ΚΑΡΙΕΡΑ

Όμιλος FOURLIS: Ο Μάρτιος ήταν αφιερωμένος στις Γυναίκες

Unsplash

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε όπως κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Ωστόσο για τον Όμιλο FOURLIS, η ημερομηνία αυτή ήταν μόνο μία από έναν ολόκληρο μήνα που αφιερώθηκε στις γυναίκες του Ομίλου, οι οποίες αποτελούν το 52% των εργαζομένων του.

Οι γυναίκες του Ομίλου FOURLIS μιλούν κι εμπνέουν

Τον Μάρτιο 2022 ο Όμιλος FOURLIS υλοποίησε μια σειρά δράσεων στο επίκεντρο των οποίων ήταν οι γυναίκες του Ομίλου κι όσα εκείνες έχουν να πουν.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, δημιουργήθηκε μία καμπάνια με πρωταγωνίστριες 40 γυναίκες από όλες τις εταιρείες του Ομίλου και όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, οι οποίες πόζαραν στο φακό και μίλησαν για τις γυναίκες που τις έχουν εμπνεύσει και συνεχίζουν να τις εμπνέουν, για τον ρόλο της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία αλλά και για όλα όσα έχουν πετύχει και για όσα τις κάνουν περήφανες.

Ο Όμιλος FOURLIS «δυνάμωσε» τις φωνές τους, δημοσιοποιώντας τις φωτογραφίες, τις απόψεις και τις σκέψεις τους σε όλους τους εργαζόμενους, μέσα από μία σειρά post στο δίκτυο εσωτερικής επικοινωνίας. Τα λόγια τους θα εμπνεύσουν κι εσένα.

Όμιλος FOURLIS ΕΛΕΝΗ ΜΕΤΑΞΑ INTERSPORT Regional Retail Experience Manager
ΕΛΕΝΗ ΜΕΤΑΞΑ INTERSPORT Regional Retail Experience Manager

 «Σχεδίασε τη ζωή σου και γράψε τη δική σου ιστορία», είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Μεταξά, INTERSPORT Regional Retail Experience Manager.

Όμιλος FOURLIS KΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΠΑΠΑΣΥΜΕΩΝ TRADE LOGISTICS PICKER

KΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΠΑΠΑΣΥΜΕΩΝ TRADE LOGISTICS PICKER

«Να πιστεύεις σε εσένα, να είσαι δυνατή και υπομονετική», σημείωσε η Κρυσταλλία Παπασυμεών, TRADE LOGISTICS PICKER.

Οι Live συζητήσεις με τη γυναίκα στο επίκεντρο

Επιπλέον στις δράσεις του Ομίλου FOURLIS για την ενδυνάμωση των γυναικών, συμπεριλήφθηκε η διοργάνωση live συζητήσεων με 3 δυναμικές γυναίκες με πρωτοβουλία της Διευθύντριας Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, Λήδας Φουρλή, σε συντονισμό της δημοσιογράφου Νίκης Λυμπεράκη.

Η Αντιπρόεδρος της ActionAid Ελλάδας, Χριστίνα Καράμπελα ήταν μία από τις τρεις καλεσμένες του Ομίλου FOURLIS στις συζητήσεις που διοργανώθηκαν. Η σημασία του εθελοντισμού και η θέση της γυναίκας στον Δυτικό κόσμο αλλά και σε χώρες με διαφορετική κουλτούρα, αναδείχθηκαν μέσω της συζήτησης μαζί της.

Δεύτερη καλεσμένη ήταν η Φρόσω Τζιντζηροπούλου, Ψυχολόγος Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια του Συλλόγου Άλμα Ζωής, και κατά τη συζήτηση που έγινε τονίστηκε η δύναμη των γυναικών και η σημασία της αλληλοϋποστήριξης ως εργαλείο για την ανάπτυξη της γυναικείας ενδυνάμωσης.

Η Βανέσα Αρχοντίδου, Founder του AWomanCanBe.org, Alpinist & Motivational Speaker EU Climate Pact Ambassador, ήταν η τρίτη καλεσμένη και αναφέρθηκε στο πόση σημασία έχει οι γυναίκες να θέτουν προσωπικούς κι επαγγελματικούς στόχους και να τους κυνηγούν όσο δύσκολη κι αν μοιάζει η επίτευξή τους.

Οι επόμενες δράσεις του ομίλου για τις γυναίκες

Στον Όμιλο FOURLIS οι δράσεις για τη γυναικεία ενδυνάμωση αλλά και την ισότητα στον εργασιακό χώρο, δεν σταματούν στον μήνα Μάρτιο. Ο Όμιλος δίνει μεγάλη σημασία στα ζητήματα της Διαφορετικότητας και της Συμπερίληψης και γι’ αυτό έχει σχεδιάσει μία σειρά από ακόμα περισσότερες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση για το 2022 όπως:

  • Σύστημα mentoring για τις γυναίκες.
  • Σειρά σεμιναρίων για την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης των γυναικών.
  • Πρόγραμμα για την υποστήριξη των νέων μαμάδων που επιστρέφουν στην εργασία.
  • Οργάνωση δικτύων (networking). Η τελευταία αυτή ενέργεια αφορά στη δημιουργία ομάδων μέσα στον Όμιλο με στόχο την αλληλοϋποστήριξη γυναικών με παρόμοια ενδιαφέροντα.

Γυναικεία ενδυνάμωση: Μία διαχρονική υπόθεση για τον όμιλο FOURLIS

Για τον Όμιλο FOURLIS η γυναικεία ενδυνάμωση δεν είναι νέα υπόθεση.

Μέχρι στιγμής ο Όμιλος έχει πραγματοποιήσει στοχευμένα σεμινάρια για την ενδυνάμωση των γυναικών του Ομίλου, όπως το I am Remarkable της GOOGLE, ομιλίες στο πλαίσιο του προγράμματος υγείας και ευζωίας ΕΥ ΖHN, στοχευμένες σε γυναίκες, όπως ομιλίες για τον καρκίνο του μαστού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής,  ενώ έχει προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες στις εργαζόμενές του, στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας.

Επιπλέον ο Όμιλος FOURLIS έχει κάνει μία σειρά από κοινωνικές δράσεις με τις γυναίκες πάντα στο επίκεντρο. Οι δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι οι εξής:

  • Στήριξη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ- (Συμμετοχή στους Αγώνες Race for the Cure / Δωρεές στον Οργανισμό).
  • Η ΙΚΕΑ, του Ομίλου FOURLIS, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ανέλαβε τον πλήρη εξοπλισμό και διαμόρφωση του ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ στη Θεσσαλονίκη.
  • INTERSPORT WOMANISM, ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από την ανάδειξη των ιστοριών υπέροχων γυναικών.
  • Υποστήριξη της Βανέσας Αρχοντίδου, ιδρύτριας του οργανισμού A WOMAN CAN BE για την πραγματοποίηση του ονείρου της να κατακτήσει την υψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής, στο πλαίσιο της διεθνούς αποστολής «The Antarctica Expedition for Climate Change Awareness».