ROLE MODELS

Τα λόγια της Πόπης Τσαπανίδου θα (έπρεπε να) σε ταρακουνήσουν

instagram.com/tsapanidou/

Η Πόπη Τσαπανίδου είναι μία γυναίκα που θαυμάζουμε. Για όλα της. Για την επαγγελματική της πορεία, για την προσωπική της δύναμη, για τον χαρακτήρα της, για τις λέξεις που επιλέγει να βάλει σε σειρά και τελικά φτιάχνει μία πρόταση που έχει νόημα βαθύ.

Το τελευταίο της ποστ στο Instagram έρχεται κατευθείαν από το Γιβραλτάρ. Με φόντο τον διάσημο βράχο του, στέλνει ένα μήνυμα ταρακουνήματος.

Γιατί τελικά στη ζωή όλα είναι μία απόφαση. Το πότε (κι αν θα την πάρεις) είναι μία πολύ προσωπική στιγμή. Αυτό όμως που πρέπει να κάνεις είναι να την πάρεις.

Πάρε απόφαση να ζήσεις έτσι όπως εσύ έχεις ορίσει. Κάνε τα όνειρα πραγματικότητα και μην αφήσεις συγκρίσεις να σε πάνε βήματα πίσω. Κατάκτησε την αυτοκυριαρχία σου και κάνε πράξη σκέψεις και σχέδια.

Το ποστ της Πόπης Τσαπανίδου

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Πως μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν και κάνουν στη ζωή τους αυτό που θέλουν; Πως κάποιοι μπορούν και ξεπερνούν μεγάλα προβλήματα ενώ άλλοι καταρρέουν; Και πως μερικοί κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους ενώ οι περισσότεροι παλεύουν με την καθημερινότητα; Να σας πω τι πιστεύω; Ότι η μοναδική αλλά ουσιωδης και τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο είναι η θέληση. Όταν επιθυμείς κάτι παρα πολύ δεν μπορεί παρά να το καταφέρεις. Με επιμονή, με τόλμη με ανηφόρες και δυσκολίες, αλλά θα φτάσεις εκεί. Προσωπικά ήθελα να καταφέρω να πετύχω στη δουλειά μου. Εργάστηκα σκληρά και τα κατάφερα. Ήθελα να μεγαλώσω χωρίς ελλέιψεις τα παιδιά μου. Το ίδιο. Τώρα θέλω να κάνω ταξίδια. Επικεντρώνομαι σ αυτά. Γιατί το θέλω πάρα πολύ. Δεν μπορώ χωρίς τα ταξίδια. Δεν θα έχει το ίδιο νόημα η ζωή μου ρε παιδι μου. Τόσο πολύ εννοώ ότι πρέπει να θέλεις κάτι. Και τότε συμβαίνει. Σιγά σιγά γίνεται. Αν είσαι αδιάφορος, αν θέλεις και συ να πετύχεις στη δουλειά/ταξιδεψεις/κλπ αλλά δεν καίγεσαι γι αυτό, δεν χαλάς τη ζαχαρένια σου να δουλέψεις παραπάνω ή διαφορετικά, αν δεν θες και πολλά πολλά ξεβολέματα… λυπάμαι που θα στο πω, αλλά εκεί θα μενεις να “ζηλεύεις” τους άλλους και να βρίσκεις πάντα κάποια άλλοθι. “Ναι και γω θα μπορούσα να… αλλά αυτός έχει… και εγώ δεν έχω…” Το μόνο που έχει ο άλλος περισσότερο από εσένα (αν εχετε και οι δυο την υγεια σας) είναι δίψα, όρεξη και βαθιά βαθιά βαθιά επιθυμία για κάτι. Όρμα λοιπόν. Τι περιμένεις; Τα φιλιά μου από τον βράχο του Γιβραλτάρ. Πάντα, μα πάντα θυμάμαι να ρωτώ όποιον ναυτικό γνώριζα: έχεις περάσει το Γιβλαρτάρ; Πως είναι ο βράχος; Πόσο μικρή είναι η απόσταση Ευρώπης-Αφρικής; Τώρα ξέρω! Γιατί ήθελα πολύ να μάθω. #travelstories #gibraltar #motivation #youcandoit

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Popi Tsapanidou 💫 (@tsapanidou) στις

Το μήνυμά της

«Πώς μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν και κάνουν στη ζωή τους αυτό που θέλουν; Πώς κάποιοι μπορούν και ξεπερνούν μεγάλα προβλήματα ενώ άλλοι καταρρέουν; Και πώς μερικοί κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους ενώ οι περισσότεροι παλεύουν με την καθημερινότητα; Να σας πω τι πιστεύω;

Ότι η μοναδική αλλά ουσιώδης και τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο είναι η θέληση. Όταν επιθυμείς κάτι πάρα πολύ δεν μπορεί παρά να το καταφέρεις. Με επιμονή, με τόλμη με ανηφόρες και δυσκολίες, αλλά θα φτάσεις εκεί.

Προσωπικά ήθελα να καταφέρω να πετύχω στη δουλειά μου. Εργάστηκα σκληρά και τα κατάφερα. Ήθελα να μεγαλώσω χωρίς ελλείψεις τα παιδιά μου. Το ίδιο. Τώρα θέλω να κάνω ταξίδια.

Επικεντρώνομαι σ’ αυτά. Γιατί το θέλω πάρα πολύ. Δεν μπορώ χωρίς τα ταξίδια. Δεν θα έχει το ίδιο νόημα η ζωή μου ρε παιδί μου. Τόσο πολύ εννοώ ότι πρέπει να θέλεις κάτι. Και τότε συμβαίνει. Σιγά σιγά γίνεται.

Αν είσαι αδιάφορος, αν θέλεις και εσύ να πετύχεις στη δουλειά/ταξιδέψεις/κλπ αλλά δεν καίγεσαι γι’ αυτό, δεν χαλάς τη ζαχαρένια σου να δουλέψεις παραπάνω ή διαφορετικά, αν δεν θες και πολλά πολλά ξεβολέματα. Λυπάμαι που θα στο πω, αλλά εκεί θα μένεις να “ζηλεύεις” τους άλλους και να βρίσκεις πάντα κάποια άλλοθι.

“Ναι κι εγώ θα μπορούσα να… αλλά αυτός έχει… και εγώ δεν έχω…” Το μόνο που έχει ο άλλος περισσότερο από εσένα (αν έχετε και οι δυο την υγεία σας) είναι δίψα, όρεξη και βαθιά βαθιά βαθιά επιθυμία για κάτι. Όρμα λοιπόν. Τι περιμένεις;

Τα φιλιά μου από τον βράχο του Γιβραλτάρ. Πάντα, μα πάντα θυμάμαι να ρωτώ όποιον ναυτικό γνώριζα: έχεις περάσει το Γιβραλτάρ; Πώς είναι ο βράχος; Πόσο μικρή είναι η απόσταση Ευρώπης-Αφρικής; Τώρα ξέρω! Γιατί ήθελα πολύ να μάθω».