ΖΩΔΙΑ

4 μύθοι για τον Καρκίνο που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Unsplash

Ας ξεκινήσω με μία αλήθεια. Ανήκω στο ζώδιο του Καρκίνου και το αναμενόμενο είναι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και όλη αυτήν τη λασπολογία που δέχεται το ζώδιό μου.

Δεν θα κάνω όμως αυτό. Αντιθέτως, θα μιλήσω για αυτές τις παρεξηγήσεις που έχουν δημιουργηθεί και παρουσιάζουν τον Καρκίνο ως ένα ζώδιο που το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι να κλαίει, να ερωτεύεται και να τρώει γλυκά. Εντάξει, αλήθεια είναι κι αυτά, αλλά είναι καιρός να σε βγάλω από την πλάνη.

Είναι αδύναμος και δεν πολεμάει για τίποτα

Ψέμα No1. Ο Καρκίνος δείχνει αδύναμος γιατί έχει έτοιμο το δάκρυ και θίγεται με το παραμικρό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ε΄ρθει σε αντιπαράθεση και να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέχρι τέλους. Απλώς θα το κάνει με παράπονο. Αν βάλει έναν στόχο, δεν υπάρχει περίπτωση να τον εγκαταλείψει αμαχητί.

Παραείναι ντροπαλός για να ηγηθεί

Ψέμα νούμερο δύο. Αυτό που κάνει ικανό ηγέτη τον Καρκίνο είναι ότι έχει εξαιρετικό ένστικτο και καταφέρνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, χωρίς να το κάνει μεγάλο θέμα. Στα επαγγελματικά ειδικά, επιμένει και δεν σταματά αν δεν αποδειχθεί η αξία και η σκληρή δουλειά που έχει ρίξει.

Νιώθει άβολα με πολύ κόσμο και θέλει να πάει σπίτι του

Όχι τεράστιο ψέμα, αλλά σίγουρα όχι και αλήθεια. Αν έχει τις μαύρες του, θα προτιμήσει να κλειστεί στο σπίτι του και να δει Netflix. Αλλά δεν δυσκολεύεται καθόλου στο να γνωρίσει νέους ανθρώπους και να ξεδιπλώσει το ταμπεραμέντο του. Είναι αυτός στο πάρτι που θα ακούει με τεράστια προσοχή τα γκομενικά σου προβλήματα.

Κολλάει σαν βδέλλα στο ταίρι του

Δραματικός; Ναι. Αγαπησιάρης; Ναι. Υπερβολικός; Φυσικά. Δεν μπορείς να πεις όμως ότι κολλάει πάνω σου, ειδικά αν το ένστικτό του του λέει ότι η σχέση αυτή δεν έχει μέλλον. Θα σου δώσει μπόλικη αγάπη, αλλά επειδή βγαίνει από μέσα του και θέλει να στο εκφράσει. Αλλά αν δεν είναι αμοιβαίο, προχωρά στον επόμενο. Ενίοτε με μερικά πισωγυρίσματα.