PROFILE

Σοφία Ρίζου: H Ελληνίδα streamer που ζει (και) από το OnlyFans

24Media Lab

Η Σοφία Ρίζου, γνωστή και ως ShophieSticated είναι μία από τις πιο γνωστές streamers στην Ελλάδα, η οποία εδώ και δύο μήνες, βλέποντας τα εισοδήματά της να πέφτουν με το gaming, αποφάσισε να γίνει δημιουργός περιεχομένου για ενήλικες στο OnlyFans. Μια πλατφόρμα που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας κι έχει συνδεθεί κυρίως με τη βιομηχανία του πορνό.

Αν μπορούσες να βγάλεις πολλά λεφτά με εύκολο τρόπο θα δοκίμαζες το OnlyFans; Αν ναι, τότε θα πρέπει να γνωρίσεις τη Σοφία Ρίζου. Η Σοφία, μίλησε επώνυμα και χωρίς δισταγμό στην κάμερα του 24MEDIA Lab για το πώς πήρε την συγκεκριμένη απόφαση, πώς την υποδέχθηκε η οικογένειά της, πού και πώς βάζει τα όριά της. Αλλά και για το πόσα χρήματα βγάζει, τί της έχουν προτείνει, πώς αντιμετωπίζει τα leaks (διαρροή περιεχομένου for free), για το αν έχει δεχθεί slutshaming κι αν θεωρεί αυτό που κάνει σεξεργασία.

Η Σοφία Ρίζου συστήνεται ως streamer και δημιουργός περιεχομένου

«Είμαι streamer, ασχολούμαι πολύ με το live stream, με τις δουλειές μέσω του Instagram. Συνήθως με αποκαλούν “influencer”, αν και δεν ξέρω κατά πόσο μου ταιριάζει αυτός ο όρος. Δουλεύω και το βράδυ σε κλαμπ ως υποδοχή, αλλά επίσης ασχολούμαι και ως content creator στο OnlyFans» δηλώνει η Σοφία Ρίζου καθώς συστήνεται. Τι ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά;

Το φαινόμενο OnlyFans

To OnlyFans είναι μια συνδρομητική πλατφόρμα δημιουργίας και προβολής περιεχομένου κατάλληλη μόνο για ενήλικες. Χρησιμοποιείται από μοντέλα, καλλιτέχνες, μάγειρες, γυμναστές ή οποιονδήποτε επαγγελματία προσφέρει μια υπηρεσία on line, σε κάποιους που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μία συνήθως μηνιαία συνδρομή.

Το 70% του περιεχομένου που ανεβαίνει στο OnlyFans, αφορά φωτογραφίες ή βίντεο γυμνού ή ερωτικού περιεχομένου. Γι΄ αυτό και η πλατφόρμα, έχει συνδεθεί κατά κύριο λόγο με τη βιομηχανία της πορνογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την περίοδο της πανδημίας του COVID-19, όταν δηλαδή οι παραγωγές είχαν αναγκαστικά «παγώσει», οι δημιουργοί περιεχομένου (και συνδρομητές) στο OnlyFans, πενταπλασιάστηκαν.

Η αρχή της Σοφία Ρίζου στο OnlyFans

Πώς πήρε όμως η Σοφία την απόφαση να δημιουργήσει περιεχόμενο για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα; Η ίδια απαντάει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, πως η ευκολία του πράγματος ήταν το πιο δελεαστικό κομμάτι που την έκανε να το δοκιμάσει.

Άλλωστε ακόμα και η μητέρα της ήξερε για την ύπαρξη ενός εύκολου τρόπου για να βγάλει χρήματα. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η ίδια:

 «Δεν της το ανέφερα καν. Της είπα: «Μαμά, υπάρχει ένας τρόπος για να βγάλω εύκολα λεφτά» και μου απαντάει «Ναι το ξέρω, το OnlyFans. Το ήξερε ήδη».

Έβλεπα που βγάζανε πολλά λεφτά και ήθελα κι εγώ. Ρώτησα κοπέλες που ήξερα ότι έχουν καιρό τέτοια σελίδα και είπα θα το κάνω κι εγώ. Πήρα μια βαθιά ανάσα, πατάω το κουμπί , ανεβάζω τις φωτογραφίες και περιμένω. Θυμάμαι έκανα refresh στο κινητό μου κάθε δέκα λεπτά, κάθε μισή ώρα κι ανέβαιναν τα λεφτά και ήμουν σε φάση “Ουάου”.

Μερικές φορές είμαι σε φάση “Ωχ, τι έκανα” και μετά “Ουάου”».

«Το κάνω επειδή εγώ το θέλω»

Τι απαντά όμως σε όσους της κάνουν slutshaming και θεωρεί τελικά αυτό που κάνει σεξεργασία;

«Το κάνω επειδή εγώ το θέλω. Οπότε προς το παρόν, όποιος και να προτείνει χρήματα, σπίτια, αμάξια τον ουρανό με τ’ άστρα δεν θα το έκανα ποτέ. 

Νομίζω slutshaming δέχονται όλες οι κοπέλες, όπως και εγώ, είτε θα είναι σε κάποια φωτογραφία στο Instagram, είτε θα είναι σε stream μου, είτε σε DM.

Γενικά κανένας δεν το κάνει από κοντά. Αλλά δεν δίνω βαρύτητα. Τα προσπερνάω, δεν ασχολούμαι. Θα το κοροϊδέψω.

Σεξεργασία δεν ξέρω αν μπορώ να το χαρακτηρίσω Κάποιοι content creators μπορεί να το βλέπουν έτσι και άλλοι να θίγονται. Προσωπικά, θεώρησέ το έτσι, θεώρησε το όπως θες. Δεν με πειράζει. Δεν θα με προσβάλλεις»  .

Δες στο παρακάτω βίντεο του 24MEDIA Lab όλα όσα είπε η Σοφία Ρίζου:

 

Θα έφτιαχνες account στο OnlyFans

ΨΗΦΙΣΕ