεραιότητα την καριέρα τους, σπάνια έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους. Θα σας πουν ότι δεν είναι ρομπότ και έχουν καρδιά, αλλά υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος και χώρος για να μοιραστούν τα συναισθήματά τους, και αυτό δεν είναι τώρα (ποτέ). Πιθανότατα, υπήρξαν περιπτώσεις που ήταν ακατάλληλα συναισθηματικοί και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην συμβεί ξανά αυτό. Για αυτό και θα προσπαθήσουν να μείνουν απλά στωικοί.

Ζυγός

Πολλοί βιάζονται να χαρακτηρίσουν τον Ζυγό ως ψυχρό ή χωρίς συναισθήματα, αλλά στην πραγματικότητα νιώθουν όλα τα συναισθήματά τους. Απλά δεν θέλουν να προκαλέσουν σκηνή ή να κάνουν κάποιον άλλο να νιώσει άσχημα, αν περνάει από το χέρι τους. Οι Ζυγοί τείνουν να κρύβουν τα συναισθήματά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια εκρήγνυνται, μερικές φορές στο λάθος μέρος και τη λάθος στιγμή. Σε γενικές γραμμές παραμένουν ψύχραιμοι, μέχρι να αναστατωθεί το αίσθημα δικαίου και εκραγούν. Κατά τ’ άλλα, συνήθως κρατούν τα συναισθήματά τους για τον εαυτό τους.