ΖΩΔΙΑ

Τα 4 πιο ντροπαλά ζώδια: Τα ταπεινά χαμομηλάκια της παρέας

Pexels

Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας, επηρεάζονται μεταξύ άλλων και από τον γενέθλιο αστρολογικό μας χάρτη. Ανάμεσα σε άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά μας, είναι και το πόσο εσωστρεφείς ή εξωστρεφείς είμαστε.

Τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα, τείνουν να είναι πιο κοινωνικά και εξωστρεφή. Από την άλλη, τα ζώδια της γης και του νερού, είναι πιο πιθανό να είναι ντροπαλά και εσωστρεφή.  Εμβαθύνοντας στην αστρολογία, υπάρχουν επίσης ορισμένοι οίκοι σε έναν γενέθλιο χάρτη, που μπορείς να βρεις σχετικές περισσότερες πληροφορίες. Το να έχεις ορισμένους πλανήτες στον τρίτο οίκο της επικοινωνίας για παράδειγμα, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που εκφράζεις τις ιδέες σου στον κόσμο και κατά πόσο διστάζεις να πεις την άποψή σου. Ο 11ος οίκος της φιλίας, μπορεί επίσης να πει πολλά για την κοινωνική ζωή σου.

Φυσικά, χρειάζεται κάτι περισσότερο από την ημερομηνία γέννησης, για να προσδιορίσεις αν κάποιος είναι ένα ταπεινό χαμομηλάκι ή απολαμβάνει να τραβά την προσοχή των γύρω του. Συνέχισε να διαβάζεις, για να ανακαλύψεις τι κρύβουν τα άστρα για το δικό σου ζώδιο. 

Τα 4 ντροπαλά ζώδια Pexels

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι ένα από τα πιο τρυφερά ζώδια του ζωδιακού κύκλου, γι’ αυτό θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να αισθάνονται οι γύρω τους άνετα και να τους φροντίζουν. Στην πραγματικότητα προτιμούν να φροντίζουν τις ανάγκες των άλλων, παρά να εκφράσουν τα δικά τους συναισθήματα, κάτι που μπορεί συχνά να τους κάνει να αισθάνονται άβολα. Οι Καρκίνοι άλλωστε, καθόλου τυχαία, έχουν για σύμβολο τους το καβούρι. Ένα ζώο που έχει ένα σκληρό εξωτερικό περίβλημα, για να προστατεύει την ευαίσθητη του καρδιά. Αυτό το ζώδιο του νερού, χρειάζεται συνήθως χρόνο και χώρο, πριν νιώσει έτοιμο να βγει από το καβούκι του και δείξει στους άλλους τα αληθινά του συναισθήματα.

Τα πιο ντροπαλά ζώδια: Σκορπιός

Οι Σκορπιοί συχνά εμφανίζονται ως μυστηριώδεις, μυστικοπαθείς και ίσως λίγο τρομακτικοί τύποι. Και ενώ η παρουσία τους είναι σχεδόν πάντα ισχυρή, τείνουν προς την εσωστρέφεια. Ο δηλητηριώδης Σκορπιός, έχει μια ένταση στη συναισθηματική του ενέργεια. Αλλά όπως και οι Καρκίνοι, το σκληρό εξωτερικό αυτού του ζωδίου του νερού, είναι εκεί για να προστατεύσει όλα τα βαθιά συναισθήματα που κρύβει στον πυρήνα του. Οι Σκορπιοί είναι πολύ ευαίσθητοι, γι’ αυτό τους αρέσει να παίρνουν το χρόνο τους, προκειμένου να αξιολογήσουν το περιβάλλον τους, πριν αφήσουν τον εαυτό τους να ανοιχτεί και γίνουν ευάλωτοι.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είναι οι συγκρατημένοι και σοβαροί τύποι της παρέας, κάτι που τους κάνει συχνά ντροπαλούς. Δεν είναι πως φοβούνται να μιλήσουν ή να μοιραστούν τις σκέψεις τους. Απλώς συνήθως δεν αισθάνονται την επιθυμία να πουν οτιδήποτε δεν χρειάζεται να πουν. Αυτά τα εργατικά ζώδια της γης, είναι ρεαλιστές μέχρι το κόκαλο, επομένως εστιάζουν περισσότερο την ενέργειά τους, στη διατήρηση μακροχρόνιων σχέσεων με έναν στενό κύκλο. Επίσης συνήθως, δεν θα είναι τα πρώτα άτομα που θα ανοίξουν συζήτηση, με κάποιον άγνωστο.

Τα πιο ντροπαλά ζώδια: Ιχθύες

Οι Ιχθύες είναι τα ευγενικά ζώδια του νερού, τα οποία βρίσκονται σε στενή επαφή με τα συναισθήματά τους. Επομένως συχνά προτιμούν να αναγνωρίζουν την ενέργεια των ανθρώπων βασιζόμενοι στη διαίσθησή τους, αντί να κουβεντιάζουν. Όμως, ενώ το να διαχέουν τα συναισθήματά τους σε νέους φίλους μπορεί να είναι δύσκολο για τους ντροπαλούς Ιχθύες, αυτά τα ψάρια του ζωδιακού κύκλου, εκφράζουν πολύ πιο άνετα τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους με πιο εσωτερικούς ή συμβολικούς τρόπους, όπως μέσω της ποίησης, της μουσικής ή της τέχνης.