ΖΩΔΙΑ

Οι μαμάδες μας σύμφωνα με το ζώδιό τους

Pexels

Κάθε μητέρα έχει τον δικό της μοναδικό τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά της, που προσφέρει τη φροντίδα της και εκφράζει την αγάπη της. Υπάρχουν οι μαμάδες που θέλουν να δουν τα παιδιά τους να γίνονται δυνατά και ανεξάρτητα και αυτές που θέλουν να έχουν τον έλεγχο της ζωής των παιδιών και θέλουν να τα έχουν όσο το δυνατόν κοντά τους.

Κι όπως συμβαίνει με πολλά άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, τα ζώδια μπορούν να παίξουν και αυτά τον ρόλο τους στο κομμάτι της ζωής που λέγεται μητρότητα. Πώς είναι λοιπόν οι μαμάδες ανάλογα με το ζώδιό τους;

 Οι μαμάδες μας σύμφωνα με το ζώδιο τους Pexels

Κριός

Κυβερνούμενος από τον Άρη, ο Κριός είναι το πιο προσανατολισμένο στη δράση από τα ζώδια. Έτσι οι μαμάδες Κριοί βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει. Συνήθως ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ασχολούνται με αθλήματα και να απολαμβάνουν τις υπαίθριες δραστηριότητες και συνήθως συμμετέχουν επίσης. Ως μαμάδες που κάνουν όλα τα πράγματα, είναι γνωστές για το ότι δεν ζητούν βοήθεια. Οι γυναίκες Κριοί τείνουν επίσης να είναι τολμηρές και προοδευτικές και είναι γνωστές για τη σκληρή αγάπη τους. Είναι οι λιγότερο «σπιτόγατες» από όλα τα ζώδια και όχι τα πιο υπομονετικά.

Τα ζώδια ως μαμάδες: Η μαμά Ταύρος

Οι Ταύροι είναι τα πιο ευγενικά, περιποιητικά και υπομονετικά από τα ζώδια και γίνονται πολύ τρυφερές μητέρες. Είναι επίσης το πιο υλιστικό ζώδιο, έτσι μια μαμά Ταύρος θα θέλει να περιβάλλει τα παιδιά της με όσα μπορεί να αντέξει οικονομικά. Επίμονη και πρακτική, θα θέλει επίσης να διδάξει στα παιδιά της πώς να εκμεταλλευτούν τις δεξιότητές τους για να βγουν όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένα στον κόσμο.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι οι μητέρες του ζωδιακού κύκλου. Είναι μητέρα για όλα και για όλους. Γενικά είναι ντροπαλοί άνθρωποι, αλλά ζωντανεύουν σε ένα οικιακό περιβάλλον. Συχνά είναι εξαιρετικοί μάγειρες και διδάσκουν στα παιδιά τους την ευδαιμονία της οικογενειακής ζωής. Οι Καρκίνοι τείνουν επίσης να είναι στην παθητική πλευρά και πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Αλλά θα μεταμορφωθούν σε λέαινες για να προστατεύσουν τα μικρά τους. Στα αρνητικά, μερικές φορές γίνονται υπερπροστατευτικές και να καταπιέζουν τα παιδιά τους.

Δίδυμοι

Οι μαμάδες Δίδυμοι τείνουν να είναι φλύαρες και πολύ λαμπερές. Τείνουν να είναι σαν τα ίδια τα παιδιά: διασκεδαστικά, παιχνιδιάρικα, ευέλικτα, ενδιαφέροντα και με διάσπαση προσοχής. Πρέπει να μάθουν πώς να είναι πιο σταθερές και συνεπείς στην ανατροφή των παιδιών τους. Φιλομαθείς και φιλοπερίεργοι, οι Δίδυμοι τείνουν επίσης να είναι εξαιρετικοί μαθητές και ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να μάθουν όσο περισσότερα μπορούν.

Τα ζώδια ως μαμάδες: Η μαμά Λέων

Οι Λέοντες είναι παιδιά στην καρδιά και χρειάζονται πάντα την προσοχή των γύρω τους. Μπορούν να γίνουν καλές μητέρες, αλλά είναι σημαντικό να αφήσουν στην άκρη τον εγωισμό τους. Μπορεί να είναι drama queens, αλλά μπορεί επίσης να είναι γενναιόδωρες και πολύ δημιουργικές. Οι μαμάδες Λέοντες μπορούν επίσης μερικές φορές να γίνουν ανταγωνιστικοί με τα παιδιά τους, αλλά σε γενικές γραμμές είναι διασκεδαστικές.

Τα ζώδια ως μαμάδες: Η μαμά Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι τα control freaks του ζωδιακού κύκλου, επομένως πρέπει να προσέχουν να είναι υπερβολικά επικριτικοί και να μάθουν να προσφέρουν εποικοδομητική κριτική. Η κλασική Παρθένος έχει εμμονή με την καθαριότητα, χαρακτηριστικό που γιγαντώνεται όταν αποκτά παιδιά. Οι Παρθένοι είναι επίσης γνωστοί για την εξυπνάδα και την πρακτικότητά τους και είναι πρόθυμες να μεταδώσουν τις ίδιες αξίες στα παιδιά τους. Διδάσκουν επίσης στα παιδιά τους την αξία των χρημάτων και πώς να είναι προσεκτικά με τα οικονομικά τους.

Ζυγός

Οι Ζυγοί είναι ίσως το πιο ανιδιοτελές ζώδιο, κάτι που είναι σημαντικό προσόν για τις μητέρες. Είναι επίσης ευγενικοί, επομένως θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους ώστε να έχουν καλούς τρόπους και να είναι στοχαστικοί με τους γύρω τους. Οι μαμάδες Ζυγοί φημίζονται επίσης για την αναποφασιστικότητά τους. Σκέφτονται κάθε πτυχή της εξίσωσης και θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Προσπαθούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, τόσο πνευματικά όσο και πολιτιστικά.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι επίσης εξαιρετικές μητέρες. Τείνουν να είναι έντονοι, παθιασμένοι άνθρωποι που δεσμεύονται 300%, ειδικά όταν πρόκειται για την ανατροφή των παιδιών τους. Ως «όλα ή τίποτα» άνθρωποι, οι Σκορπιοί πρέπει να μάθουν να χαλιναγωγούν την τάση τους να είναι πεισματάρηδες, καχύποπτοι και ζηλιάρηδες. Ως το πιο παρατηρητικό ζώδιο, οι μαμάδες Σκορπιοί παρακολουθούν πάντα και χρησιμοποιούν τα μάτια τους για να προστατεύσουν τα παιδιά τους, αλλά βλέπουν τόσα πολλά που συχνά γίνονται υπερβολικές.

Τα ζώδια ως μαμάδες: Η μαμά Τοξότης

Οι μαμάδες Τοξότες αγαπούν το έξω και σίγουρα δεν έχουν την τάση να κλείνονται σε 4 τοίχους. Ως ζώδια της φωτιάς, οι Τοξότες δεν φημίζονται για την υπομονή τους. Αλλά είναι πολύ καλοί άνθρωποι, οπότε ακόμα κι όταν χάνουν την ψυχραιμία τους, το ξεπερνούν γρήγορα. Οι μαμάδες Τοξότες τείνουν επίσης να είναι προνοητικές και προσανατολισμένες στη δράση και μεγαλώνουν τα παιδιά τους ώστε να είναι αισιόδοξα. Αντί απλώς να γκουγκλάρει τις πυραμίδες της Γκίζας, θα πάρει τα παιδιά να τις δουν από κοντά.

Αιγόκερως

Ίσως οι πιο αυστηρές μαμάδες του ζωδιακού κύκλου, οι Αιγόκεροι τείνουν να επενδύουν πολύ στην πειθαρχία. Πάντα ενδιαφέρονται για τα όρια και τους κανόνες και τείνουν να είναι πολύ άσπρο- μαύρο στις απόψεις τους. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι καλές μαμάδες, αλλά πρέπει να μαλακώσουν λίγο. Είναι  πάντα υπεύθυνες, αξιόπιστες και πολύ σκληρά εργαζόμενες και διδάσκουν στα παιδιά τους τη σημασία του να κερδίσουν τον σεβασμό των ανθρώπων, αλλά και να κερδίζουν τα προς το ζην. Μια μαμά Αιγόκερως έχει συνήθως μια πολύ ισχυρή ηθική πυξίδα και θα ενσταλάξει σαφείς ηθικές αξίες στο παιδί της.

Τα ζώδια ως μαμάδες: Η μαμά Υδροχόος

Οι ιδιοφυΐες του ζωδιακού κύκλου, οι μαμάδες Υδροχόοι μπορεί να είναι οι πιο εκκεντρικές της παρέας. Ως εγκεφαλικά ζώδια, φέρνουν τη διανόηση στη μητρότητα και ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να επενδύσουν στη μόρφωσή τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους. Οι Υδροχόοι ευδοκιμούν στον ατομικισμό και τείνουν να είναι λίγο επαναστάτες και συχνά καλλιεργούν αυτή την επαναστατική στάση στα παιδιά τους, ωθώντας τα να αμφισβητήσουν το status quo και να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο. Συνήθως θέλουν να είναι φίλες με όλους, επομένως οι μαμάδες με αυτό το ζώδιο μπορεί να γίνουν περισσότερο φίλες με το παιδί τους παρά γονιός. 

Ιχθύες

Ίσως το λιγότερο πρακτικό από όλα τα ζώδια, οι Ιχθύες ασχολούνται περισσότερο με τα ένστικτα και τα συναισθήματα και είναι πολύ ευγενικοί, ευγενικοί και συμπονετικοί άνθρωποι. Οι μαμάδες Ιχθύες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες στις ανάγκες των παιδιών τους, αλλά πρέπει επίσης να τους υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν πράγματα μόνα τους. Οι μαμάδες Ιχθύες τείνουν να είναι δημιουργικές και ενθαρρύνουν τις καλλιτεχνικές προσπάθειες των παιδιά τους. Αλλά δεν έχουν καλή μνήμη και συχνά ξεχνούν τα πράγματα, οπότε θα πρέπει να υπάρχει κάποιος να της υπενθυμίσει πιο πρακτικά θέματα.