ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 2023

Πώς τα καταστήματα ΟΠΑΠ γίνονται και γυναίκεια υπόθεση

Τέσσερις ιδιοκτήτριες καταστημάτων ΟΠΑΠ στέλνουν το μήνυμά τους για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας φέρνει στο φως, κάθε χρόνο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, αναδεικνύει την προσφορά τους σε κοινωνία, οικονομία, επιστήμη, πολιτική, αθλητισμό και πολιτισμό και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ότι οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν την τιμητική τους κάθε μέρα και όχι μόνο την 8η Μαρτίου.

Όλες οι γυναίκες καλούνται να υπηρετήσουν πολλαπλούς ρόλους και αντιμετωπίζουν πολυάριθμες προκλήσεις καθημερινά.

Σε αυτές τις προκλήσεις αναφέρονται τέσσερις γυναίκες, οι Όλγα Φακίνου, Μαρκέλλα Φιστέ, Ελευθερία Μελίσση και Χριστίνα Κωνσταντοπούλου, οι οποίες είναι ιδιοκτήτριες καταστημάτων ΟΠΑΠ στην Αττική και δραστηριοποιούνται στον απαιτητικό χώρο των τυχερών παιγνίων.

«Οι γυναίκες σήμερα είναι σύγχρονοι σούπερ ήρωες»

Χριστίνα Κωνσταντοπούλου, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στην Αγία Παρασκευή
Χριστίνα Κωνσταντοπούλου, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στην Αγία Παρασκευή

Χριστίνα Κωνσταντοπούλου, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στην Αγία Παρασκευή

Η Χριστίνα Κωνσταντοπούλου, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στην Αγία Παρασκευή από το 2017, αναφέρει σχετικά με τη σημερινή ημέρα: «Η 8η Μαρτίου είναι μια υπενθύμιση πως οι γυναίκες σήμερα είναι σύγχρονοι σούπερ ήρωες. Η δουλειά μας είναι πολύ απαιτητική. Το ωράριο εργασίας διαρκεί μέχρι τις βραδινές ώρες και η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι δύσκολο να βρεθεί. Ωστόσο, έχουμε τα εφόδια και την ικανότητα να ανταπεξέλθουμε και να κάμψουμε οποιοδήποτε εμπόδιο συναντάμε σε καθημερινή βάση».

«Οι γυναίκες δείχνουν το δρόμο στην επιχειρηματικότητα και την πρωτοπορία»

Όλγα Φακίνου, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στο Χαλάνδρι
Όλγα Φακίνου, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στο ΧαλάνδριΌλγα Φακίνου, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στο Χαλάνδρι

Όλγα Φακίνου, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στο Χαλάνδρι

Η Όλγα Φακίνου έχει το δικό της κατάστημα ΟΠΑΠ στο Χαλάνδρι, από το 1994. «Κάθε φορά που γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ουσιαστικά μας δίνεται μία αφορμή να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τις αξίες που επιθυμούμε, αλλά και να θίξουμε προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης», τονίζει.

«Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα στις ημέρες που διανύουμε, να τιμούμε και να θαυμάζουμε όλες τις γυναίκες. Ιδιαίτερα αυτές που με κόπο, δύναμη και ευφυΐα έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να δείξουν το δρόμο στην επιχειρηματικότητα και την πρωτοπορία», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

«Οι γυναίκες πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο»

Ελευθερία Μελίσση, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στον Ταύρο
Ελευθερία Μελίσση, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στον ΤαύροΕλευθερία Μελίσση, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στον Ταύρο

Ελευθερία Μελίσση, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στον Ταύρο

Το δικό της μήνυμα στέλνει η Ελευθερία Μελίσση, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στον Ταύρο από το 2014: «Κάθε χρόνο η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε χαιρετίσουμε για την πρόοδο που έχουμε κάνει στην προώθηση της ισότητας των φύλων, αλλά και να ενεργοποιηθούμε ακόμα περισσότερο».

Όσον αφορά στο μέλλον, η κα Μελίσση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχουμε ακόμα πολλά βήματα να κάνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι γυναίκες πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της μετάβασης προς μία πιο ισότιμη κοινωνία».

«Για όλες τις γυναίκες που δεν θέλουν να συμβιβαστούν με την ανισότητα»

Μαρκέλλα Φιστέ, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στου Ρέντη
Μαρκέλλα Φιστέ, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στου ΡέντηΜαρκέλλα Φιστέ, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στου Ρέντη

Μαρκέλλα Φιστέ, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στου Ρέντη

Από την πλευρά της, η Μαρκέλλα Φιστέ, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στου Ρέντη, τα τελευταία έξι χρόνια, τονίζει: «Η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη σε όλες όσες δεν συμβιβαζόμαστε με την ανισότητα. Είναι αφιερωμένη σε όλες εμάς που επιλέγουμε να αμφισβητήσουμε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις».

Σχετικά με την καθημερινότητα, η κα Φιστέ υπογραμμίζει: «Οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με στερεότυπα και προκαταλήψεις. Μέχρι να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα, η σημερινή ημέρα θα έχει ιδιαίτερο νόημα. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να επιτευχθεί ουσιαστική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων».