ΖΩΔΙΑ

Τα 4 πιο ευαίσθητα ζώδια – Τα πιάνουν οι ευαισθησίες τους

Pexels

Υπάρχει αυτό το στερεότυπο στον ζωδιακό κύκλο, ότι τα ζώδια του νερού είναι τα πιο συναισθηματικά και ότι όλοι συμπεριφέρονται σαν μεγάλα, κλαψιάρικα μωρά. Κάτι που δεν είναι -απόλυτη- αλήθεια.

Τα πιο ευαίσθητα ζώδια έχουν ένα σοβαρό πλεονέκτημα στη ζωή

Τα 4 πιο ευαίσθητα ζώδια Pexels

Ας μιλήσουμε μια στιγμή για συναισθήματα. Όταν λέμε ευαίσθητοι, δεν μιλάμε μόνο για το πόσο εύκολο είναι να κλάψεις, ενώ παρακολουθείς το Call Me By Your Name ή πόσο συχνά νιώθεις πληγωμένη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Παρόλο που μπορεί να έχει τα μειονεκτήματά του, το να είσαι ευαίσθητος άνθρωπος, μπορεί να είναι ένα σοβαρό πλεονέκτημα στη ζωή. Το να είσαι ευαίσθητη σε βοηθά να αξιοποιήσεις τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων, κάτι που μπορεί να κάνει την κατανόηση του κόσμου λίγο πιο εύκολη. Η ευαισθησία  βοηθά επίσης να ταυτιστείς με τις προσπάθειες άλλων ανθρώπων, κάτι που μπορεί να σε κάνει πιο συμπονετικό άτομο.

Ποια είναι λοιπόν τα πιο ευαίσθητα ζώδια;

Ιχθύες

Οι Ιχθύες είναι το πιο ευαίσθητο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι εξαιρετικά διαισθητικοί, ερωτεύονται με πάθος, λατρεύουν τις ρομαντικές κινήσεις, ένα ποτήρι λευκό κρασί και σίγουρα ακούν Fleetwood Mac. Αλλά υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο που κάνει τους Ιχθύες τόσο ευαίσθητους. Αστρολογικά, είναι το τέλος της γραμμής. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασήμαντοι. Στην πραγματικότητα, αφού οι Ιχθύες έχουν δει όλα τα καλά και τα κακά των προηγούμενων 11 ζωδίων, είναι ένα μείγμα γλυκών ζωδίων (όπως τα ζώδια του νερού και της γης) και ισχυρών (όπως τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα). Ξέρουν πώς να κρατούν ισορροπία με το συναίσθημα και την πρακτικότητα.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι οι «μαμάδες» μιας ομάδας φίλων, ανεξαρτήτως φύλου. Είναι γνωστό για το ότι κουβαλούν πάντα μαζί τους καθετί απαραίτητο, μην τυχόν και χρειαστεί. Είναι πιο πιθανό να διοργανώσουν ένα δείπνο με ένα πλατώ τυριών και σπιτικό επιδόρπιο. Πιθανώς συνταγή της γιαγιάς τους. Οι Καρκίνοι είναι πολύ ευγενικοί όταν είσαι με την καλή τους πλευρά και τους αρέσει να φροντίζουν τους γύρω τους. Επομένως φαίνονται πολύ ευαίσθητοι. Και είναι. Αλλά οι Καρκίνοι έχουν επίσης μια δύσκολη πλευρά. Είναι το ζώδιο του καβουριού. Ξέρουν πώς να ξεφεύγουν με πλάγια βήματα.

Ζυγός

Οι Ζυγοί δεν αναγνωρίζονται πάντα ως ευαίσθητοι. Η αέρινη φύση τους και ο τρόπος που προβάλλουν τον εαυτό τους, (λίγο ψυχρός και απόμακρος) τείνει να επισκιάσει τη μυστική τους γλυκύτητα. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της ζυγαριάς, που αντιπροσωπεύει τόσο τη διατήρηση της ειρήνης όσο και τη δικαιοσύνη. Όταν η ζυγαριά είναι λοξή προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, ο Ζυγός είναι το κατάλληλο άτομο για να βοηθήσει. Συντονίζονται με τις ανάγκες εκείνων που είναι λιγότερο τυχεροί και οι πλήρως συνειδητοποιημένοι Ζυγοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πραγματική αλλαγή στον κόσμο. Αποτελούν μερικούς από τους καλύτερους ηγέτες όλων των εποχών.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι είναι ίσως το τελευταίο ζώδιο που θα περίμενε κανείς να δει σε μια τέτοια λίστα. Δεν προβάλλουν ακριβώς φιλικά vibes με τον τρόπο που κάνουν οι Ιχθείς και οι Καρκίνοι. Οι Υδροχόοι τείνουν να υψώνουν ένα συναισθηματικό τείχος ανάμεσα σε αυτούς και τον κόσμο, για να τους κρατήσει να νιώθουν ασφαλείς. Έτσι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ρομπότ και χωρίς συναισθήματα. ΩΣΤΟΣΟ, οι Υδροχόοι βάζουν αυτό το συναισθηματικό εμπόδιο για να προστατεύσουν τον βουτυρένιο, εσωτερικό κόσμο τους. Σε αντίθεση με τους Ιχθύες και τον Καρκίνο που και οι δύο περιβάλλονται από νερό, οι Υδροχόοι μεταφέρουν και ελέγχουν τη συναισθηματική φύση τους πιο εύκολα από αυτά τα δύο ζώδια του νερού. Αν το σκεφτείς, είναι απολύτως λογικό!