ΒΡΑΒΕΙΑ EMMY

Η Maya Rudolph πήρε το πρώτο της Emmy για έναν animated φεμινιστικό ρόλο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Invision/AP Jordan Strauss

Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει Maya Rudolph, έφτασε ο καιρός να την ανακαλύψεις. Ένα ανυπέρβλητο ταλέντο που δίνει το δικό του στίγμα, ακόμα και αν ο ρόλος είναι μικρός.

Γνωστή κωμικός, κυρίως μέσα από 7 κύκλους στο Saturday Night Live, αλλά και με συμμετοχές σε άπειρες σειρές και ταινίες. Στη σειρά “Forever” του Amazon, και στο “The Good Place”, με έναν ρόλο που της χάρισε άλλη μία υποψηφιότητα για Emmy.

Αυτό όμως που της έδωσε το πολυπόθητο βραβείο ήταν ο ρόλος της “The Hormone Monstress” (δηλαδή η φωνή της) στην animated σειρά “Big Mouth”. Μία κωμική σειρά που απεικονίζει τις ορμονικές εξάρσεις των εφήβων και το ερωτικό ξύπνημα από τα ορμονικά τέρατα (όπως αυτό της Maya Rudolph.

Το βραβείο της Maya Rudolph για το “Big Mouth”

Το βραβείο δόθηκε για το επεισόδιο «Πώς να έχεις οργασμό», το οποίο γράφτηκε από την Emily Altman. Πρόκειται για ένα επεισόδιο στο οποίο δίνονται απαντήσεις σε ένα κορίτσι στην εφηβεία για την κατανόηση του σώματός του. Ένα ακόμα υπέροχο σημείο είναι ότι η επίσης κωμικός Kristen Wiig υποδύεται το αιδοίο. Και αυτό αποδεικνύει ότι αυτή η σειρά δεν απευθύνεται μόνο σε εφήβους και σπάει τα ταμπού και τα στερεότυπα γύρω από το σεξ.

Είναι άδικο που πήρε Emmy για voiceover;

Είναι γεγονός ότι το ταλέντο της 48χρονης Maya Rudolph άργησε να αναγνωριστεί, σε επίπεδο βραβείων, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Ή ίσως και να είναι. Αυτό το Emmy είναι πολύ σημαντικό γιατί εκθρονίζει επιτέλους τις σειρές “The Simpsons” και “Family Guy”, που κερδίζουν σε αυτήν την κατηγορία από το 2014. Είναι ενθαρρυντικό το ότι το “Big Mouth” ξεχώρισε και ότι υπήρξε βράβευση για μία τόσο σημαντική στιγμή. Για ένα επεισόδιο που μιλά ανοιχτά για τον γυναικείο οργασμό.