ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Τα 3 gadgets που λύνουν τα χέρια κάθε νέας μαμάς

Μία νέα μαμά μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί κι ως ένας μικρός εξερευνητής. Βρίσκεται σε μία συνεχή αναζήτηση σχετικά με το ποιο είναι το καλύτερο για το παιδί της, πώς μπορεί να καταφέρει να κοιμάται εκείνο πιο εύκολα, πώς να το κάνει μόνη της μπάνιο, πώς να κάνει λίγο πιο εύκολη την καθημερινότητά της. Κι όσο μεγαλώνει το μωρό, τόσο περισσότερο ψάχνει γιατί οι ανάγκες του αλλάζουν κάθε τόσο.

Διάβασε ακόμα: Νέα μαμά: Πώς θα ξεκλέψεις 5 λεπτά για τον εαυτό σου

Το δικό μου μωρό είναι μόλις 8 μηνών τώρα και έχω ήδη περάσει την πρώτη περίοδο της ζωής του -και λίγο πριν γεννηθεί- για να βρω όλα τα καλούδια του και να ικανοποιήσω κάθε του ανάγκη και επιθυμία. Μπορώ λοιπόν, να μοιραστώ μαζί σου τα ευρήματα που έκαναν τη δική μας ζωή πιο εύκολη, μέχρι σήμερα τουλάχιστον. Είναι μικροί θησαυροί που έχουμε στο σπίτι και έκαναν όλη τη διαδικασία της φροντίδας λίγο πιο εύκολη.

Θερμαντήρας

Δεν ξέρω αν είναι σε όλες τις λίστες που απευθύνονται στη νέα μαμά, αλλά μαζί με τον αποστειρωτή και έναν βραστήρα καλό είναι να προσθέσεις και τον θερμαντήρα. Μία μικρή ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να μοιάζει ανούσια και περιττή με το πρώτο άκουσμα, αλλά αν δεν την έχεις από την αρχή καταλαβαίνεις τη σημασία της. Ο θερμαντήρας είναι αυτός που κρατά το νερό που έχεις βράσει και προορίζεται για το γάλα του μωρού στη σωστή θερμοκρασία, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα της πείνας είναι έτοιμο να προσθέσεις τη σκόνη της φόρμουλας και να ταΐσεις το παιδί.

Επομένως, αυτό το απελπισμένο, φωνακλάδικο κλάμα που βγαίνει από ένστικτο δεν θα κρατά πολλή ώρα. Επιπλέον, τα βράδια γίνονται πιο εύκολα και η διαδικασία του ταΐσματος με το ένα μάτι κλειστό πιο βατή: Κλάμα μωρού, τίναγμα από το κρεβάτι, μπιμπερό από θερμαντήρα, γάλα, τάισμα και τέλος. Δεν περιμένει το μωρό και εσύ δεν κάθεσαι με το μπουκάλι του κάτω από τη βρύση για να κρυώσεις το καυτό νερό. Plus σε όλο αυτό; Δύσκολα θα κάψεις το παιδί με το γάλα. Φυσικά και πρέπει να δοκιμάζεις τη θερμοκρασία πριν το δώσεις, αλλά ο θερμαντήρας έχει ήδη φροντίσει να είναι ολόσωστη.

Δισκέτα με λευκούς ήχους

Ένα τόσο μικρό πραγματάκι που αρχικά ήταν μέσα σε έναν λούτρινο κούνελο, τώρα είναι μαζί μου κάθε φορά που κοιμίζω τον μπέμπη. Πρόκειται για μία δισκέτα με λευκούς ήχους που την ανάβεις και παίζει σε λούπα μία γλυκιά μελωδία (έχεις περισσότερες από μία επιλογές), η οποία κάποια στιγμή σταματάει. Μέχρι εδώ δεν σου έχω πει και κάτι σπουδαίο. Τι θα έλεγες όμως αν αυτή η δισκέτα ενεργοποιούνταν μόνη της όταν το μωρό έκλαιγε ή κουνιόταν; Ε ναι λοιπόν, αυτή η δισκέτα το κάνει και δεν θα την έχεις ποτέ αφόρτιστη. Σε εμάς βέβαια, ενεργοποιούνταν και τις φορές που από το δρόμο περνούσε μηχανάκι με σπασμένη εξάτμιση ή γάβγιζε ο σκύλος αλλά κι αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Καλύτερο το νανούρισμα από το να ξυπνήσει το μωρό.

Στα δικά μου χέρια ήρθε από την ξαδέρφη μου που είχε ένα μωρό που δεν κοιμόταν ποτέ. Με αυτό κατάφερε να την κοιμίζει, έστω για λίγο, ενώ στη δική μου περίπτωση  τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα. Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα ύπνου με το μωρό, τότε πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε. Αυτά τα νανουρίσματα είναι στο σπίτι μας κάτι σαν τον ήχο του πλυντηρίου, σχεδόν δεν τον ακούμε.

Πρώτη μέρα στο γραφείο μετά την άδεια μητρότητας: Το 5λεπτο μακιγιάζ μου και τα σωτήρια προϊόντα

Ατμομάγειρας παιδικός

Έρχεται η στιγμή που το μωράκι σου πρέπει να μπει στις τροφές. Όλα καλά με την κρέμα και τη φρουτόκρεμα. Όταν όμως πρέπει να βράσεις μοσχαράκι με λαχανικά τα πράγματα λίγο δυσκολεύουν. Το μωρό πρέπει να έχει τη δική του κατσαρόλα κάθε μέρα, για να είναι φρέσκο και το φαγητό να έχει όλες τις βιταμίνες κι αυτό σημαίνει ότι εσύ πρέπει να είσαι στην κουζίνα τη μισή μέρα στην καλύτερη περίπτωση.

Όχι όμως αν έχεις έναν βρεφικό ατμομάγειρα. Ξέρω ότι δεν ανακαλύπτω την Αμερική αυτή τη στιγμή, αλλά πλέον που έχω αρχίσει να δουλεύω, νομίζω ότι αυτή η ηλεκτρική συσκευή είναι η αγαπημένη μου στο σπίτι και την έφερε η μαμά μου (πόσο την ευχαριστώ!).

Επί του πρακτέου, βάζεις μέσα το κρέας ή τα λαχανικά ή όποια άλλη τροφή θες σε κομματάκια, προσθέτεις νερό σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχει πάνω, γυρνάς ένα κουμπάκι και τέλος. Σε λίγη ώρα θα ακούσεις έναν θόρυβο, θα αναποδογυρίσεις τον κάδο με το βρασμένο στον ατμό φαγητό, πατώντας το ίδιο κουμπί θα το πολτοποιήσεις και είναι έτοιμο. Ούτε κατσαρολικά, κουτάλια και πιρούνια, όχι δοκιμές αν είναι καλά βρασμένο το κρέας και όχι ανακατέματα πάνω από την κατσαρόλα.

Κι αν νομίζεις ότι η παγίδα βρίσκεται στο πλύσιμο, τότε να σου πω ότι το μέγεθος του κάδου είναι τέτοιο που δεν θα σου πάρει πάνω από δύο λεπτά. Βάλε κι αυτό στη λίστα με τα must-haves και θα με θυμηθείς.

Για όλα τα παραπάνω, οι επιλογές σου είναι ποικίλες στην αγορά και σίγουρα θα βρεις το ιδανικό που θα καλύπτει τις ανάγκες σου. Αν έχεις κι άλλα σωτήρια gadgets, είμαι εδώ για να σε ακούσω.