ΚΑΡΙΕΡΑ

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να βρεις εργασία διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα;

Unsplash

O όρος brain drain έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και περιγράφει την τάση των ταλαντούχων νέων (και κυρίως επιστημόνων) να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, καθώς οι προοπτικές απασχόλησης στο εσωτερικό είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Το brain drain περιγράφει ουσιαστικά τη συστηματική διαρροή επιστημονικού δυναμικού, η οποία ωθεί τους νέους προς άλλες χώρες, εντός κι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ως ένα βαθμό περιορίζει τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Ανάμεσά τους, ίσως βρίσκεσαι κι εσύ.

Εξάλλου, δεν είναι καθόλου παράλογο να πιστεύεις πως στο εξωτερικό έχεις περισσότερες ευκαιρίες και επιλογές σε επαγγελματικό επίπεδο. Έχεις ελπίδες πως το πτυχίο σου θα λάβει την αναγνώριση που του αξίζει. Έχεις ελπίδες πως το επίπεδο εξειδίκευσής σου και οι κόποι τόσων χρόνων στη σχολή θα ανταμειφθούν. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις πως η φυγή στο εξωτερικό δεν είναι μονόδρομος. Οι εργασιακές ευκαιρίες, η επαγγελματική ανέλιξη, η απόκτηση εμπειρίας & κατάρτισης, καθώς και οι αποκαλούμενες «διεθνείς προδιαγραφές» που αναζητάς, υπάρχουν και στην Ελλάδα. Η PwC ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες σου και αναγνωρίζει την αξία του πτυχίου σου. Είναι, με λίγα λόγια, η επαγγελματική ευκαιρία που τόσο καιρό έψαχνες.

Η PwC παρέχει τις διεθνείς προδιαγραφές που ψάχνεις στην Ελλάδα

Ανάμεσα, λοιπόν, στις εταιρείες που σου δίνουν την ευκαιρία να εξελιχθείς επαγγελματικά είναι αδιαμφισβήτητα η PwC. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής συμβουλευτικών, ελεγκτικών, φορολογικών και νομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και παγκοσμίως, που συμβάλλει στην ανάδειξη του ταλέντου σου, όσον αφορά τους συγκεκριμένους κλάδους ειδίκευσης. Και κάπως έτσι, ήρθε η ώρα να ξεχάσεις το εξωτερικό. Όλα όσα έψαχνες, μπορείς να τα βρεις στην PwC Ελλάδας.

Οι λόγοι που η PwC είναι η ιδανική επαγγελματική ευκαιρία που έψαχνες; Πολλοί. Αρχικά, η εταιρεία επενδύει στους νέους και κάνει πραγματικότητα τις διεθνείς προδιαγραφές που απεγνωσμένα αναζητούσες στο εξωτερικό. Μάλιστα, στο πλαίσιο της νέας παγκόσμιας στρατηγικής “The New Equation” που θέτει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα πως σχεδιάζει να επενδύσει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους το επόμενο διάστημα. Αυτό θα γίνει μέσω εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη ψηφιακών, κυρίως, δεξιοτήτων και τη δημιουργία δράσεων που θα απλοποιούν τις διαδικασίες και θα βελτιώνουν ολοένα τις συνθήκες εργασίας.

Η συνεργασία με έμπειρα στελέχη της εταιρείας που είναι πρόθυμα να σε βοηθήσουν και η επαφή με σημαντικούς πελάτες, η δημιουργία επαγγελματικών διασυνδέσεων, η συμμετοχή σε διεθνή projects, η διεύρυνση των κοινωνικών σου δικτύων, η απασχόληση σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον που σε σέβεται τους συνεργάτες της και δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στα νέα μέλη της, είναι μόνο μερικές από τις εμπειρίες και τα πλεονεκτήματα που θα αποκομίσεις ως μέλος της PwC.

Πρόκειται για μια εταιρεία με ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα με διαφορετική ματιά, φέρνουν στο τραπέζι μια νέα προσέγγιση των πραγμάτων και θέλουν οι δράσεις τους να έχουν αντίκτυπο. Επαγγελματίες που θέλουν διαρκώς να εξελίσσονται και να εμπνέουν και τους γύρω τους να κάνουν το ίδιο, με πάθος για τη δουλειά τους, φιλοδοξίες και αναζητήσεις.

Και τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ.

Το wellbeing σου έχει σημασία για την PwC

Η έκφραση “Be well, work well” είναι ένα από τα μότο της PwC και γίνεται πράξη. Πιο συγκεκριμένα, το ομώνυμο πρόγραμμα της εταιρείας στοχεύει στο well-being όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων. Περιλαμβάνει συνεδρίες θετικής ψυχολογίας, online events, συναυλίες, μειωμένο ωράριο τις Παρασκευές κατά τους θερινούς μήνες, παρακολούθηση διατροφολόγου, online pilates, cross training και άλλων δραστηριοτήτων.

Όλα ξεκίνησαν με την εξ αποστάσεως εργασία ονόματι “Wherever Works”. Μία πρωτοβουλία που εισηγήθηκε το 2019 και ήρθε για να μείνει με αφορμή την πανδημία. Σύμφωνα με την εν λόγω πρωτοβουλία που πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο “flexible working”, όλα τα στελέχη της εταιρείας έχουν την ευχέρεια να δουλεύουν απ’ όπου θέλουν, κάτι που μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί μέσω της προηγμένης τεχνολογίας και των σύγχρονων συστημάτων που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Στόχος αυτής της δράσης είναι η ενίσχυση της ισορροπίας ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή. Μάλιστα, στο πλαίσιο του “Be well, work well” όλοι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν voucher για να εξοπλίσουν το γραφείο τους στο σπίτι, ώστε να κάνουν το “work from home” πιο άνετο και ευέλικτο.

Η αποστολή βιογραφικού που έχει τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον σου

Συνεπώς, εάν είσαι απόφοιτος προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών, θέλεις να αναδείξεις τις ικανότητές σου και η παραπάνω περιγραφή της PwC σου φάνηκε ελκυστική, μην χάνεις άλλο χρόνο. Η ευκαιρία να δουλέψεις σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, να αποκομίσεις τις καλύτερες εργασιακές εμπειρίες και να χτίσεις τις βάσεις της δικής σου καριέρας απέχουν ένα κλικ. Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να στείλεις το βιογραφικό σου και ίσως αυτή είναι η αρχή της επαγγελματικής σου ανέλιξης.

 

Για να στείλεις το βιογραφικό σου κάνει κλικ εδώ.

Λίγα λόγια για την εταιρεία που προωθεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα

Η PricewaterhouseCoopers (PwC) προήλθε από τη διεθνή συγχώνευση των δικτύων PriceWaterhouse και Coopers & Lybrand, το 1998, δημιουργώντας ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα δίκτυα παρόχων επαγγελματικών υπηρεσιών παγκοσμίως, γνωστό ως Big Four.

Σήμερα, το δίκτυο επιχειρήσεων της PwC απασχολεί περισσότερους από 295.000 επαγγελματίες σε 156 χώρες. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται ουσιαστικά από το 1961, διαθέτοντας πλέον εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απασχολώντας περισσότερους από 1400 εργαζόμενους. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα το άνοιγμα γραφείων και στην Πάτρα, καθώς και τη δημιουργία ενός Technology Innovation Hub, με στόχο την αξιοποίηση του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και το σχεδιασμό δράσεων που προωθούν την ένταξη εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η PwC αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της ενσωμάτωσης των κριτηρίων που αφορούν στο περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG) και βρίσκεται δίπλα στην αγορά και τις εταιρείες που επιδιώκουν μεγαλύτερη διαφάνεια και βιώσιμη ανάπτυξη. Έτσι η νέα παγκόσμια στρατηγική που ανακοίνωσε πρόσφατα στοχεύει μεταξύ άλλων στην ανάδειξη του ESG σε προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις και δεσμεύεται για τη δημιουργία εξειδικευμένης τεχνολογίας που υποστηρίζει την ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στη λειτουργία των οργανισμών.