ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΦΑΚΟΥ

Βασιλική Τρουφάκου: Το chapeau σχόλιό της για την ψήφο του Στέλιου Κυμπουρόπουλου: «Ίσως δεν θα έπρεπε να είναι πολιτικός»

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Με μία ανάρτησή της στο Facebook σχολίασε η Βασιλική Τρουφάκου την είδηση πως ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ψήφισε κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση σε ψήφισμα του Ευρωβουλίου.

Η Βασιλική Τρουφάκου αναφέρθηκε στην ψήφο του Στέλιου Κυμπουρόπουλου που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από την κοινωνία όσο και από το ίδιο το κόμμα του, το οποίο πήρε σαφείς αποστάσεις από την στάση του Ευρωβουλευτή της. Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, την Τρίτη 16 Μαρτίου σημείωσε πως: «Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

«Είμαι ηθοποιός, δεν είμαι πολιτικός και -ίσως- και ο κύριος Κυμπουρόπουλος, μετά την ψήφο του αυτή στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν θα έπρεπε να είναι», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η Βασιλική Τρουφάκου μιλώντας για το ψήφισμα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Η ίδια αναφέρθηκε στις σκέψεις που μπορεί να οδήγησαν τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο να ψηφίσει υπέρ της προστασίας των παιδιών από τη στιγμή της σύλληψής τους, αλλά και στην αναγκαιότητα η κάθε γυναίκα να αποφασίζει μόνη της για το σώμα της. Αυτο λέγεται αυτοδιάθεση κι είναι ένα βασικό, ανθρώπινο δικαίωμα. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ευθύνη που φέρουν οι θέσεις εξουσίας. Κι είναι πολλή.

Ειμαι ηθοποιός, δεν ειμαι πολιτικός. Εχω ορίσει ως δουλειά μου να επεξεργάζομαι και να αποδέχομαι στη βαθύτερη μου…Δημοσιεύτηκε από Vassiliki Troufakou στις Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021

«Είμαι ηθοποιός, δεν είμαι πολιτικός. Έχω ορίσει ως δουλειά μου να επεξεργάζομαι και να αποδέχομαι στη βαθύτερη μου στιβάδα ότι στον άνθρωπο περιέχονται όλα. Αυτός είναι ο “όρκος” του ηθοποιού, νομίζω. Η συνεχής αποδοχή αυτού του συμβολαίου», ξεκίνησε η ανάρτησή της.

«Ίσως, ο κύριος Κυμπουρόπουλος να μην μπορούσε να ψηφίσει κάτι που θα καταργούσε την ύπαρξη του, κάτι που θα έδινε στη μητέρα του τη δυνατότητα να μην τον φέρει στη ζωή. Είμαι ηθοποιός και καταλαβαίνω πως -ίσως- αυτό που σε καταργεί και σε καταλύει δεν μπορείς ποτέ να το δεις από τη σωστή πλευρά και πως μάλλον κάτι τέτοιο σε υπερβαίνει και δεν αντέχεται», συνέχισε η Βασιλική Τρουφάκου και πρόσθεσε: «Δεν είμαι, όμως, πολιτικός, είμαι ηθοποιός και γυναίκα πολίτης και ξέρω πως μόνο εγώ πρέπει να μπορώ να μιλάω για το σώμα μου και αυτό αποδεικνύεται ενας συνεχής αγώνας, ένα ανθρώπινο δικαίωμα υπό εσαεί αμφισβήτηση, με φρικτές συνέπειες για την ψυχική και σωματική υγεία των γυναικών ανά τους αιώνες και ανά την υφήλιο».

«Είμαι ηθοποιός και καταλαβαίνω την βαθύτατη προσωπική εμπλοκή ενός ανθρώπου που ο προγεννητικός έλεγχος πιθανώς δεν θα του επέτρεπε την είσοδο του στη ζωή», πρόσθεσε η Βασιλική Τρουφάκου. «Είμαι, όμως, ηθοποιός, δεν είμαι πολιτικός και οι δικές μου σκέψεις, η στάση και τα προσωπικά τραύματα δεν καθορίζουν ευθέως το μέλλον και την τύχη των συνανθρώπων μου και αυτό που εγώ πιστεύω και η προσωπική μου μάτια δεν θα αποκτήσει ποτέ εν δυνάμει ολέθριες επιπτώσεις πάνω σε -κυριολεκτικά- αιματοβαμμένες, διεκδικήσεις αιώνων. Αυτό δεν το κάνει η Τέχνη, αυτό το χρεώνεται η Πολιτική», σημείωσε πριν καταλήξει στην πρότασή της, ο κος Κυμπουρόπουλος να απεκδυθεί την πολιτική του ιδιότητα.