ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις: Η έκφραση του προσώπου της Ashley Graham την ώρα του τοκετού με την οποία ταυτίζεται κάθε μητέρα

Invision/AP Evan Agostini

Στις 18 Ιανουαρίου η Αshley Graham έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ένα αγοράκι που θα πάρει το όνομα Isaac. Όπως εκατομμύρια γυναίκες, έτσι κι εκείνη αισθάνεται πραγματικά συγκλονισμένη από την εμπειρία της γέννησης.

 

 

Το 33χρονο plus size μοντέλο και παρουσιάστρια τόσο στην εγκυμοσύνη της όσο και μετά τον τοκετό κρατάει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον κόσμο. Μέσω του Instagram μιλά πολύ συχνά για όλα όσα έχει φέρει στη ζωή της ο μικρός. Με την ίδια διάθεση εξωστρέφειας επιλέγει και τις φωτογραφίες που ανεβάζει. Δύσκολο να μην ταυτιστεί μία νέα μαμά μαζί της. Για να μαθαίνουν οι καινούργιες και να θυμούνται οι παλιότερες.

Η φωτογραφία τοκετού της Ashley Graham

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Graham έκανε post μια φωτογραφία που δύσκολα βλέπεις στα social. Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο από την πολύ προσωπική και ιδιαίτερη στιγμή της τελευταίας φάσης ενός φυσιολογικού τοκετού. Τότε που μια γυναίκα συγκεντρώνεται με όλη της τη δύναμη στην προσπάθεια της εξώθησης. Η έκφραση του προσώπου της Ashley Graham είναι απόλυτα αντιπροσωπευτική και αντανακλά την οδύνη του τοκετού. Η αναγκαία δυσκολία της γέννας.

«Αυτό είναι το πρόσωπό μου στην πιο σπουδαία του δύναμη. Ο πιο θαυμαστός πόνος που γνώρισα ποτέ και το πιο σπουδαίο κατόρθωμα που έχω καταφέρει. Σ’ αυτή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας κατανοήστε πως παρά τον οποιοδήποτε πόνο ή δοκιμασία έχουμε όλες βιώσει σαν γυναίκες, είμαστε δυνατές, δυναμικές και ικανές να εκπληρώσουμε το μεγαλείο» γράφει η Ashley Graham κάτω από τη συγκινητική της φωτογραφία.