WOMEN TODAY

Στο πρώτο της βίντεο μετά από χρόνια, η Adele μίλησε για κάτι πολύ πιο σημαντικό από τα 22 κιλά που έχασε

Getty Images Kevin Mazur

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι δημόσιες στιγμές της Adele εδώ και πολύ, πολύ καιρό. Μία από αυτές ήταν πέρισυ στη συναυλία των Spice Girls. Η αφάνειά της έσπασε άλλη μια φορά με κάποιες φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές της στη φύση, την ίδια εποχή, στο Instagram. Και αποκορύφωμα αυτών, η περίφημη φωτογραφία γενεθλίων της τον Μάιο, με την οποία επέλεξε να ευχαριστήσει για τις ευχές.

Αυτή η εικόνα, με την Adele μείον 22 κιλά, «αγνώριστη» όπως είναι το δεύτερο όνομά της πλέον, ήταν η αφορμή ώστε ο Τύπος να γεμίσει με αμέτρητα άρθρα για την πολυσυζητημένη μεταμόρφωση μιας εκ των πιο συγκλονιστικών τραγουδιστριών που εβγαλε ποτέ η Μεγάλη Βρετανία.

Η πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ και ο ρόλος της Adele

Στις 14 Ιουνίου 2017 ο Πύργος Γκρένφελ, μια «καλοστεκούμενη» 24όροφη ποκυκατοικία στο Βόρειο Κένσινγκτον του δυτικού Λονδίνου παίρνει φωτιά. Μια πυρκαγιά ολέθρια, στην οποία έχασαν τη ζωή τους συνολικά 79 άνθρωποι. Αιτία της φωτιάς ήταν μία ελαττωματική συσκευή ψυγείου. Το Λονδίνο πνίγεται από καπνούς και θρήνο και στηρίζει τις ελπίδες του για σωτηρία στους διασώστες της πυροσβεστικής, οι οποίοι παρά τον κίνδυνο της κατάρρευσης ανεβαίνουν στον πύργο και διασώζουν εκατοντάδες εγκλωβισμένους, πολλοί από τους οποίους έμειναν άστεγοι.

Η Βρετανία κι ο κόσμος όλος δακρύζει. Η Adele, δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον και εξελίσσεται σε ευεργέτιδα του Γκρένφελ. Επισκέπτεται το σημείο της τραγωδίας. Στέκεται στο πλευρό των οικογενειών και των πυροσβεστών. Ολοκληρώνει την τότε περιοδεία της και αφοσιώνεται πλήρως στο να ενισχύσει με κάθε τρόπο την κοινωνία του Λονδίνου η οποία δέχθηκε ανεπανόρθωτο πλήγμα μέσα από τις απώλειες των ανθρώπων της. Γίνεται επίτιμο μέλος της κοινότητας του Γκρένφελ.

Το μήνυμα της Adele

Όσο λοιπόν ο πλανήτης ασχολείται με το πώς και το γιατί η 32χρονη τραγουδίστρια αδυνάτισε τόσο πολύ, η Adele επιλέγει να κάνει την πρώτη της «ζωντανή» εμφάνιση με αφορμή τη συμπλήρωση των 3 χρόνων από την τραγωδία που την έχει αγγίξει τόσο. «Ήθελα να στείλω την αγάπη μου σε όλους σας σήμερα και να σας ενημερώσω ότι σας σκέφτομαι, όπως κάνω πάντα. Και παρόλο που πρέπει να το κάνουμε αυτό στον εικονικό κόσμο, online, εξακολουθεί να είναι τόσο σημαντικό για εμάς να θρηνήσουμε μαζί και να θυμόμαστε εκείνη τη νύχτα και να σκεφτούμε πού βρισκόμαστε τώρα σε σχέση με αυτό».

«Και νομίζω ότι φέτος, περισσότερο από ποτέ, δεν υπήρξε ποτέ πιο κατάλληλη στιγμή για να εξασκηθούμε πραγματικά στη συντροφικότητα και τη συμπόνια, το ανοιχτό πνεύμα και την επιμονή. Την επιμονή για να πάρουμε απαντήσεις, την επιμονή για δράση. Και είναι επιστημονικό δεδομένο ότι οι άνθρωποι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας, χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο για να επιβιώσουμε και αυτό είναι κάτι που βλέπω να συμβαίνει στην κοινότητα Grenfell» αναφέρει η Adele στο βίντεο της, η οποία έχει έρθει κοντά με την κοινότητα και στηρίζει πραγματικά τις οικογένειες των θυμάτων. «Μου λείπετε και δεν βλέπω την ώρα να σας ξαναδώ».