ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια με τη μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη

Pexels

Η συναισθηματική νοημοσύνη, είναι η ικανότητα των ατόμων να αναγνωρίζουν τα δικά τους, καθώς και τα συναισθήματα των άλλων, να κάνουν διάκριση μεταξύ διαφορετικών συναισθημάτων και να τα ονομάσουν κατάλληλα, καθώς και να χρησιμοποιούν τη συναισθηματική πληροφορία ως οδηγό σκέψης και συμπεριφοράς.

Μελέτες έχουν δείξει ότι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, έχουν καλύτερη ψυχική υγεία, καλύτερη απόδοση στην εργασία τους και αρχηγικές ικανότητες. Κι όπως συμβαίνει με αρκετά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, ο αστρολογικός μας χάρτης, μπορεί ως ένα βαθμό, να παίζει κι αυτός τον ρόλο του στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να μάθεις τα 3 ζώδια του αστρολογικού κύκλου, που φημίζονται για την υψηλή τους συναισθηματική νοημοσύνη.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος έχει τη φήμη ότι είναι κυκλοθυμικός και δεδομένου ότι «κουβαλάει» και τα συναισθήματα των άλλων, εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει το γιατί. Μπορεί να «διαβάσει» την ενέργεια στο δωμάτιο, πολύ εύκολα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Μα φυσικά η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη του ζωδίου. Ως αποτέλεσμα, δυσκολεύεται να διαχωρίσει τα προσωπικά του συναισθήματα, από αυτά των άλλων. Αυστηρά προστατευτικοί και με κυβερνήτη τους τη Σελήνη, που διέπει τα συναισθήματά μας στην αστρολογία, οι Καρκίνοι γεννιούνται ως «τροφοί». Τα συναισθήματά τους είναι βαθιά και ξέρουν πως να εισχωρήσουν στο υποσυνείδητο των γύρω τους. Αρκετά συχνά μπορεί να απορροφήσουν την ενέργεια της οικογένειάς τους και των αγαπημένων τους προσώπων.

Σκορπιός

Ενώ είναι εύκολο να ερμηνεύσουμε τους Σκορπιούς ως επιφυλακτικούς ανθρώπους που κινούνται στο παρασκήνιο, πρακτικά είναι ζώδια του νερού. Ως «συναισθηματικός ντετέκτιβ» του ζωδιακού κύκλου, ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο που θα ψάξει για αληθινή οικειότητα και ουσιαστική επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω του. Στην αναζήτησή του για κατανόηση, ο Σκορπιός με βοηθό την υψηλή συναισθηματική του νοημοσύνη, είναι από τα ζώδια που μπορούν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα και τα τρωτά σημεία των άλλων ανθρώπων, τα οποία μπορούν εύκολα να τον κυριεύσουν.

Ιχθύες

Ως το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, οι Ιχθύες είναι το κατεξοχήν ζώδιο που θεωρείται «πύλη» ανάμεσα στο γήινο βασίλειο και το πνευματικό. Ως αποτέλεσμα, οι Ιχθύες θα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε όλα τα είδη ενεργειακών πεδίων και ως συναισθηματικοί επεξεργαστές, μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις της συναισθηματικής τους νοημοσύνης, για να συντονιστούν σε κάθε περιβάλλον. Νιώθουν ό,τι λέγεται ή δεν έχει ειπωθεί, ορατό ή αόρατο.