ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Μια μαμά αφήνει τον γιο της να διαλέξει τα ρούχα της για μια εβδομάδα

Είσαι τόσο τολμηρή μαμά, ώστε να πας στην δουλειά σου με διαφορετικά παπούτσια; Αυτή η μαμά ήταν. Σκέφτηκε ότι θα είχε πλάκα να αλλάξουν για λίγο ρόλους με τον γιο της.

Εκείνη τον ντύνει καθημερινά τα τελευταία τρία χρόνια. Πόσο τρελό θα ήταν να τον αφήσει να διαλέγει για λίγο τα ρούχα που θα φορέσει στη δουλειά; Όσα έγιναν είχαν πολύ ενδιαφέρον. Αρχικά, επειδή ήταν τύπος του mix and match, παρατήρησε ότι ο άντρας της δεν πήρε χαμπάρι, διαπίστωσε ότι ο μικρός της είχε εξαιρετική αίσθηση του στιλ και δική του οπτική ματιά στη μόδα. Το διασκέδασε πολύ και όσο κράτησε έμαθε πολλά χρήσιμα για την σχέση τους, αλλά και για εκείνη ως μητέρα.

Μέρα 1η

 

Την πρώτη μέρα ο γιος της πρότεινε να φορέσει το κοντομάνικο Bob Dylan με γκρι φούστα και μαύρο καλσόν. Από πάνω μπλε φούτερ. “Τις nude γόβες; Είσαι σίγουρος;” τον ρώτησε. Ναι, ήταν και το αποτέλεσμα έκανε τον μπαμπά να χαρίσει κομπλιμέντο στην μαμά.

Μέρα 2η

 

Πουά κολάν και μπλουζάκι Μίνι συνδυασμένο με αστραφτερές μπαλαρίνες. “Πόσο καιρό είχα να φορέσω αυτά τα παπούτσια” αναρωτήθηκε η μαμά.

Μέρα 3η

 

Όλα ξεκίνησαν από τις κάλτσες. Σαν να μην έφταναν τα λουλούδια σε αυτές, προστέθηκε και φόρεμα λουλουδάτο. Παπούτσια με ρίγα και χαλαρό μπουφάν. Όχι μόνο δεν προκάλεσε γέλιο, αλλά εκείνη την ημέρα, θυμάται η μαμά, μια γυναίκα με σταμάτησε στον δρόμο να μου πει πόσο τις αρέσουν οι κάλτσες μου.

Μέρα 4η

 

Την τέταρτη μέρα ο γιος της, της διάλεξε μόνο τρεις μπλούζες. Όταν του εξήγησε ότι δεν μπορεί να βγει χωρίς παντελόνι, πήγε στην ντουλάπα κι έβγαλε ένα. Κρατούσε και δύο διαφορετικά παπούτσια. Μάλλον δεν το είχε καταλάβει, όπως άλλωστε και κανένας στην δουλειά της μέχρι που εκείνη ρώτησε, πώς τους φαίνεται αυτό το “διαφορετικό ζευγάρι”.

Μέρα 5η

 

Την μπλούζα την διάλεξε διότι του αρέσουν τα τόξα και πολύ απογοητεύθηκε όταν δεν βρήκε και παντελόνι με τόξα. Είπε στην μαμά του να αγοράσει ένα. Όσον αφορά στα παπούτσια τη ρώτησε: πάνε αυτά; Κι εκείνη είπε ότι είναι μια χαρά.

Η μαμά περιγράφει την τελευταία μέρα που ο γιος της διάλεξε τα ρούχα της λέγοντας ότι ήταν αρκετά χαρούμενος που αυτό το παιχνίδι τους είχε τελειώσει. Του έπαιρνε αρκετή ώρα και είχε καλύτερα πράγματα να κάνει, όπως να παίξει με τα παιχνίδια του ή να κάνει βόλτα με το ποδήλατό του. Το ίδιο χάρηκε κι εκείνη για την εμπειρία, καθώς αποδείχθηκε πολύ διασκεδαστική και χαλαρωτική. Ως μαμάδες νομίζουμε πώς πρέπει μόνο να λέμε στους άλλους τι να κάνουν. Χωρίς πάντα να μας έχει ζητηθεί. Φορτωνόμαστε παραπάνω πράγματα από όσα χρειάζεται να κάνουμε ή αντέχουμε. Μόνες μας. Χάρηκε πολύ από αυτή την αλλαγή ρόλων, έστω και για λίγο με αυτόν τον τρόπο. Ο γιος της, αν και βαρέθηκε γρήγορα, έδειχνε ικανοποιημένος που η γνώμη του ήταν σεβαστή.

Στα παιδιά αρέσει να κάνουμε αστεία πράγματα. Και πόσο σοβαρά μπορεί να είναι τα ρούχα, ώστε να μην κάνουμε για λίγο πλάκα με αυτά;

Μας προτρέπει να το δοκιμάσουμε, καθώς είναι θεραπευτικό, χαλαρωτικό και αστείο. Για δύο μέρες φορούσε διαφορετικά παπούτσια και κανείς δεν το κατάλαβε…

Καμιά φορά ψάχνουμε να περάσουμε καλά με τα παιδιά μας κάνοντας υπερβολικά πράγματα. Τα απλά είναι μπροστά μας κι έχουν πολύ πλάκα.

Η ιδέα ήταν της Summer Bellessa από το babble.