WOMEN TODAY

Η Ταμίλα Κουλίεβα πάσχισε για να την αποδεχτούν οι γονείς της. «Δεν είχα ακούσει ποτέ ένα “μπράβο”»

NDP Photo Agency

Οι σχέσεις μας με τους γονείς μας μπορεί να κρύβουν πολλή αγάπη και νοιάξιμο, μπορεί να κρύβουν και κάποια τραύματα που αναγνωρίζουμε πολύ αργότερα ως ενήλικες. Τραύματα που μοιάζουν ανεπαίσθητα αλλά καθορίζουν το πόσο σκληρά προσπαθούμε να κερδίσουμε την αποδοχή τους, που σε έναν κόσμο ιδανικών ανθρώπων θα ήταν αυτονόητη. Η Ταμίλα Κουλίεβα υπήρξε ένα παιδί κι αργότερα ένας ενήλικας που προσπάθησε πολύ γι’ αυτή την αποδοχή. Θα προσπαθούσε ίσως ακόμα αν η μαμά της δεν συνειδητοποιούσε από μία τυχαία συγκυρία πόσο επιτυχημένη ήταν η κόρη της στην Ελλάδα.

Η Ταμίλα Κουλίεβα εμφανίστηκε στην εκπομπή «Σημείο Συνάντησης» της ΕΡΤ. Εκεί συνομίλησε με τον συνάδελφό της, Γρηγόρη Βαλτινό. Ένα από τα πιο προσωπικά τους «σημεία συνάντησης» ήταν η δύσκολη σχέση που είχαν με τους γονείς τους. Ο Γρηγόρης Βαλτινός αποκάλυψε ότι γνώρισε τον πατέρα του όταν ήταν πλέον 20 ετών. Η Ταμίλα Κουλίεβα μοιράστηκε πώς δεν άκουσε ποτέ ένα «μπράβο» από τους δικούς της γονείς για πολλά πολλά χρόνια.

Η Ταμίλα Κουλίεβα ρώτησε τον Γρήγορη Βαλτινό αν θέλησε ποτέ να αποδείξει στους γονείς του ότι η επιλογή του ήταν σωστή, ότι έχουν λόγο να είναι υπερήφανοι. Κι αυτή της η ερώτηση «έκρυβε» μέσα της την δική της ανάγκη και προσπάθεια.

«Ο πατέρας μου αντέδρασε λίγο αλλόκοτα όταν του είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Ήταν μεγάλο μυαλό, επιστήμονας, μαθηματικός και οικονομολόγος. Παρόλο που με πήγαινε και στο μουσικό σχολείο και στο θέατρο και σε συναυλίες κλασικής μουσικής και του χρωστάω πραγματικά γι’ αυτό. Όταν του είπα ότι θέλω να ασχοληθώ με το θεάτρο και τον κινηματογράφο ήταν αμήχανος, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει», σημείωσε η Ταμίλα Κουλίεβα.

Η στιγμή που άκουσε το πρώτο της «μπράβο»

«Σε ρώτησα αν προσπαθούσες να αποδείξεις κάτι ακόμα και στον πατέρα σου που δεν το έζησες. Γιατί εγώ νομίζω όλα αυτά τα χρόνια που η μητέρα μου δεν με είχε δει στο θέατρο, σαν να προσπαθούσα να αποδείξω ότι τα κατάφερα. Γιατί δεν είχα ακούσει ποτέ ένα “μπράβο” από τους γονείς. Γενικά δεν είχα ακούσει “μπράβο”. Ήταν τέτοια η νοοτροπία και στα χρόνια των σπουδών με πολύ σκληρή εκπαίδευση, οπότε το να ακούσει μπράβο ένας γονιός ήταν μεγάλο γεγονός. Μας είχαν λίγο αυστηρά», παραδέχτηκε η ηθοποιός.

Στη συνέχεια διηγήθηκε το τυχαίο περιστατικό που έκανε τη μητέρα της να πειστεί ότι η Ταμίλα Κουλίεβα κάτι είχε καταφέρει στα χρόνια της καριέρας της στην Ελλάδα. Η μητέρα της είχε πάει στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα για να πάρει της viza. «Συνάντησε εκεί ένα κοριτσάκι που δούλευε στην πρεσβεία και ξεκίνησε να της μιλάει για μένα. Η μαμά μου έφυγε κλαίγοντας από εκεί. Έτσι ήρθε και το πρώτο “μπράβο παιδί μου, συγκινήθηκα”», συμπλήρωσε με χαμόγελο η Ταμίλα Κουλίεβα. Κάπως έτσι συγκινηθήκαμε κι εμείς.

Η εξομολόγηση της Ταμίλα Κουλίεβα για τον γιο της, Στέφανο

Η Ταμίλα Κουλίεβα πριν έρθει στην Ελλάδα είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως ηθοποιός στη Ρωσία. Είχε τελειώσει τις σπουδές της στην σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πολιτισμού της Μόσχας και στην υποκριτική στο Kρατικό Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου της Μόσχα. Είχε πρωταγωνιστήσει σε 3 ρωσικές ταινίες, ωστόσο ο έρωτάς της με τον Έλληνα σκηνοθέτη Γρηγόρη Καραντινάκη, με τον οποίο γνωρίστηκαν ως φοιτητές την έκανε να πάρει την απόφαση να μεταναστεύσει.

Η Ταμίλα Κουλίεβα μίλησε γι’ αυτήν την απόφαση και για τον γιο της, Στέφανο που ήρθε στη ζωή της μαζί με αυτήν την απόφαση. «Έκλεισε πρόσφατα τα 29 ο Στέφανος. Όταν τον απέκτησα το “εγώ” μου, μετατέθηκε και έφυγε από εμένα και πήγε στον Στέφανο. Ήταν η πιο σημαντική ημέρα της ζωής μου. Από εκεί και πέρα ο Στέφανος αυτή τη στιγμή μου δίνει την ευκαιρία να καταλαβαίνω που βρίσκομαι. Τα χρόνια περνάνε και όταν ξέρεις ότι το παιδί σου είναι 29 κάπου προσδιορίζεσαι και η ίδια. Είμαι πάρα πολύ περήφανη γι’ αυτό το παιδί. Είναι ένας άντρας που βάζει στόχους, τα καταφέρνει, προσπαθεί. Είναι πολύ συνεννοήσιμος, είναι φίλος, είναι ο πιο αυστηρός κριτής μου γιατί θα μου πει πάντα την αλήθεια», είπε για τον γιο της.

Οι τύψεις για τον χρόνο που πέρασε μακριά του δουλεύοντας δεν έλειψαν. «Είναι σαν να έχω χάσει κάποιες ηλικίες του. Βέβαια ταξιδεύαμε πολύ μαζί οπότε παρηγορούμαι με το ότι ο χρόνος που περνούσαμε μαζί ήταν ουσιαστικός», κατέληξε η Ταμίλα Κουλίεβα.