ΖΩΔΙΑ

Τα 4 ζώδια που χρειάζονται ένα διάλειμμα από τα social media στις διακοπές

Ας παραδεχτούμε όλοι ότι έχουμε έναν κάποιον εθισμό στα social media. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Το καλοκαίρι ειδικά παίρνεις την απόφαση να βάλεις το κινητό σου στο mute και το mail, out of office. Αν περνάς πολλές ώρες σε καθημερινή βάση, ακόμα και λόγω δουλειάς, στα social media, οι διακοπές αποτελούν την ιδανικότερη ευκαιρία για να αφήσεις το κινητό στο αθόρυβο (και στην άκρη) και να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου χωρίς κάτι να σου αποσπά την προσοχή. Αν μάλιστα ανήκεις σε κάποιο από τα 4 παρακάτω ζώδια, ξεκίνα από τώρα σε μικρές δόσεις.

 

Δίδυμοι

Δε θέλει και πολλά για να του αποσπάσει κάτι την προσοχή. Μπορεί να περάσει μία πεταλουδίτσα από μπροστά του και να του πάρει το μυαλό. Αν είναι και μονίμως μέσα στο Instagram, αυτό ήταν. Δεν πρόκειται να επικοινωνήσει ποτέ του με άνθρωπο. Αν και λατρεύουν την επικοινωνία και μπορούν να μιλάνε με τις ώρες, με αμείωτο ενθουσιασμό, δυσκολεύονται να κάνουν δύο πράγματα ταυτόχρονα και τα social media αφαιρούν σημαντικό χρόνο από τους διαλόγους με αγαπημένα πρόσωπα.

Καρκίνος

Μιλάμε για το ζώδιο που θεωρεί ιερή την υψηλή επικοινωνία με τους αγαπημένους του και δε γίνεται να την χάνει εξαιτίας του Twitter και του Facebook. Κάτι που τους βοηθά να ξεκόβουν για λίγο από τα social media, είναι όταν βλέπουν κάτι στενάχωρο που τους «χτυπά» κατευθείαν στην ευαισθησία και πληγώνει την καρδούλα τους. Όταν χαλά η διάθεσή σου, σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις αυτά τα καθημερινά πράγματα που σου δίνουν χαρά.

Διάβασε κι αυτό: Αυτό που θα ξεχάσεις (σίγουρα) να βάλεις στη βαλίτσα των διακοπών, ανάλογα με το ζώδιό σου

Παρθένος

Η τελειομανία του Παρθένου είναι ικανή να τον κάνει να κάθεται πάνω από το post που θέλει να ανεβάσει στο Facebook και να αναρωτιέται αν τα έκανε όλα σωστά. Όταν αυτό σου τρώει τόσο χρόνο, το σωστό είναι να αφήσεις το κινητό στο σπίτι και να πας μία βόλτα. Όταν δεν μπορείς να κόψεις τον εθισμό, θα σε βοηθήσει να φτιάξεις ένα καθημερινό πρόγραμμα (είσαι «μανούλα» σ’ αυτά) ώστε να ξέρεις πόσο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου για κάθε δραστηριότητα (ναι, αναφέρομαι και στο Instagram).

Ιχθύες

Μπορεί να βλέπεις τα social media σαν έναν τρόπο να διοχετεύσεις λίγη από τη δημιουργικότητά σου, αλλά είναι και ένας τρόπος να γεμίσεις με αρνητισμό. Ένας Ιχθύς μπορεί να χαλάσει τη διάθεσή του, όταν ξοδεύει πολλή ώρα στα social media και αυτή είναι η ένδειξη ότι χρειάζεται να κάνει ένα διάλειμμα. Κάνοντας διακοπούλες.