ΚΑΡΙΕΡΑ

Πώς θα χτίσεις την καριέρα που ονειρεύεσαι;

Pexels

Ποια είναι τα βήματα που μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις την καριέρα σου και να πας εκεί που ονειρεύεσαι; Νιώθεις πως η δουλειά σου δε σε γεμίζει; Θέλεις να αλλάξεις εργασία; Σε απέλυσαν;

Χτίζοντας την καριέρα των ονείρων σου

Αυτό που θα σου πω αρχικά είναι τα αποτελέσματα μιας έρευνας, σύμφωνα με την οποία ο μέσος άνθρωπος αλλάζει 12 φορές στη ζωή του καριέρα και μάλιστα το 30% αλλάζει εντελώς πεδίο ενασχόλησης. Άρα δεν είσαι η μόνη και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να μοιάζει στην αρχή.

Θα σου δώσω τα βήματα για να κάνεις αυτό που ονειρεύεσαι πραγματικότητα.

Τα βήματα για την καριέρα που ονειρεύεσαι

Πώς θα χτίσεις την καριέρα που ονειρεύεσαι! Pexels

Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς τι είναι αυτό που σου αρέσει. Τι είναι αυτό που σε κάνει χαρούμενη; Με ποιο πράγμα χάνεις την αίσθηση του χρόνου και οι άλλοι σου λένε πως είσαι πάρα πολύ καλή σε αυτό; Μόλις το βρεις, είσαι έτοιμη να πας προς αυτή την κατεύθυνση.

Το δεύτερο είναι να ψάξεις και να βρεις με ποιο τρόπο θα αρχίσει να πουλάς τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες onlineπου μπορείς να ξεκινήσεις και να πουλάς τα προϊόντα σου, αν θέλεις να πας προς αυτή τη κατεύθυνση ή ακόμα και τις υπηρεσίες σου ως freelancer. Μπες στη διαδικασία, ψάξε και βρες πως μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου εγχείρημα.

Το τρίτο βήμα είναι να βρεις τον τρόπο, ώστε να ξεκινήσεις να πουλάς τώρα! Πολλές φορές επειδή δεν νιώθουμε την ασφάλεια, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα ενός χρόνου και μετά να ξεκινήσουμε να πουλάμε, με αποτέλεσμα να χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Φτιάξε το πρόγραμμα του πρώτου μήνα και ξεκίνα και στην πορεία θα χτιστεί και το υπόλοιπο. Δεν χρειάζεται να περιμένεις, αρκεί να δράσεις.

Και τέταρτο και σημαντικότερο να ορίσεις ακριβώς το πρόγραμμα με το οποίο θα είσαι ευτυχισμένη μέσα στην καθημερινότητά σου. Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε ακριβώς ποιο θα είναι το καθημερινό σου πρόγραμμα, και με τι θα ασχολείσαι κάθε ώρα της ημέρας. Θα πρέπει να μοιράσεις το χρόνο σου στο μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και στη δημιουργία του προϊόντος/υπηρεσίας με έναν τρόπο που να σε ικανοποιεί και να σου αφήνει ελεύθερο χρόνο για τις υπόλοιπες ασχολίες σου.

Πιο κοντά στα όνειρά σου

Η καριέρα που ονειρεύεσαι είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις, αρκεί να αρχίσεις από σήμερα να χτίζεις το δικό σου πλάνο! Και θα σου δώσω ένα extra tip το οποίο θέλω να θυμάσαι και θα σε βοηθήσει αρκετά! Η πώληση έχει γίνει μόνο όταν έχεις πάρει τα χρήματα!

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το lifecoaching!

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation

Διαπιστευμένη lifecoach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com