ΚΑΡΙΕΡΑ

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να βρεις εργασία διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα;

Unsplash

Ο όρος brain drain έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και περιγράφει την τάση των ταλαντούχων νέων (και κυρίως επιστημόνων) να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, καθώς οι προοπτικές απασχόλησης στο εσωτερικό είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Το brain drain περιγράφει ουσιαστικά τη συστηματική διαρροή επιστημονικού δυναμικού, η οποία ωθεί τους νέους προς άλλες χώρες (εντός κι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) και ως ένα βαθμό περιορίζει τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως το εξωτερικό αποτελεί μία ευκαιρία για τους νέους που βρίσκονται προς αναζήτηση μίας καλύτερης (επαγγελματικής) ζωής. Μία ελπίδα πως το πτυχίο τους θα λάβει την αναγνώρισει που του αξίζει. Το επίπεδο εξειδίκευσής τους θα ανταμειφθεί. Ωστόσο, η φυγή στο εξωτερικό δεν είναι αναπόφευκτη. Οι εργασιακές ευκαιρίες, η επαγγελματική ανέλιξη, η απόκτηση εμπειρίας & κατάρτισης, καθώς και οι αποκαλούμενες «διεθνείς προδιαγραφές» υπάρχουν και στην Ελλάδα. Η εταιρία PwC είναι η επαγγελματική ευκαιρία που έψαχνες.

Η PwC παρέχει τις διεθνείς προδιαγραφές που ψάχνεις στην Ελλάδα

Ανάμεσα στις εταιρείες που δίνουν αυτήν την ευκαιρία σε όσους νέους απόφοιτους ψάχνουν να φύγουν ή ζουν ήδη στο εξωτερικό, είναι η εταιρία PwC. Μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών λογιστικής, τήρησης βιβλίων, ελέγχου και παροχής φορολογικών συμβουλών στην Ελλάδα, συμβάλλει στην ανάδειξη του ταλέντου των νέων και στην επαγγελματική εξέλιξή τους, όσον αφορά τους συγκεκριμένους κλάδους ειδίκευσης.

Η PwC, λοιπόν, κάνει πραγματικότητα τις διεθνείς προδιαγραφές που κάθε νέος αναζητά στο εξωτερικό. Η εταιρία αναγνωρίζει την αξία του πτυχίου σου και σε βοηθάει να εξελιχθείς και να βελτιωθείς επαγγελματικά. Η συνεργατική επαφή και επικοινωνία με στελέχη της εταιρίας και με σημαντικούς πελάτες, η δημιουργία σημαντικών, επαγγελματικών διασυνδέσεων, η διεύρυνση των κοινωνικών σου δικτύων, η συμμετοχή σε σημαντικά project για την ανάδειξη και τη βελτίωση των δυνατοτήτων σου, η απασχόληση σε ένα έμπιστο εργασιακό περιβάλλον που σε σέβεται τους συνεργάτες της είναι μόνο μερικές από τις εμπειρίες και τα πλεονεκτήματα που θα αποκομίσεις.

Η αποστολή βιογραφικού που έχει τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον σου

Εάν ξεκινώντας την καριέρα σου στην PwC, είσαι απόφοιτος προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών οποιασδήποτε οικονομικής και μηχανολογικής σχολής, σχολής θετικών επιστημών, εάν έχεις καταρτισμένες γνώσεις πάνω στο ΙΤ ή είσαι developer, το επίπεδό σου είναι junior και θέλεις να αναδείξεις τις ικανότητές σου, τότε αυτή είναι η ευκαιρία πιυ έψαχνες. Η ευκαιρία να ζήσεις την εμπειρία ενός δυναμικού εργασιακού ξεκινήματος στην Ελλάδα. Η ευκαιρία να χτίσεις τις βάσεις της δικής σου καριέρας.

Εάν πιστεύεις πως οι σκοποί και αξίες σου ταιριάζουν με αυτές της PwC, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις το βιογραφικό σου και ίσως αυτή είναι η αρχή της επαγγελματικής σου ανέλιξης.

Για να στείλεις το βιογραφικό σου κάνεις κλικ εδώ.

Λίγα λόγια για την εταιρία που προωθεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα

Η PricewaterhouseCoopers (PwC) προήλθε από τη διεθνή συγχώνευση των δικτύων PriceWaterhouse και Coopers & Lybrand, το 1998, δημιουργώντας ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα δίκτυα παρόχων επαγγελματικών υπηρεσιών παγκοσμίως, γνωστό ως Big Four.

Σήμερα, το δίκτυο επιχειρήσεων της PwC απασχολεί περισσότερους από 284.000 επαγγελματίες σε 155 χώρες. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται ουσιαστικά από το 1961, διαθέτοντας πλέον εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απασχολώντας περισσότερους από 1300 εργαζόμενους.