ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που αργούν να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους

Η πλήρης ανεξαρτησία δεν είναι εύκολη απόφαση. Μάλλον όχι. Σαν απόφαση εύκολη είναι, στην πράξη όμως το να εγκαταλείψεις την πατρική εστία αποδεικνύεται κομματάκι δύσκολο και, για να τα λέμε και όλα, οικονομικά ασύμφορο (αν, δε, πληρώνεσαι με τον βασικό μισθό, πιθανώς, αδύνατη).

Εκτός όμως από τα έξοδα του ενοικίου και όλων των λογαριασμών που χρειάζεται ένα σπίτι για να συντηρηθεί, επιβαρύνεσαι και με όσα χρειάζεται να κάνεις καθημερινά για να συντηρήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Δουλειές ώστε να είναι το σπίτι καθαρό, πλύσιμο για να έχεις ρούχα να φορέσεις και, φυσικά, μαγείρεμα για να έχεις να φας (γιατί όσα τάπερ και να φέρει η μανούλα κάποια στιγμή θα κληθείς να μαγειρέψεις εσύ η ίδια για τον εαυτό σου). 

Όπως καταλαβαίνεις, αν δεν συντρέχει λόγος σπουδών ή δουλειάς σε άλλη πόλη, την εργένικη ζωή πολλοί τη θέλουν, λίγοι την τολμούν. Ειδικά όταν μιλάμε γι’ αυτά τα τρία ζώδια, η απόφαση να αφήσουν το σπίτι των γονιών τους και να περάσουν στην επόμενη πίστα, αυτή της ουσιαστικής ενηλικίωσης, λαμβάνεται πολύ, μα πολύ, πιο δύσκολα.

Ταύρος

Δεν υπάρχει άλλο ζώδιο που να είναι τόσο σπιτόγατος και τόσο βολεψάκιας όσο ο Ταύρος. Οι Ταύροι χρειάζονται ένα ησυχαστήριο, ένα μέρος μέσα στο οποίο θα νιώθουν όσο πιο άνετα γίνεται. Μιλάμε πάντα για το παιδικό τους δωμάτιο το οποίο, φυσικά, έχουν αναδιαμορφώσει με πάρα πολύ μεράκι. Το να το εγκαταλείψουν και να μετακομίσουν, σημαίνει πολλά περισσότερα απ’ ό,τι να μαζέψουν χρήματα για να νοικιάσουν ένα σπίτι ή να βρουν κάποιον συγκάτοικο για να μοιράζονται. Που άλλου θα βρουν την οικειότητα που νιώθουν στο πατρικό τους; Τη θέα από το μπαλκόνι ή το παράθυρό τους; Το φαγητό της μαμάς τους; Το σιδερωμένο σεντόνι; Τι; Να είναι κάπου μόνοι και να πρέπει να φροντίσουν εκείνοι για όλα; Απαπαπα. Σπίτι τους, σπιτάκι τους. Το άνοιγμα των φτερών μπορεί να περιμένει.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος, ενώ μπορεί να έχει την τέλεια δουλειά, τις ιδανικές συνθήκες και τις καλύτερες προδιαγραφές για να φύγει από την οικογενειακή εστία και αγκαλιά, δεν το αντέχει ψυχολογικά. Διότι, σου λέει, φεύγοντας, είναι πολύ πιθανό να διαταραχθούν οι κοντινές του σχέσεις, αυτές που με κόπο έχει χτίσει και εγκαταστήσει στη ζωή του από το νηπιαγωγείο. «Άσε που θα είμαι και μακριά από την αγαπημένη μου μανούλα», σκέφτεται.

Μην ξεχνάς πως για έναν Καρκίνο, προτεραιότητα για να είναι ήρεμος και χαρούμενος, είναι η σταθερότητα στις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους του. Το να διαταραχθούν αυτές μπορεί να τον αποσυντονίσει εντελώς. Ακόμα κι αν ξέρουν ότι είναι το σωστό βήμα για να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

Αιγόκερως

Με σήμα κατατεθέν τους τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα, είναι ν’ αναρωτιέσαι τι δουλειά έχουν σε αυτή τη λίστα οι Αιγόκεροι. Είναι πολύ φιλόδοξοι για να μην θέλουν να φύγουν από το σπίτι τους. Ακριβώς όμως επειδή δαπανούν πολύ χρόνο για να προετοιμάζουν και να σχεδιάζουν τη ζωή τους, ξέρουν ότι για να φτάσουν σε όλα όσα έχουν βάλει στόχο, χρειάζεται να έχουν κι ένα κεφάλαιο στην άκρη. Πάει αυτό.

«Μένω μόνος/η» σημαίνει ότι αμέσως-αμέσως, ένα μεγάλο μέρος των εσόδων σου κάνουν φτερά αφού διοχετεύονται σε ξένους λογαριασμούς. «Αντί να τα δίνω σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, καλύτερα να τα κρατάω και να τα αποταμιεύω για κάτι πιο μεγάλο και σημαντικό», σκέφτεται ο Αιγόκερως και, αν το καλοσκεφτείς, δεν έχει και πολύ άδικο.