ROLE MODELS

Στα 13 της η Alena Analeigh Wicker γίνεται δεκτή στην Ιατρική και θέτει νέα ρεκόρ

Instagram.com/thebrownstemgirl

Η Alena Analeigh Wicker μόλις έγραψε ιστορία. Η 13χρονη από το Texas έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο της Alabama και πιο συγκεκριμένα στην Ιατρική Σχολή Heersink του Πανεπιστημίου. Έγινε έτσι η νεαρότερη μαύρη μαθήτρια που έγινε δεκτή σε ιατρική σχολή των ΗΠΑ. Η Alena είχε μάθει τα ευχάριστα νέα από τον Μάιο, έναν χρόνο αφού πήρε το απολυτήριό της από το Λύκειο. Προς το παρόν σπουδάζει σε δύο πανεπιστήμια ταυτόχρονα, το Arizona State University και το Oakwood University του Huntsville στην Alabama. Πρόκειται να αρχίσει τις σπουδές της στην ιατρική σχολή το 2024.

«Αποφοίτησα από το Λύκειο πέρσι στα 12 μου χρόνια και τώρα, έναν χρόνο μετά έγινα δεκτή στην ιατρική σχολή» έγραψε σε πρόσφατο Instagram post της η 13χρονη μέλλουσα φοιτήτρια στην ιατρική. «Είμαι πρωτοετής στο κολέγιο. Τα στατιστικά θα υποστήριζαν ότι ποτέ δεν θα τα κατάφερνα. Ένα μικρό μαύρο κορίτσι, υιοθετημένο απο τη Fontana της California. Δούλεψα πολύ σκληρά για να πιάσω τους στόχους μου και να ζήσω τα όνειρά μου. Μαμά, τα κατάφερα», πρόσθεσε.

Η μαμά της είναι ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για τη 13χρονη. «Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς εσένα. Μου έδωσες κάθε ευκαιρία να πετύχω. Είσαι η καλύτερη μαμά που θα ευχόταν να έχει ένα παιδί. Πάντα με πίστευες. Μου άφησες χώρο να μεγαλώσω και να γίνω, να κάνω λάθη χωρίς να με κάνεις να αισθάνομαι άσχημα. Μου έδωσες κάθε δυνατότητα να βιώσω τον κόσμο» κατέληξε στο ίδιο post η μικρή Alena Analeigh Wicker. Το «μικρή» είναι βέβαια μία σχετική έννοια, καθώς στην ηλικία της η Alena έχει πετύχει όσα άλλοι κυνηγούν μία ολόκληρη ζωή.

Σύμφωνα με την The Washington Post η 13χρονη μέλλουσα φοιτήτρια στην ιατρική σχολη Heersing εισήχθη σε αυτή στο πλαίσιο του προγράμματος Early Assurance Program. «Είμαι ακόμα μία κανονική 13χρονη», είπε στην εφημερίδα η φοιτήτρια που του χρόνου θα ξεκίνησει να σπουδάζει ιατρική. Η Alena Analeigh Wicker αρχικά ήθελε να γίνει μηχανικός αλλά αρκετά γρήγορα κατάλαβε ότι η ιατρική την ενδιέφερε περισσότερο. Τα πτυχία για τα οποία σπουδάζει τώρα, αφορούν τις βιολογικές επιστήμες. Επιπλέον το 2021, η Alena είχε γίνει το νεότερο μέλος που έκανε πρακτική στη NASA. Το βιογραφικό της είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

«Δεν έχασα χρόνο. Άφησα ένα μάθημα, άλλαξα την κατεύθυνση του πτυχίου μου κι όταν πήρα το πρώτο μου μάθημα βιολογίας κατάλαβα ότι αυτό έπρεπε να κάνω», είπε στην The Washington Post η 13χρονη που εισήχθη στην ιατρική σχολή Heersink στην Alabama. «Μεγάλο μέρος αυτού που θέλω να κάνω είναι η ιολογία και η ανοσολογία, και θέλω να να βοηθήσω τις υποεκπροσωπούμενες κοινότητες που έχουν ελλείψεις σε δομές υγείας. Είναι κάτι με το οποίο έχω παθιαστεί», συμπλήρωσε η Alena Analeigh Wicker.

Πέρα από την αγάπη της για το διάστημα που την οδήγησε στη NASA και το ενδιαφέρον της για την ιατρική που έκανε τη 13χρονη να διαπρέψει με την εισαγωγή της στη σχολή Heersink, η Alena Analeigh Wicker είναι επίσης ιδρύτρια και του οργανισμού Brown STEM Girl, που στοχεύει στο να ενθαρρύνει τα μαύρα κορίτσια να εξερευνήσουν την καριέρα τους στις θετικές επιστήμες, ενώ ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ για το Κορυφαίο Παιδί της Χρονιάς στη σχετική λίστα του περιοδικού Time.

Όσο για το πώς τα καταφέρνει η ίδια είπε στην Post: «Έχω τρομερές ικανότητες στη διαχείριση χρόνου και είμαι πολύ πειθαρχημένη». Η Alena ελπίζει ότι όλα όσα έχει πετύχει (και θα πετύχει) θα εμπνεύσουν άλλους, ειδικά τα μαύρα κορίτσια, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

«Θα έλεγα σε κάθε μικρό κορίτσι που το διαβάζει αυτό: Ποτέ μην παραιτείσαι από εσένα, ποτέ μην αφήνεις κάποιον να σου πει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι υπέροχο να μπορείς να ανοίγεις δρόμους για κορίτσια που μοιάζουν σαν εμένα. Δεν έχει σημασία πόσων χρόνων είσαι. Μπορείς να το κάνεις. Μην αφήσεις κανέναν να σου πει όχι», συμπλήρωσε η 13χρονη μέλλουσα φοιτήτρια σε ιατρική σχολή των ΗΠΑ.

«Τι είναι η ηλικία; Δεν είσαι πολύ μικρή για να κάνεις οτιδήποτε. Νομίζω ότι το έχω αποδείξει στον εαυτό μου ότι μπορώ να κάνω οτιδήποτε βάλω στο μυαλό και την καρδιά μου», κατεληξε η Alena Analeigh Wicker.