WOMEN TODAY

Τάμτα: Το πρόβλημα υγείας, η σχέση της με τον Πάρι Κασιδόκωστα και η δυσκολία του να μεγαλώνεις μόνη σου παιδί

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Η Τάμτα είναι από αυτούς τους ανθρώπους που θαυμάζεις για τα κατορθώματά τους. Για τα εμπόδια που μετέτρεψε σε όπλα υπέρ του εαυτού της και για τις δυσκολίες που αντί να την κυριεύσουν, την έκαναν πιο δυνατή. Για όλες τις στιγμές αδυναμίας στο παρελθόν, που δημιούργησαν την πιο δυναμική εκδοχή του εαυτού της στο παρόν. Με καταγωγή από τη Γεωργία και με παιδί από τα 14, σε ηλικία μόλις 20 ετών πήρε την μεγάλη απόφαση και ήρθε στην Ελλάδα. Η τραγουδίστρια έπαιξε την τύχη της κορώνα – γράμματα και κέρδισε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τάμτα κάνει κατάθεση ψυχής και μιλάει για τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική της ζωή. Αυτήν τη φορά, η τραγουδίστρια παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό In Style, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου της βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Awake». Μεταξύ άλλων, μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, τη σχέση της με τον Πάρι Κασιδόκωστα, τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και την εμφάνισή της από τη δική της οπτική, αλλά και τι σημαίνει το να μεγαλώνεις ένα παιδί μόνη σου.

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η Τάμτα

«Έχω τρεις κήλες πίσω στον σπόνδυλο, οι οποίες δεν εξαφανίζονται αλλά ηρεμούν κάποιες περιόδους και άλλες πάλι είναι σε έξαρση» ανέφερε αρχικά η Τάμτα στην ερώτηση της Κριστέλ Λιάκου για τον τραυματισμό στη μέση της.

«Προσωπικά, δεν αντλώ αυτοπεποίθηση επειδή φοράω τακούνια»

«Φυσικά και δεν βοηθάνε τα ψηλοτάκουνα στην καλή φυσική μας κατάσταση. Ειδικά στη δική μας περίπτωση που δεν περπατάμε απλώς, αλλά χορεύουμε και κάνουμε έντονα performs πάνω στη σκηνή. Προσωπικά, δεν αντλώ αυτοπεποίθηση επειδή φοράω τακούνια, παρότι οπτικά μου αρέσουν. Τρία χρόνια τώρα στο BOX έχω βάλει πολλές φορές φλατ παπούτσια, ακόμα και αθλητικά γιατί ήθελα να νιώθω άνετα. Δεν μπαίνω σε καλούπια σε σχέση με το τι φοράω. Ωστόσο, πιστεύω ότι οι γυναίκες που νιώθουν αυτοπεποίθηση φορώντας ψηλοτάκουνα καλά κάνουν και τα φοράνε, απλώς θέλει προσοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά η Τάμτα, εκφράζοντας τη γνώμη της περί γυναικείας εμφάνισης.

«Η καταπίεση της γυναίκας ξεκινά από τη στιγμή που κάποιος είπε ότι η γυναίκα βάσει ηλικίας έχει ένα όριο-ταβάνι»

«Η καταπίεση της γυναίκας ξεκινά από τη στιγμή που κάποιος είπε ότι η γυναίκα βάσει ηλικίας έχει ένα όριο-ταβάνι. Αυτό που θα πρέπει να μάθουμε είναι εμείς οι ίδιες να υποστηρίζουμε τις γυναίκες. Επί της ουσίας, να υποστηρίζουμε στα αλήθεια η μία την άλλη. Μια αλληλεγγύη που δεν μπορεί να κατακτηθεί με κανένα #MeToo κίνημα. Σαφέστατα είμαστε σε καλύτερο δρόμο χρόνο με τον χρόνο. Αλλά υπάρχει ακόμα πολύ χώρος για αλλαγή και δουλειά που πρέπει να γίνει από εμάς τις ίδιες αρχικά και έπειτα από όλους τους υπόλοιπους. Η πατριαρχία στη χώρα που μεγάλωσα ήταν σε άλλο επίπεδο και η αλλαγή από εκεί ερχόμενη εδώ ήταν μεγάλη. Πήρα ανάσα αυτόματα. Τώρα που ζω στην Ελλάδα, όμως, αντιλαμβάνομαι ότι και εδώ υπάρχει πρόβλημα», ανέφερε η Τάμτα εκφράζοντας την άποψή της για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Η σχέση της με τον Πάρι Κασιδόκωστα

Όσο για την ιδιωτικότητα της σχέση της με τον επιχειρηματία Πάρι Κασιδόκωστα , η Τάμτα ανέφερε: «Καταλαβαίνω απόλυτα και τον ρόλο των δημοσιογράφων. Εν μέρει τους δικαιολογώ που μου κάνουν αυτές τις προσωπικές ερωτήσεις. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που προβάλλει την προσωπική του ζωή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την κρύβω. Θέλω να σου πω, βέβαια, ότι νιώθω έναν σεβασμό από τους δημοσιογράφους, γιατί σέβονται τα όρια μου. Εννοείται ότι όλο το σκεπτικό και οι ερωτήσεις αυτές είναι λάθος και κουβαλούν πολύ κοινωνικό συντηρητισμό».

Η άποψη της Τάμτα για τις γυναίκες που καλούνται να μεγαλώσουν ένα παιδί μόνες τους

Το να αποκτάς παιδί στα 14 δεν είναι εύκολη υπόθεση και η Τάμτα το γνωρίζει πολύ καλά. «Δεν είναι εύκολο. Αλλά νομίζω ότι η δύναμη της μητρότητας και η αγάπη που νιώθεις βοηθάνε πολύ. Πρέπει να έχεις προτεραιότητα τα παιδιά, αλλά δεν συμφωνώ να κάνεις στην άκρη και να παρατήσεις τον εαυτό σου. Η προσωπική, η ψυχική και σωματική υγεία είναι το παν για να έχεις δύναμη να δώσεις και στο παιδί αυτό που χρειάζεται. Είναι δύσκολη διαδικασία. Θα υπάρξουν πολλές στιγμές απελπισίας, αλλά αυτό που με έχει διδάξει η δική μου εμπειρία είναι πως βοηθάει πολύ να μιλάς στο παιδί σου. Ακόμα και αν νομίζεις ότι δεν ακούει» ανέφερε η Τάμτα που στέκεται αλληλέγγυα σε όλες τις μαμάδες που μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά.