ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Το σώμα της Katy Perry 5 μέρες μετά τον τοκετό και είναι ανόητο να σοκάρεσαι που τη βλέπεις με τα εσώρουχα

AP Photo Asanka Ratnayake, File

Σουτιέν εγκυμοσύνης με τρύπα, «κοχύλια» για να παίρνουν αέρα οι θηλές, βρακί εγκυμοσύνης από τα γνωστά με την κωδική ονομασία «άνετα» που να συγκρατούν την τεράστια σερβιέτα που σε προστατεύει από την πλημμύρα αίματος η οποία φυσιολογικά συμβαίνει στην 5η μέρα μετά τον τοκετό. Η κοιλιά με φούσκωμα όπως στον 7ο μήνα. Ρίζα φυσικά, γιατί ο θηλασμός δεν είναι συμβατός με τις βαφές μαλλιών και πού χρόνος κιόλας ακόμα δεν βγήκες από το μαιευτήριο. Και στην όψη, εξάντληση. Κατά βάθος μια απέραντη ευτυχία αλλά για την ώρα, στην επιφάνειά σου επικρατεί μία πρωτόγνωρη κούραση. Η εικόνα της Katy Perry ελάχιστες μέρες αφού έφερε στον κόσμο την κόρη της είναι ό,τι πιο φυσιολογικό και αναμενόμενο και συνηθισμένο και επιτέλους ας το αποδεχτούμε.

Η Katy Perry, η λοχεία και τα MTV VMAs

Χιλιόμετρα μακριά από συνθήκες red carpet, η 36χρονη τραγουδίστρια πραγματοποίησε τη δική της post-natal εμφάνιση στον καθρέφτη του μπάνιου της, ποζάροντας με χάρη και χιούμορ- γιατί γελώντας με αυτό που σε ταλαιπωρεί,το ξορκίζεις κιόλας- και δηλώνοντας το δικό της, διαφορετικό «παρών» στα επίσης ασυνήθιστα φετινά VMA MTVs. Η Perry δεν παρέλειψε να δηλώσει και τα credits του look. «Μαλλιά και μακιγιάζ: εξάντληση» γράφει, μεταξύ άλλων. Γέλα, αυτό θέλει κι εκείνη.

Γιατί αυτή η κίνηση της Katy Perry έχει σημασία;

Γιατί η λοχεία είναι μια κατάσταση για την οποία αξίζει να γίνει λίγος λόγος παραπάνω. Γιατί η μέση γυναίκα, πριν φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί δεν είναι και τόσο προετοιμασμένη για αυτό που έρχεται μετά τον τοκετό, αφού εστιάζει κυρίως στην εγκυμοσύνη. Πολλές από εμάς, από ελλειπή πληροφόρηση, θεωρούμε πως πολλές από τις δυσκολίες στο πρώτο στάδιο της μητρότητας απομακρύνονται μαζί με τη γέννηση. Το οποίο ναι μεν είναι αλήθεια, αλλά ακόμα πιο μεγάλη αλήθεια είναι πως οι μέρες μετά τον τοκετό είναι εξαιρετικά απαιτητικές και ευαίσθητες όχι μόνο για τη ψυχολογία της γυναίκας, αλλά και για το σώμα της.

Άλλωστε ετούτα τα δύο πάνε πάντα χέρι χέρι, είναι αλληλοεξαρτούμενα. Γι’ αυτούς λοιπόν τους λόγους, είναι αρκετά χρήσιμο οι γυναίκες να βοηθάμε η μία την άλλη με κάθε τρόπο. Έστω κι αν αυτός είναι απλά η εικόνα μιας διάσημης γυναίκας που αποκαλύπτει την προσωπική της εμπειρία. Από το πως καμία κοιλιά δεν «φεύγει» με το που γεννάς ένα παιδί, μέχρι το ότι δεν σημαίνει ότι μετάνιωσες που έγινες μάνα επειδή δηλώνεις ανοιχτά πόσο απελπιστικά περίεργα νιώθεις με ένα μωρό στο σπίτι. Όλα καλοδεχούμενα και σημαντικά.