LOUD & PROUD

Οι New York Times κάνουν συνεντευξάρα σε παρουσιάστρια που παντρεύτηκε τη σύντροφό της όσο η Εστία οπισθοδρομεί στο 1950

Rich Polk/Getty Images for Point Foundation

Η Robin Roberts και η Amber Laign παντρεύτηκαν. Και οι New York Times φιλοξένησαν τον γάμο τους στις σελίδες τους, όπως ακριβώς κάνουν και με ετεροκανονικά ζευγάρια. Φυσιολογικά. Η Robin Roberts είναι παρουσιάστρια της εκπομπής Good Morning America του ABC και το μήνυμά του γάμου της αντηχεί δυνατά. Έχει δικαίωμα να ζει τη ζωή της όπως εκείνη θέλει.

 

Κι αν ορισμένοι μιλήσουν για ομοκανονικότητα κι απονεύρωση του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, ας το κάνουν αφού κατοχυρωθεί νομικά η ισότιμη πρόσβαση στο δικαίωμα στον γάμο και την παιδοθεσία στην Ελλάδα. Μια παρουσιάστρια της διάσημης αμερικανικής εκπομπής σε ένα συστημικό κανάλι είναι πιο προνομιούχα από μια queer Gen Z κοπέλα στην ελληνική επαρχία. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι, όπως εξομολογήθηκε στη δημοσιογράφο των New York Times δυο εβδομάδες πριν την τέλεση του γάμους της. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ως νεαρή κοπέλα που μεγάλωνα στο Μισισιπή ότι θα καθόμουν εδώ μαζί σου στη Νέα Υόρκη, με την αρραβωνιαστικιά μου που είναι γυναίκα, και θα μιλούσα ελεύθερα, ανοιχτά και με πάθος για αυτό».

Δεν μιλούσε πάντα ανοιχτά για την ιδιωτική ζωή της. Η σύζυγός της παλιότερα δεν αισθανόταν άνετα με τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. Και η Robin Roberts έκανε το coming out της με μια ανάρτηση στο Facebook πριν 10 χρόνια (ενώ ήταν ήδη 8 χρόνια σε σχέση με την Amber Laign).

Δυο κοινοί τους φίλοι τούς έφεραν κοντά. Τους κανόνισαν ραντεβού στα τυφλά το 2005. Η Amber Laign είπε στους φίλους της πόσο εύκολο ήταν να μιλήσει με την Robin Roberts, της είπαν, «Λοιπόν, αυτό κάνει για τα προς το ζην». Δεν ήξερε καν ποια ήταν γιατί έβλεπε το Today του NBC.

Οι New York Times ξέρουν ότι οικογένεια είναι δύο γυναίκες και το σκυλί τους

Διηγούνται στους New York Times το love story τους και μοιάζει πιο ρομαντικό από το swipe left των millenials. Περίπου έναν μήνα μετά το πρώτο τους ραντεβού, στο ασανσέρ του διαμερίσματος της Robin Roberts, γύρισε στην Amber Laign και είπε: «Ξέρεις ότι μου αρέσεις, σωστά;» Κι εκείνη απλά έγνεψε καταφατικά. Λίγες εβδομάδες αργότερα, μοιράστηκαν επιτέλους το πρώτο τους φιλί στο διαμέρισμα της Robin Roberts με λίγη βοήθεια από ένα ποτηράκι τεκίλα.

Η Robin Roberts διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2007. H Laign ανέλαβε τον ρόλο της φροντίστριας χωρίς δισταγμό. Όταν η Amber Laign διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2021, η Robin Roberts δεν έφυγε στιγμή από δίπλα της. Συζήτησαν για πρώτη φορά το ενδεχόμενό του γάμου το 2014, καθώς επέστρεφαν στο σπίτι από ένα ταξίδι στη Χαβάη.  Άρχισαν να το σκέφτονται σοβαρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Πέρασαν περισσότερο χρόνο μαζί σε αυτό το χρονικό διάστημα από ό,τι σε ολόκληρη τη διάρκεια της σχέση τους. Μέχρι σήμερα, εξακολουθούν να μένουν χωριστά τρεις νύχτες την εβδομάδα (η Robin Roberts πρέπει να ξυπνά κάθε μέρα στις 3:45 πμ για την εκπομπή της).

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 8 Σεπτεμβρίου στην πίσω αυλή του σπιτιού τους στο Κονέκτικατ μπροστά σε 31 καλεσμένους. «Το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι τόσο χαρούμενοι για εμάς είναι ένα δώρο», είπε στους New York Times η Robin Roberts. «Και δεν είναι απλώς ένα δώρο για εμάς. Είναι ένα δώρο για όσους βρίσκονται σε περιοχές αυτής της χώρας που μπορεί να έχουν έναν γονέα ή έναν παππού που δεν το βλέπει έτσι ακριβώς, αλλά μας βλέπουν και βλέπουν ότι απλώς αγαπάμε η μία την άλλη».

Στην Εστία ακόμη αναρωτιούνται τι συνιστά οικογένεια. Δεν τους καλύπτει ως απάντηση «η αγάπη» κι αυτό είναι το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Αγνοούν την κοινωνική πραγματικότητα.