PROFILE

Νικολέτα Μπρουζούκη: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στα Τρίκαλα

Στην φωτογραφία δεν απεικονίζεται η νέα δήμαρχος Τρικκαίων. iStock

Τη θέση του Δημήτρη Παπαστεργίου στον δήμο Τρικκαίων πήρε από σήμερα, Τρίτη 27, Ιουνίου, η Νικολέτα Μπρουζούκη. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου υπουργοποιήθηκε, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Κάπως έτσι, σύμφωνα με το Trikalanews, τη θέση του δημάρχου λαμβάνει η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος από την πλειοψηφούσα παράταξη.

Η Νικολέτα Μπρουζούκη είναι αυτό το πρόσωπο που ταυτόχρονα γίνεται και η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην πόλη των Τρικάλων. Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η Νικολέτα Μπρουζούκη είναι δικηγόρος και με τον σύζυγό της διατηρούν ένα από τα πιο δυναμικά δικηγορικά γραφεία της πόλης. Επιπλέον έχει διανύσει σημαντική πορεία στην αυτοδιοίκηση.

Η Νικολέτα Μπρουζούκη είχε εκλεγεί πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τικκαίων, σημειώνοντας και σε αυτό το πόστο πρωτιά για τις γυναίκες στην ιστορία του δήμου. Επιπλέον είναι η επίτιμη πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων. Είχε επίσης διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, κατά τη θητεία του δημάρχου Μιχάλη Σταμίλου.

Υπήρξε στη συνέχεια πρόεδρος του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού τη διετία 2017 – 2019, και γι’ αυτό η επόμενη διοίκηση την τίμησε για τη συμβολή της με τον τίτλο της Επίτιμης Προέδρου. Είναι επίσης πρόεδρος του «Μουσείου Τσιτσάνης».

Η Νικολέτα Μπρουζούκη κληρονόμησε την αγάπη για τη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, από τη μητέρα της, η οποία συμμετείχε ενεργά σε τοπικούς συλλόγους, σύμφωνα με τοπικό κανάλι των Τρικάλων. «Και οι δύο γονείς μου ήταν αυτό που λέμε ενεργοί πολίτες, με έμαθαν να βοηθώ να συμμετέχω και να έχω άποψη κι αυτό προσπάθησα μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας να το κάνω πραγματικότητα», είχε πει σε συνέντευξή της ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος το 2019 η Νικολέτα Μπρουζούκη. Βλέποντάς τη, θα μάθεις ακόμα περισσότερα για εκείνη και την πορεία της.

Η ίδια είχε αναφερθεί στους πολλαπλούς ρόλους της ως μητέρα, σύζυγος και μαχόμενη δικηγόρος που παράλληλα ασχολείται με τα κοινά, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς καταφέρνει να τους συνδυάζει ισορροπημένα στη ζωή της, μία ερώτηση που αξίζει να επισημάνουμε ότι σχεδόν ποτέ δεν θέτει κανείς σε άντρες πολιτικούς και πολιτευτές με ισάριθμους διαφορετικούς ρόλους.

«Για μένα οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα κοινά, πρέπει να είναι άνθρωποι που είναι ενεργοί, να έχουν μια επαγγελματική πορεία, να μπορούν να νιώθουν τα προβλήματα της πόλης και του κόσμου και να μπορούν να έχουν έτσι μία σφαιρικότερη άποψη. Απέκτησα από την προηγούμενη (αυτοδιοικητική) εμπειρία μου άποψη για τον πολιτισμό, αλλά έχω αποκτήσει από τη δουλειά μου και εμπειρία για πάρα πολλά πράγματα και κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας. Οι άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται σε όποιο μετερίζι, αν έχουν τη διάθεση θα πρέπει να προσφέρουν και να συστρατεύονται για να πάμε τα Τρίκαλα πιο μπροστά και να κάνουμε αυτή την πόλη καλύτερη, βιώσιμη και πιο προσιτή και φιλική προς όλους μας», είχε πει τότε η Νικολέτα Μπρουζούκη.

«Έχοντας κάνει έναν κύκλο, έχοντας δημιουργήσει μία οικογένεια, θεώρησα ότι είναι σωστό αποδεχόμενη την τιμητική πρόσκληση του κου Παπαστεργίου, να συμμετέχω κι εγώ, να συστρατευθώ, να βάλω το δικό μου λιθαράκι στη δημιουργία μίας καλύτερης πόλης», πρόσθετε η Νικολέτα Μπρουζούκη για την επιστροφή της στην αυτοδιοίκηση μετά από κάποια χρόνια, το 2019. Η απόφασή της να επιστρέψει μάλλον ήταν η σωστή, καθώς τότε αναδείχθηκε πρώτη σε ψήφους ανάμεσα στους υποψήφιους του συνδυασμού του απερχόμενου δημάρχου.