ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι υποψήφιες του τίτλου “Miss Peru” έχουν αναλογίες που θα σε σοκάρουν

Τα καλλιστεία του Περού κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εδώ και κάποιες ώρες, αφού οι υποψήφιες που διεκδικούσαν τον τίτλο της "Μiss Peru", επέλεξαν έναν πολύ διαφορετικό τρόπο για να συστηθούν.

Αντί για τα χαμόγελα γνωστής μάρκας οδοντόκρεμας και τις εμφανίσεις με τα μαγιό που κόβουν την ανάσα, οι γυναίκες που περπάτησαν στη σκηνή της περουβιανής διοργάνωσης ομορφιάς, χρησιμοποίησαν το βήμα που τους δόθηκε, ώστε να μιλήσουν για τη βία ενάντια στις γυναίκες.

Στο απόγειο των εξομολογήσεων για σεξουαλικές κακοποιήσεις και βιασμούς στο Hollywood και τις ΗΠΑ, οι υποψήφιες καλλονές, άρπαξαν την ευκαιρία και αφού συστήθηκαν στο κοινό, αναφέρθηκαν σε σοκαριστικούς αριθμούς και στατιστικά που δείχνουν τα ποσοστά της βίας εναντίον των γυναικών, αντί για τις αναλογίες του στήθους, της μέσης και της περιφέρειάς τους.

Miss Perú, creando conciencia en la sociedad. #MissPeru2018

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Organización Miss Perú (@missperuofficial) στις

 

“Το όνομά μου είναι Juana Acevedo και οι αναλογίες μου είναι: Πάνω από το 70 τοις εκατό των γυναικών στη χώρα μας είναι θύματα παρενόχλησης στο δρόμο”

“Με λένε Camila Canicoba και εκπροσωπώ τη Λίμα. Οι αναλογίες μου είναι: 2202 περιπτώσεις θανάτου γυναικών από άντρα τα τελευταία εννέα χρόνια στη χώρα μου.

“Είμαι η Almendra Marroquín. Εκπροσωπώ το Cañeteκαι οι αναλογίες μου είναι: πάνω από το 25 τοις εκατό των κοριτσιών και των εφήβων κακοποιούνται στα σχολεία τους”

“Με λένε Bélgica Guerra και εκπροσωπώ την Chincha. Οι αναλογίες μου είναι το 65 τοις εκατό των γυναικών στα πανεπιστήμια που κακοποιούνται από τους γονείς τους”

“Το όνομά μου είναι Luciana Fernández. εκπροσωπώ το Huánuco και οι αναλογίες μου είναι 13000 κορίτσια υποφέρουν από σεξουαλική κακοποίηση στη χώρα μας”

Ταυτόχρονα, στην οθόνη πίσω από τις διαγωνιζόμενες, εμφανίζονταν πρωτοσέλιδα εφημερίδων με τίτλους φόνων και επιθέσεων σε γυναίκες. Η διοργανώτρια Jessica Newton, μάλιστα, υπερασπίστηκε το κομμάτι με τα μαγιό και το αν οι γυναίκες αντικειμενοποιούνται σε αυτό, λέγοντας “οι γυναίκες μπορούν να βγουν και γυμνές αν το θέλουν“.