ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Πώς να παραμείνεις σέξι μετά το παιδί

Είναι αλήθεια ότι το σώμα σου περνάει μια δύσκολη περιπέτεια όσο είσαι έγκυος, αλλά και με την γέννα, όμως, εξαρτάται από σένα πώς θα το βοηθήσεις να τα βγάλει πέρα.

Από την Άντρια Κωνσταντίνου

Δυστυχώς σε αυτόν τον μάταιο κόσμο μετράει πολύ η εμφάνιση. Τι θα γίνει το σώμα μου άμα μείνω έγκυος, πόσο θα αλλάξει, πώς θα το επαναφέρω, πόσα κιλά θα πάρω, τι θα γίνει με το στήθος μου και πολλές άλλες τέτοιες ανησυχίες κυριαρχούν στο μυαλό σου. Είσαι ένας άλλος άνθρωπος όσο μεγαλώνει μέσα σου ένα παιδί. Οι αλλαγές είναι πρωτόγνωρες και κανένας δεν μπορεί να σε προετοιμάσει να τις αποδεχθείς, παρά μόνο εσύ η ίδια. Τόσο στο σώμα, όσο και το μυαλό. Παρόλο που γνωρίζεις ότι από μέσα σου θα βγει ένα παιδί, όταν όλα πηγαίνουν καλά, αναρωτιέσαι πώς μπορείς να βοηθήσεις το σώμα σου να αντεπεξέλθει, χωρίς να χάσει την όψη που είχε. Χωρίς να μειωθεί η ελαστικότητά του, οι δυνατοί σου μύες, η ποσότητα του λίπος και όλα αυτά που ενώ έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα λόγω του θαύματος που συντελείται μέσα σου, δεν παύουν να εμφανίζονται στο ταβάνι την ώρα που ξαπλώνεις για να ξεκουραστείς.

Περισσότερο σε απασχολούν όταν πια έχεις γεννήσει, όταν το παιδάκι σου κοιμάται γλυκά στο κρεβατάκι του κι εσύ πρέπει να ξαναβρείς την παλιά θηλυκότητά σου, όταν ταυτόχρονα μπορεί να έχεις ράμματα, ακράτεια και κατάθλιψη. Επειδή τότε, παρατηρείς ότι το σώμα σου είναι πιο χαλαρό από ποτέ και ούτε πέντε ώρες την ημέρα βάρη δεν θα σε σώσουν.

Μην πανικοβάλλεσαι. Πρωτίστως, διότι για να είναι χαρούμενο το μωρό, πρέπει να είναι ευτυχισμένη η μάνα και όλα είναι προσωρινά.

Δεν σου λέω ότι σε δύο εβδομάδες μπορείς να παρουσιάζεις μια εκπομπή, όπως γίνεται με πολλές celebriities που επανέρχονται στην τηλεόραση πριν καλά καλά σαραντίσουν, αλλά τα πράγματα δεν είναι και για να πέσεις κάτω στα πατώματα και να χτυπιέσαι, διότι αυτό δεν θα βοηθήσει καθόλου. Χρειάζεται ψυχραιμία και σχέδιο.

Τώρα θα σε βοηθήσει πολύ εκείνη η κρέμα που σου είχε πει ο γιατρός σου να χρησιμοποιείς γύρω από την κοιλιά και το στήθος σου όσο μεγαλώνουν, κάποια άλλα προϊόντα που δεν υπόσχονται θαύματα, θα σε βοηθήσει εκείνο το ποδήλατο που το έχεις κάνει κρεμάστρα στο μπαλκόνι, κάποιες ίσως συμβουλές για καλή διατροφή, πόσο μάλλον αν θηλάζεις, οι βόλτες με το καροτσάκι και το μωρό σου στην φύση, ένα καλό βιβλίο. Ναι, το σώμα σου δεν είναι το ίδιο. Ούτε φυσικά το μυαλό σου και στα δύο πρέπει να κάνεις ένα refresh.

Όσο αφορά στο κορμί χρειάζεται να χύσεις περισσότερο ιδρώτα από όσο έκανες πριν για να ξανασφίξεις, πρέπει να ξέρεις, όμως, ότι το σώμα σου χρειάζεται χρόνο και ότι η γέννα δεν ήταν ένα απλό σεμινάριο για να δεις πόσο αντέχει, αλλά μια πραγματικά δύσκολη και επίπονη διαδικασία και μπράβο σου που τα κατάφερες. Πρέπει να προγραμματίσεις την γυμναστική σου με βάση την ζωή του μωρού σου, την δουλειά σου, τον ύπνο σου και τη διατροφή σου. Να συνδυάσεις την νέα σου ζωή με καλή και ουσιαστική γυμναστική στην οποία δεν θα χρειαστεί να χάνεσαι από το σπίτι για ώρες ή θα μπορείς να την κάνεις και σπίτι σου, όταν το μωρό κοιμάται. Η χαλάρωση είναι κάτι που συμβαίνει και χρειάζεται χρόνο για να ξεπεραστεί και δυστυχώς, δεν μετράει αν πριν ήσουν τούμπανο. Όλα όσα είχες καταφέρει πριν χάνονται.

Προς Θεού μην πανικοβληθείς και μην πέσεις με τα μούτρα στο γυμναστήριο. Δεν θα βοηθήσει, χρειάζεται υπομονή.

Φυσικά, θα ξέρεις ότι ακόμα θα χρειαστεί να παιδέψεις και το μυαλό σου λίγο σε αυτή την αλλαγή του σώματός σου. Δεν είσαι η ίδια γυναίκα που ήσουν πριν και αυτό πρέπει να το δουλέψεις. Είσαι μάνα και έναν τόνο από το σεξ απίλ σου τον έχεις χάσεις. Έχεις μπει σε μια άλλη κατηγορία. Πριν μπορεί να περνούσες στον δρόμο και να έλεγαν μια σέξι γυναίκα, τώρα λένε μια σέξι μαμά και αυτή η γλύκα του κομπλιμέντου καταλαβαίνεις ότι έχει μια διαφορετική χροιά. Ακόμα κι αυτός ο μάταιος κόσμος τις σέβεται τις μάνες. Εσύ, βέβαια, εκτός από τον σεβασμό, θέλεις να είσαι και σέξι. Βεβαίως η κάθε γυναίκα το νιώθει διαφορετικά, την νοιάζει πολύ ή λιγότερο ή δεν την απασχολεί καθόλου, αφού έγινε μάνα. Στην περίπτωση, όμως, που σου αρέσει να είναι μια όμορφη μάνα, που δεν παρατάει τον εαυτό της μετά την γέννηση του ή των παιδιών της, το να είσαι ελκυστική είναι και θέμα μυαλού, εκτός από το στιλ και το κορμί, αν είσαι ψηλή ή κοντή, χοντρή ή λεπτή.

Μπορείς να είσαι μια σέξι μαμά, λοιπόν, και αυτό που θέλω να πω είναι πώς πρέπει να το πιστέψεις.

Μπορεί το σώμα σου να άλλαξε, να θηλάζεις, να μικρύνει το στήθος σου, να κρέμασε ο τρικέφαλός σου ή να μην μπαίνεις στα παλιά σου ρούχα από καιρό, αλλά αυτή η νέα πίστα της μαμάς που δεν θέλει να περνάει απαρατήρητη είναι μια γελοία πίστα, αν δε αφήσεις τα κλισέ να σε επηρεάσουν ή τον άντρα σου που ίσως του πάρει χρόνο να σε πλησιάσει.

Είσαι μια νέα γυναίκα κι αυτό είναι υπέροχο. Κατάφερες να γεννήσεις έναν νέο άνθρωπο, να επαναπροσδιορίσεις μια νέα ζωή, να ξαναβρείς τις ισορροπίες με τον σύζυγό σου, να ξαναπάς στην δουλειά σου, να ξενυχτάς στο πλευρό του παιδιού σου ακούραστη, να κοιμάσαι λίγες ώρες, να προλαβαίνεις να γυμνάζεσαι, να παίζεις μαζί του σε παιδικές χαρές που δεν ήξερες πώς υπάρχουν, να διασχίζεις ανύπαρκτα πεζοδρόμια στην γειτονιά σου με το καρότσι, να ξανακάνεις μαθηματικά και ανάγνωση. Τι να σου πει ο παλιός σου εαυτός; Ότι δεν μπορείς να καταφέρεις να είσαι σέξι; Ας γελάσω. Ας γελάσω δυνατά.

Τώρα είσαι πιο δυνατή, πριν δεν είχε χρειαστεί να προσπαθήσεις για τίποτα. Απλά, τώρα δεν πρέπει να χτίσεις πάνω στον παλιό σου εαυτό, αλλά σε μία νέα γυναίκα. Αυτή που έχει γίνει μάνα. Δεν θα είσαι σέξι, αν πας με το δωδεκάποντο τον παιδότοπο, δεν θα είσαι ελκυστική, αν παίζεις με το παιδί σου στην παιδική χαρά και όλοι μπορούν να δουν αν το σουτιέν σου έχει ή όχι μπανέλα, δεν χρειάζεται να αποδείξεις ότι δεν σου έπεσε ο ποπός με την γέννα με καυτό μίνι ή σορτ. Οι μανάδες είμαστε σέξι ακόμα και με τις φόρμες και τις φαρδιές μπλούζες. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις ότι δεν έχεις αλλάξει. Έχεις. Τώρα έχεις την ευκαιρία να ξαναβρείς τον νέο σέξι εαυτό σου και μάλιστα να διορθώσεις και λάθη που ίσως έκανες στο παρελθόν.

 

Διάβασε κι άλλα για την Ελληνίδα μάνα στο Ladylike:

Έξοδος με τη φίλη: αυτό το χαμένο προνόμιο της μάνας

“Πώς τον θέλεις μωρό μου τον καφέ, με angry bird ή χωρίς;”

Οι πατεράδες απλά δεν μπορούν