ΖΩΔΙΑ

Τα 5 ζώδια που είναι οι μεγαλύτεροι ναρκισσιστές: Τα «ψώνια» της παρέας

Pexels

Οι ναρκισσιστές κινούνται στις πιο τοξικές πλευρές του ατομικισμού και εγωκεντρισμού. Πότε όμως η αυτοπεποίθηση γίνεται αυτοεμμονή και πότε ο εγωκεντρισμός μπορεί να γίνει παθολογικός; Ένας υπέρμετρα εγωκεντρικός άνθρωπος κρύβει απαραίτητα μια ναρκισσιστική προσωπικότητα; Στον κόσμο της αστρολογίας, κάθε ζώδιο συνδέεται με ξεχωριστά χαρακτηριστικά κι έτσι ορισμένα ζώδια έχουν πιο ναρκισσιστικές τάσεις από άλλα.

Οι ναρκισσιστές δεν παραδέχονται ποτέ ότι μπορεί να κάνουν λάθος. Αρνούνται να λογοδοτήσουν για τα λάθη και την κακή συμπεριφορά τους και αντ’ αυτού μεταθέτουν την ευθύνη σε κάποιον άλλο. Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε λοιπόν στη συναρπαστική σφαίρα της αστρολογίας για να εντοπίσουμε τα 5 ζώδια, που είναι οι μεγαλύτεροι ναρκισσιστές.

Τα 5 ζώδια που είναι οι μεγαλύτεροι ναρκισσιστές Pexels

Λέων

Οι Λέοντες, συχνά επιδεικνύουν έντονη αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια. Αν και αυτή η αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι ένα θετικό χαρακτηριστικό, μπορεί επίσης να μετατραπεί σε τοξικό ναρκισσισμό. Οι Λέοντες κυβερνώνται από τον Ήλιο, ο οποίος αντιπροσωπεύει το «εγώ» και την επιθυμία να λάμψουν στο προσκήνιο. Απολαμβάνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής και μερικές φορές μπορεί να θεωρηθούν εγωκεντρικοί. Ωστόσο, η γοητεία και η ζεστασιά τους συχνά εξισορροπούν τις ναρκισσιστικές τους τάσεις.

Κριός

Οι Κριοί, είναι γνωστοί για τη φλογερή και ανταγωνιστική φύση τους. Κυβερνούνται από τον Άρη, τον πλανήτη της δράσης και της διεκδίκησης. Ενώ μπορεί να είναι απίστευτα δυναμικοί και φιλόδοξοι, μπορούν επίσης να επιδείξουν ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά όπως η ανάγκη για συνεχή επικύρωση και η επιθυμία να είναι πάντα οι καλύτεροι. Το ανταγωνιστικό τους πνεύμα μπορεί μερικές φορές να συνορεύει με την αλαζονεία και καθοδηγείται από την ανυποχώρητη αποφασιστικότητά τους.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι, κερδίζουν επάξια μια θέση ανάμεσα στα ζώδια που είναι πιο πιθανό να είναι ναρκισσιστές. Η διττή τους φύση μερικές φορές μπορεί να εκδηλωθεί ως ναρκισσισμός. Έχουν έντονη επιθυμία να εκφραστούν και να ακουστούν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εγωκεντρική συμπεριφορά. Ωστόσο, το έξυπνο πνεύμα και η προσαρμοστικότητά τους, τους κάνουν γοητευτικούς, αντισταθμίζοντας τις ναρκισσιστικές τάσεις τους.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί, κυβερνώνται από τον Πλούτωνα και συνδέονται συχνά με την ένταση και το πάθος. Ενώ οι Σκορπιοί είναι γνωστοί για την πίστη και την αποφασιστικότητά τους, μπορούν επίσης να εκδηλώσουν ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά λόγω της ανάγκης τους για έλεγχο και δύναμη. Η μυστηριώδης και αινιγματική φύση τους, μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε χειριστική συμπεριφορά, αλλά η αφοσίωσή τους στα πρόσωπα που πραγματικά αγαπάνε, εξισορροπεί (κάπως) τον ναρκισσισμό τους.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι, κυβερνώνται από τον Κρόνο, τον πλανήτη της πειθαρχίας και της ευθύνης. Είναι γνωστοί για το έντονο εργασιακό τους ήθος και το φιλόδοξο πνεύμα, τα οποία μπορεί μερικές φορές να συνορεύουν με τον ναρκισσισμό. Οι Αιγόκεροι οδηγούνται από την επιθυμία για επιτυχία και αναγνώριση και μπορεί να δίνουν προτεραιότητα στους δικούς τους στόχους πάνω απ’ όλα. Ωστόσο, η αίσθηση του καθήκοντος και η αξιοπιστία τους, αντισταθμίζουν τις ναρκισσιστικές τάσεις τους.