ΖΩΔΙΑ

Τα 4 ζώδια που είναι εξαρτημένα από τις σχέσεις τους

Pexels

Η συνεξάρτηση ορίζεται ως μια δυναμική σχέση όπου ένα άτομο αναλαμβάνει το ρόλο του «δότη», θυσιάζοντας τις δικές του ανάγκες και την ευημερία για χάρη ενός άλλου, «του λήπτη». Και ενώ όλοι αγωνιζόμαστε να επιτύχουμε μια ισορροπία σε όλες μας τις σχέσεις, ρομαντικές ή άλλες, υπάρχουν ανάμεσά μας εκείνοι που είναι απλώς πιο επιρρεπείς να βρεθούν σε συνεξαρτώμενες σχέσεις.

Αυτή η τάση μπορεί να έχει να κάνει με τα αστρολογία, γι’ αυτό παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα 4 ζώδια που είναι εξαρτημένα από τις σχέσεις τους.

Καρκίνος

τα 4 ζώδια που είναι εξαρτημένα από τις σχέσεις τους. Pexels

Φροντίζοντας όλη την ώρα τους γύρω του, ο Καρκίνος έγραψε ουσιαστικά το εγχειρίδιο για την συνεξάρτηση. Στις ρομαντικές σχέσεις και στις φιλίες, δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα έδιναν αυτά τα ζώδια μόνο και μόνο για να διατηρήσουν τις σχέσεις τους όρθιες. Γνωστοί ως «οι μανούλες» του ζωδιακού κύκλου, οι Καρκίνοι τείνουν να είναι από τα ζώδια που είναι εξαρτημένα από τις σχέσεις τους, απλώς και μόνο επειδή πιστεύουν, ότι μπορούν να διορθώσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Χρειάζεσαι ένα μέρος για να μείνεις; Θα προσφέρουν το σπίτι του. Χρειάζεσαι ρούχα για μια συνέντευξη; Θα σου δανείσουν το αγαπημένο τους blazer. Χρειάζεται να πας στο αεροδρόμιο; Θα ακυρώσουν το πρώτο τους ραντεβού μετά από μήνες για να σε πάνε εκεί. Και όλα αυτά επειδή φοβούνται, μήπως τους αποκαλέσουν μη υποστηρικτικούς φίλους.

Δίδυμοι

Φημισμένοι για την αναποφάσιστη φύση τους, οι Δίδυμοι κερδίζουν εύκολα μια θέση ανάμεσα στα ζώδια που είναι εξαρτημένα από τις σχέσεις τους. Παρόλο που φαίνονται  ισορροπημένοι και δυναμικοί, στην πραγματικότητα δεν μπορούν να κάνουν σταθερές επιλογές για τον εαυτό τους. Θα θέλουν να μιλήσουν για κάθε απόφαση μεγάλη ή μικρή απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούν να συγκρατήσουν τη φλυαρία στο κεφάλι τους. Επειδή αυτά τα ζώδια του αέρα, είναι ζωηρά και εξαιρετικά κοινωνικά, θα θέλουν να τους κάνεις παρέα, όπου κι αν πάνε. Οι Δίδυμοι είναι από εκείνα τα ζώδια που πρέπει να έχουν τριγύρω τους κάποιον όλη την ώρα και θα πάνε από τη μια σχέση στην άλλη, για να βεβαιωθούν ότι δεν είναι μόνοι.

Ιχθύες

Αυτά τα εξαιρετικά διαισθητικά και ενσυναίσθητα ζώδια του νερού έχουν τη φήμη ότι είναι μοναχικά. Αλλά αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που μπορεί να έχουν τάσεις συνεξάρτησης. Οι Ιχθύες δεν είναι σαν τον Κριό ή τον Τοξότη, καθώς σπάνια αναζητούν απροκάλυπτα την προσοχή σου. Ως επί το πλείστον, προτιμούν να παίζουν πίσω. Γι’ αυτό όταν βρίσκουν ανθρώπους που τους επιτρέπουν να αφήσουν την επιφυλακή τους και να εκφραστούν ελεύθερα, θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν αυτή τη σχέση. Επειδή είναι τόσο επιλεκτικοί σχετικά με την παρέα που έχουν, σημαίνει ότι θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για να τους κρατήσουν κοντά τους.

Ζυγός

Με σύμβολο του την ζυγαριά, δεν υπάρχει κανένα άλλο ζώδιο που να μπορεί να κρατά τα πράγματα σε ισορροπία. Και αν αυτό σημαίνει να μειώσουν λίγο από τη φυσική του λάμψη, τότε ας είναι. Αν και αυτό δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ, καθώς οι Ζυγοί είναι στην πραγματικότητα ελεύθερα πνεύματα και δεν τους αρέσει να βρίσκονται σε αποπνικτικά περιβάλλοντα, δεν τους πειράζει να παραμερίσουν τις ανάγκες τους, αν αυτό σημαίνει να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο. Οι Ζυγοί είναι από τα ζώδια που είναι εξαρτημένα από τις σχέσεις τους, αλλά ξέρουν πότε φτάνουν στα όρια τους. Και σύντομα θα το ανακαλύψεις και εσύ αν τους φέρεις εκεί.