WOMEN TODAY

H Μελίνα Μακρή για το bullying που δέχτηκε ως έφηβη: «Με έπιασε από τα πόδια και με γύρισε ανάποδα»

Papadakis Press

Ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς bullying, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Τώρα το αναγνωρίζουμε πιο εύκολα, τώρα μιλάμε γι’ αυτό και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο ήταν υπαρκτό μάλλον από την ίδια περίοδο που υπήρχε και σχολική ζωή. Η Μελίνα Μακρή είναι ένα από τα διάσημα πρόσωπα που το έχουν βιώσει. Και μίλησε γι’ αυτο το δύσκολο βίωμα όταν βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Γράμμα για σένα» του Open.

Η Μελίνα Μακρή κάθισε απέναντι στη Βίκυ Χατζηβασιλείου και έλαβε ένα ιδιαίτερο γράμμα. Η παρουσιάστρια ξεκίνησε να τη ρωτά για την παιδική και εφηβική της ηλικία και η τραγουδίστρια σημείωσε ότι η εφηβεία της ήταν δύσκολη. «Είχα δύσκολη εφηβεία. Ήμουν πολύ μελαγχολικό άτομο, πολύ κλειστή, πολύ ντροπαλή. Οι δάσκαλοι έλεγαν στη μητέρα μου ότι δεν σήκωνα ποτέ το χέρι μου, ακόμα κι όταν ήξερα την απάντηση», σημείωσε και αναφερόμενη στην καριέρα που τελικά ακολούθησε τόνισε: «Έχω έναν άλλο εαυτό πάνω στη σκηνή».

Η Μελίνα Μακρή δεν έκανε εύκολα φιλίες ως παιδί. «Με τους συμμαθητές μου ήμουν πολύ ντροπαλή, είχα μία φίλη και πάντα το παράπονο μου ήταν πως δεν είχα αρκετούς φίλους. Πήγαινα στο σπίτι και έλεγα στη μαμά μου πως ήθελα να κάνω φίλους, αλλά ήμουν τόσο κλειστή και ντροπαλή που ένιωθα απομονωμένη. Με απέφευγαν τα άλλα παιδιά γιατί ήμουν και γω φοβισμένη απέναντι τους οπότε δεν ήμουν κοινωνική. Στην εφηβεία αυτό μου έσκασε ίσως μαζί με τις ορμόνες και γυρνούσα σπίτι και έκλαιγα κάθε μέρα. Μου το λέει ακόμα η μαμά μου», είπε η τραγουδίστρια.

Με ειλικρίνεια πρόσθεσε ότι στην εφηβεία της είχε μια ροπή προς τα αρνητικά συναισθήματα πράγμα που αργότερα δούλεψε με τη βοήθεια ψυχολόγου. «Έκανα θεραπεία πέντε χρόνια και είμαι ένα αρκετά θετικό άτομο πλέον θέλω να πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά.

Τη Μελίνα Μακρή την αποκαλούσαν «αρκούδα»

Το γράμμα που έλαβε μεταξύ άλλων έγραφε: «Μου έμαθες να μη φοβάμαι και να ονειρεύομαι με ανοικτά μάτια». Η Μελίνα Μακρή ένιωσε ότι αυτό το γράμμα θα μπορούσε να το έχει γράψει η ίδια στην εφηβεία της. «Αυτό το γράμμα θα μπορούσα να το έχω γράψει εγώ όταν ήμουν έφηβη. Τώρα στο λέω και συγκινούμαι. Γιατί ήμουν ένα φοβισμένο παιδί. Στο σχολείο αντιμετώπιζα bullying και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλω να θυμάμαι. Ήταν αρκετά δύσκολο συναισθηματικά, λεκτικό bullying που είχε γίνει και σωματικό», είπε η Μελίνα Μακρή.

«Κάποια αγόρια, επειδή ήμουν ένα τριχωτό άτομο για κορίτσι ειδικά, είχα πολλή τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στα χέρια μου, με κορόιδευαν. Με έλεγαν αρκούδα. Αυτό μπορεί σήμερα να ακούγεται αστείο αλλά σε πληγώνει σαν έφηβη. Δεν όρθωνα το ανάστημα μου και ακόμα και σήμερα δεν απαντάω αμέσως. Το σκέφτομαι και θα απαντήσω αργότερα. Τότε δεν υπήρχε περίπτωση να απαντήσω. Μια φορά έγινε και σωματικό. Δηλαδή με έπιασε από τα πόδια συμμαθητής μου και με γύρισε ανάποδα κι έπεσαν από τις τσέπες μου τα κέρματα και ό,τι είχα. Με είχε γυρίσει ανάποδα και γελούσα», περιέγραψε η Μελίνα Μακρή.

Ο αποστολέας του γράμματος

Ο αποστολέας του γράμματος ήταν ο Τζίμ, που γεννήθηκε στο Σικάγο και μετακόμισε με τους γονείς του στην Σπάρτη. Ο Τζιμ που εργάζεται σε δισκογραφική εταιρεία και είναι ακτιβιστής στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, είχε βιώσει επίσης το bullying ως έφηβος. Ο Τζιμ επέλεξε να στείλει το γράμμα του στη Μελίνα Μακρή. «Έναν άνθρωπο τον οποίο τον θεωρώ σημείο αναφοράς για την υλοποίηση των ονείρων μου. Χωρίς να δει ούτε τα κιλά μου, ούτε το ντύσιμό μου, ούτε τίποτα, με εμπιστεύτηκε, πήρε από το χέρι μου είπε “κάτσε κάτω, θέλω να σε ακούσω” και όσο μπορώ θα σε βοηθώ», είπε χαρακτηριστικά ο αποστολέας του γράμματος για την τραγουδίστρια και πρώην μέλος των Vegas.