ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Ρέβη: «Το μαμαδόμετρο ας το βάλουν μερικές στο συρτάρι»

24 Media Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

H Ρούλα Ρέβη εκτός από διάσημη φωτογράφος, είναι επίσης σύζυγος του Αποστόλη Τότσικα και μητέρα των δίδυμων παιδιών τους, του Μιχαήλ Άγγελου και της Ειρήνης Χρυσής. Ως μητέρα δίδυμων παιδιών θέλησε να στείλει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για όλες τις μαμάδες μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Ρούλα Ρέβη παντρεύτηκε με τον Αποστόλη Τότσικα το 2014 κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στην Αμερική. Ήξερε από την ίδια στιγμή ότι ήθελε να μεγαλώσουν την οικογένειά τους και τα κατάφεραν. Όπως δήλωνε η ίδια στο Ladylike σε μία συνέντευξη με αφορμή την ημέρα της μητέρας, η φωτογράφος ήξερε ότι θα γίνει μητέρα με κάθε τρόπο. Δραστήρια καθώς είναι στα social media, η Ρούλα Ρέβη λαμβάνει συχνά πολλές ερωτήσεις για το πώς είναι η ζωή της με δίδυμα παιδιά. Γυναίκες τις ζητούν συμβουλές και διευκρινίσεις. Κάπως έτσι αποφάσισε να τοποθετηθεί μέσω Instagram, στέλνοντας ένα σπουδαίο μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που θέλουν ή περιμένουν να γίνουν μητέρες.

«Με ρωτάτε συνέχεια αν είναι δύσκολη η ζωή με δίδυμα παιδιά. Πολλές γυναίκες μου ζητάνε να τις ενθαρρύνω, γιατί περιμένουν δίδυμα και ο περίγυρος τους τις απογοητεύει μάλλον τις τρομάζει θα έλεγα. Και εγώ λέω πως η ζωή σου δίνει ό,τι μπορείς να αντέξεις και πως ο καθένας έχει μια άποψη, μόνο που μερικές φορές την έχει χωρίς την εμπειρία» σημείωσε μεταξύ άλλων η Ρούλα Ρέβη στο Instagram post της. Από όλα όσα είπε ένα μόνο συμπέρασμα θα βγάλεις και είναι το πιο σημαντικό. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στη μητρότητα, δεν υπάρχει τελειότητα. Υπάρχουν όμως δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, η αγάπη και η παρουσία.

«Άλλες πάλι γυναίκες μου λένε πως φοβούνται ότι τα μοναχοπαίδια τους θα γίνουν κακομαθημένα χωρίς αδέρφια και πως δεν θα μάθουν ποτέ να μοιράζονται, άλλες πάλι ανησυχούν πως αν κάνουν παιδιά με διαφορά ηλικίας μεγάλη μεταξύ τους δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν και να κάνουν παρέα, άλλες πάλι έχουν βγάλει το μαμαδόμετρο και μας δίνουν οδηγίες λες και τα κάνουμε όλα λάθος. Λοιπόν κανείς δεν ξέρει τίποτα, αυτό λέω εγώ», συνέχισε το μήνυμά της η Ρούλα Ρέβη. Η φωτογράφος τόνισε ότι ο γνώμονας με τον οποίο ξεκινά να ζει κανείς την εμπειρία της γονεϊκότητας είναι η «αγάπη και η παρουσία σου».

«Η παρουσία είναι ίσως η μοναδική λέξη που όλες θα έπρεπε να έχουμε κοινό παρονομαστή σαν μαμάδες. Αν εγώ έχω δίδυμα που μοιράζονται τα πάντα με απόλυτη αγάπη και δόσιμο, αν εσύ έχεις ένα παιδί μόνο που νομίζει πως είναι το κέντρο του κόσμου, αν έχεις 2 ,3, 5, 6 παιδιά ποιος είναι ο στόχος σου; Είναι να είσαι παρούσα, να είσαι εκεί όσο περισσότερο μπορείς φυσικά. Μην βάζεις πρόγραμμα, αυτό ξέρω μόνο να πω, ποσά παιδιά θα σου φέρει η ζωή αυτό δεν έχει πρόγραμμα. Έχει όμως σχέδιο και πλάνο η αγάπη που θα δώσεις, η ποιότητα χρόνου που θα δώσεις και το μαμαδόμετρο ας το βάλουν μερικές στο συρτάρι», τόνισε η Ρούλα Ρέβη.

«Δεν μετράμε εδώ ποιος το κάνει καλύτερα και ποια έχει το καλύτερο πρόγραμμα. Εξάλλου πότε αγάπησε κανείς με πρόγραμμα; Ποτέ. Αυτά για τις γυναίκες που με ρωτάνε και στέλνω την αγάπη μου», κατέληξε η φωτογράφος.

Στο Ladylike είχε μιλήσει ξανά για το πολύτιμο μάθημα της διαχείρισης του χρόνου που έμαθε όταν έγινε μαμά. «Αν γίνεις και λίγο πιο μεγάλη μαμά όπως έγινα εγώ, διαπιστώνεις ότι χρειάζεται να φυλάς την ενέργειά σου για τα παιδιά. Θέλει φοβερή ενέργεια για να έχεις παιδιά. Η φύση δεν κάνει λάθος που σου επιτρέπει να τα κάνεις εύκολα μέχρι κάποια ηλικία, αν και η επιστήμη πλέον σου επιτρέπει να τα κάνεις και πολύ πιο μετά. Διαπιστώνεις ότι ενεργειακά δε γίνεται να αντεπεξέλθεις. Δεν μπορείς να ξοδεύεις το χρόνο σου χωρίς λόγο. Πρέπει να τον διαχειριστείς, να βρεις τρόπο να τον μοιράσεις για τα παιδιά.

Αυτό που λένε λίγος και καλός χρόνος, ισχύει και δεν ισχύει γιατί τα παιδιά δε σε χορταίνουν ποτέ. Το να είναι ποιοτικός σίγουρα είναι απαραίτητο. Το να είσαι όλη μέρα μαζί τους και να είσαι πάνω από μία κατσαρόλα όπως οι μανάδες της δικής μας γενιάς δε λέει κάτι. Είναι μια λεπτή γραμμή από το να γίνεις υπηρέτρια της κατάστασης», τόνιζε η Ρούλα Ρέβη. Η φωτογράφος σημείωνε ότι πάντα ήθελε να γίνει μητέρα κι όταν αποφάσισε να βιώσει αυτή την εμπειρία ήταν καθαρή από οποιαδήποτε αμφιβολία και από απωθημένα. Και το έκανε.