ROLE MODELS

Να βρείτε κάποιον να σας αγαπάει όπως η Reese Witherspoon τα βιβλία της

Reese's Book Club/Instagram

Είχε η Reese Witherspoon την καλύτερη ιδέα που συνδυάζει το διάβασμα καλών βιβλίων με woman empowerment; την είχε.

 

Η ευτυχής μετάλλαξη της Reese Witherspoon

Θα ξεκινήσω με μία προσωπική παραδοχή. Την Reese Witherspoon δεν την είχα σε τρομερά μεγάλη εκτίμηση για καιρό. Το ξανθό κορίτσι από τη Νέα Ορλεάνη μού περνούσε παντελώς αδιάφορο καλλιτεχνικά. Έφταιγε λες το “Legally Blonde”; οι δυναμικές αλλά πέρα για πέρα ανάλαφρες επαγγελματικές επιλογές της; Ώσπου έφτασε το 2012 κι όλα άρχισαν ν’ αλλάζουν.

Ήταν η χρονιά που η Witherspoon άνοιξε τη δική της εταιρία παραγωγής, την “Pacific Standard”- στην οποία χρωστάμε ταινίες όπως το “Άγρια” και “Το κορίτσι που εξαφανίστηκε” κι άρχισε να κάνει πιο ώριμες κι ανεξάρτητες επιλογές. Κι ύστερα, ήρθε ο ρόλος σταθμός στο “Big Little Lies” κι ακόμα πιο πρόσφατα το “The Morning Show”. Eπιβεβαιωμένα, είναι μια διάσημη γυναίκα με «νεύρο» κι άποψη κι αυτό είναι χρήσιμο. Πλέον η Reese έχει βρει την ουσιαστική θέση της στον κόσμο η οποία δεν είναι όσο κλισέ φαινόταν στην αρχή. Είναι μία από τις πιο επιδραστικές γυναίκες στον κόσμο και μία ηθοποιός που παλεύει στ’ αλήθεια για τα δικαιώματα των γυναικών στον χώρο της.

««Για χρόνια, ήμουν μία ηθοποιός για πρόσληψη και είμαι τόσο ευγνώμων για αυτήν την περίοδο γιατί έμαθα για την ανάπτυξη του σεναρίου, την πρόσληψη του προσωπικού και το να γίνονται οι παραγωγές στην ώρα τους. Πάντα ήθελα να γίνω παραγωγός. Και να μαι τώρα… Ως παραγωγός, νιώθω ταπεινή μπροστά σε όλους όσοι εργάζονται σκληρά για να κάνουν την τηλεόραση μαγική» έχει πει με αφορμή το Big Little Lies”, στο οποίο επίσης εκτελεί χρέη παραγωγού.

Η Reese Witherspoon δεν βλέπεται μόνο, διαβάζεται κιόλας

Και φτάνουμε στον τελευταίο καλό λόγο για τον οποίο μας απασχολεί. Η 44χρονη ηθοποιός και παραγωγός αξιοποίησε την αγάπη της για το διάβασμα οργανώνοντας μια λέσχη βιβλίου που ακούει στο όνομα Reese’s Book Club. Για να το πάρουμε λίγο από την αρχή, η Witherspoon είναι δεινή βιβλιοφάγος από τα μικράτα της. «Ήμουν ένα μεγάλο κούτσουρο που διάβαζε πολλά βιβλία. Όταν μπαίνω σε βιβλιοπωλείο με πιάνει τρέλα, η καρδιά μου χτυπάει πιο δυνατά και θέλω να τ’ αγοράσω όλα», έχει δηλώσει σχετικά και το απέδειξε εμπράκτως, με το Reese’s Book Club, το οποίο ακολουθούν πάνω από 1μιση εκατομμύριο άτομα και στο Instagram.

Τo concept της λέσχης βιβλίου της Witherspoon είναι το εξής: κάθε μήνα η ηθοποιός επιλέγει και συστήνει ένα αγαπημένο της βιβλίο. Κοινή συνισταμένη των βιβλίων είναι να έχουν ως κεντρικό πρόσωπο μία γυναίκα και συνήθως είναι γραμμένο από μία συγγραφέα. Το κάθε βιβλίο έχει την τιμητική του, αφού η Reese το τιμάει με κάθε τρόπο.

H Witherspoon στο Vanity Fair

Το τεύχος Απριλίου του αμερικανικού Vanity Fair έχει τη Reese Witherspoon κεντρικό πρόσωπο. Μία φανταστική φωτογράφηση και μια εξίσου απολαυστική συνέντευξη. Αφορμή για να γίνουν όλα αυτά η νέα σειρά της, το “Little Fires Everywhere” του Hulu, το οποίο πρόκειται για τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Celeste Ng (στα ελληνικά κυκλοφορεί ως «Μικρές Φωτιές Παντου»). Το trivia θέλει τη Witherspoon να ανακαλύπτει το βιβλίο μαζί με την Lauren Neustadter πριν την έκδοσή του, η Witherspoon να το επιλέγει για τη λέσχη ανάγνωσής της και λίγο καιρό μετά, το βιβλίο να εκδίδεται και να γίνεται σειρά, στην οποία παίζει η ίδια και φροντίζει ως παραγωγός, μαζί με την συμπρωταγωνίστριά της, Kerry Washington.