WOMEN TODAY

H Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε για την απώλεια βάρους, τις πιέσεις από το σύστημα και τη σημασία της ψυχολογίας

Instagram.com/sissychristidou

Η Σίσσυ Χρηστίδου είχε προαναγγείλει, ότι θα μιλούσε αναλυτικά για την απώλεια βάρους της και το έκανε νωρίτερα από όσο θα ήθελε. Η πίεση όπως είπε ήταν μεγάλη και τελικά αποφάσισε να μιλήσει για το θέμα για το οποίο τη ρωτούν οι περισσότεροι από τους followers της στα social media και στο YouTube. Κι αυτό δεν ήταν άλλο από την αλλαγή στην έτσι κι αλλιώς υπέροχη εμφάνισή της.

Η Σίσσυ Χρηστίδου μέσα από ένα video στο κανάλι της στο YouTube, μίλησε για την προσπάθεια που έκανε να αλλάξει το βάρος της και πώς αυτό προέκυψε μετά από παρότρυνση του παθολόγου της. Όπως είχε αναφέρει και στο παρελθόν, τρεις φορές στη ζωή της το βάρος της έχει αυξηθεί πολύ λόγω εγκυμοσύνης. Στην πρώτη της εγκυμοσύνη πήρε 40 κιλά, στην δεύτερη 30 και στην τρίτη της εγκυμοσύνη που δεν ολοκληρώθηκε πήρε 20 κιλά. Η ίδια, αφού διευκρίνισε ότι δεν μιλά ως ειδικός και απλά μοιράζεται τη δική της εμπειρία αναφέρθηκε πρωτίστως στη σημασία της καλής ψυχολογίας σε αυτή την προσπάθειά της.

Η εξομολόγησή της για την ψυχοθεραπεία

«Ψυχοθεραπεία κάνω αρκετά χρόνια και η ψυχολόγος μου αισθάνομαι πάντα ότι είναι για μένα ένας πολύ σημαντικός ώμος να ακουμπήσω», είπε χαρακτηριστικά. «Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και θεωρώ ότι έτσι κι αλλιώς η σχέση μας με το φαγητό συσχετίζεται με το ψυχολογικό κομμάτι», τόνισε η Σίσσυ Χρηστίδου. «Είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι της ψυχολογίας. Κι αν δεν μπορείς μόνος σου να ρυθμίσεις κάποια θέματα ή κάποιες πεποιθήσεις που κουβαλάς από μικρός/ή, καλό είναι να έχεις κι αυτή τη βοήθεια. Όχι για το κομμάτι των κιλών για το κομμάτι γενικών του κεφαλιού σου και των στόχων σου. Όλα όσα σε προβληματίζουν και ό,τι νιώθεις ότι σε σταματά στη ζωή σου η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να δεις γιατί βάζεις αυτά τα εμπόδια», σημείωσε η Σίσσυ Χρηστίδου κι εδώ θα μπορούσε ούτως ή άλλως να κλείσει αυτό το βίντεο.

Η Σίσσυ Χρηστίδου μοιράστηκε στη συνέχεια την εμπειρία της τονίζοντας και πάλι σε όσους παρακολουθούσαν το video ότι δεν προτείνει σε κανέναν να ακολουθήσει κάποια από τα βήματα που έκανε η ίδια, αν δεν μιλήσει με κάποιον ειδικό.

Το βασικό κίνητρο πίσω από την προσπάθειά της

Όπως είπε η Σίσσυ Χρηστίδου η εγκυμοσύνη της που δεν ολοκληρώθηκε της δημιούργησε ορμονικής φύσης προβλήματα για τα οποία χρειάστηκε να κάνει θεραπείες. Στο πλαίσιο αυτό ο παθολόγος της της ζήτησε να κάνει κάποιες εξετάσεις και να χάσει βάρος προτού τις επαναλάβει. «Το βασικό μου κίνητρο ήταν αυτό», σημείωσε η Σίσσυ Χρηστίδου. «Γιατί πάνω από όλα με απασχολεί η υγεία μου, γιατί πρώτα απ’ όλα είμαι μαμά. Και όταν είσαι μαμά θέλεις να είσαι καλά και υγιής και για τα παιδάκια σου έτσι κι αλλιώς να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

Όπως διευκρίνισε, η προσπάθειά της ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. «Είχα ήδη ξεκινήσει να γυμνάζομαι με τον Κωνσταντίνο Βασάλο με ένα πρόγραμμα που μπορούσε να προσαρμοστεί πάνω μου», σημείωσε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν ένιωθα ποτέ την υποχρέωση να είμαι όπως κάποιος άλλος θέλει να είμαι»

Αφού μοιράστηκε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για την διατροφή της η Σίσσυ Χρηστίδου είπε και πάλι: «Εγώ δεν θέλω να σας προτείνω τίποτα να κάνετε. Να κάνετε αυτό που εσείς νιώθετε ότι σας ταιριάζει πάντα με τη συμβολή και την καθοδήγηση κάποιου ειδικού».

«Πρώτον είναι θέμα ψυχολογίας. Δεύτερον το κάνουμε οπωσδήποτε με την καθοδήγηση ειδικού. Τρίτον πρέπει να είναι δικός σου στόχος, να το θέλεις εσύ. Δεν θα είσαι όπως θέλει ο κάθε ένας, θα είσαι όπως εσύ γουστάρεις. Ξέρετε τι πιέσεις έχω δεχτεί εγώ από το σύστημα να έχω μία συγκεκριμένη εικόνα. Αυτό δεν με επηρέασε ποτέ. Το έκανα όταν εγώ το γούσταρα, όταν εγώ ένιωθα ότι μπορώ να το κάνω. Και στη ζώη μου δεν ένιωθα ποτέ την υποχρέωση να είμαι έτσι όπως κάποιος άλλος θέλει να είμαι. Θα είστε όπως εσείς γουστάρετε. Εσείς ξέρετε ποιος θέλετε να είστε», είπε προς το τέλος του video η Σίσσυ Χρηστίδου. Όπως είπε αυτό είναι μάλλον το νούμερο ένα για εκείνη. Και κάπου εδώ συμβαίνει το micdrop.