ΚΑΡΙΕΡΑ

«Μαθαίνουμε ψηφιακά – Εντασσόμαστε ενεργά #2»: Δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση σε γυναίκες 18-29 ετών

Pexels

Η ραγδαία εξέλιξη και ευρεία χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στη σημερινή ψηφιακή εποχή επηρεάζουν άμεσα κάθε πτυχή της δημόσιας, προσωπικής και επαγγελματικής ζωής μας. Η προώθηση της ποιοτικής αύξησης της συμμετοχής των κοριτσιών και γυναικών στους τομείς αυτούς και η ευρύτερη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων, μπαίνει σε πρώτο πλάνο μέσα από τα σεμινάρια του προγράμματος Women4IT. Tην προηγούμενη σεζόν, 102 γυναίκες παρακολούθησαν τα σεμινάρια του Women4IT, με τις 67 από αυτές να βρίσκουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.

Μετά τον άκρως επιτυχημένο πρώτο γύρο εργασιών, το πρόγραμμα «Women4IT» επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με στόχο τη δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση 40 νέων γυναικών (18-29 ετών), στους τομείς της Διαχείρισης Έργων (Project Coordinator) και της Διαχείρισης Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Digital Media Specialist).

Οι ωφελούμενες θα υποστηριχθούν με mentoring και σεμινάρια ενδυνάμωσης από επαγγελματίες του είδους, αλλά και από τις ωφελούμενες της πρώτης φάσης (peer mentoring). Θα υπάρχει και η δυνατότητα επιτόπιας παρακολούθησης (job shadowing), για περισσότερη εξοικείωση και τριβή με τα επιλεγμένα αντικείμενα εργασίας, σε πραγματικό χώρο και χρόνο.

Με κεντρικό σύνθημα «Μαθαίνουμε ψηφιακά – Εντασσόμαστε ενεργά #2», το project θα αρχίσει τον Μάιο 2022 και θα ολοκληρωθεί  τον Σεπτέμβριο 2022, φιλοδοξώντας να συμβάλει, για ακόμη μία χρονιά, στον περιορισμό των ανισοτήτων στην ψηφιακή τεχνογνωσία.

Η αλλαγή που συντελείται δεν μπορεί να είναι πλήρης χωρίς τις γυναίκες. Το πρόγραμμα Women4IT κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, ανταποκρινόμενο στην κοινωνία που εξελίσσεται, με γνώμονα την ίση πρόσβαση, αλλά και αντιπροσώπευση των γυναικών στην ψηφιακή εποχή.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Women4IT

Το πρόγραμμα «Women4IT» λαμβάνει χώρα σε 9 χώρες της Ε.Ε. (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα). Έχει ως στόχο τη συμπερίληψη των γυναικών στην ψηφιακή κοινότητα και είναι χρηματοδοτούμενο από το EEA Grants και το Norway Grants Fund for Youth Employment. Υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα είναι η CreThiDev και οι εγγραφές γίνονται online στο link: digitaljobs.women4it.eu.

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί της επιτυχίας που είχε ο πρώτος κύκλος εργασιών. Συνολικά, σε όλες τις χώρες όπου πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα, 2.984 νεαρές γυναίκες χρησιμοποίησαν το εργαλείο δημιουργίας προφίλ «Women4IT» για πρόσβαση στις ψηφιακές τους ικανότητες. 646 έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς 160 ώρες εκπαίδευσης σε 8 ψηφιακά προφίλ και 330 εργάζονται ήδη, κυρίως σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την πληροφορική. Περισσότεροι από 10.000 νέοι ενημερώθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων και των εκδηλώσεων του προγράμματος για τις δυνατότητες σταδιοδρομίας στις ΤΠΕ.

Περισσότερες πληροφορίες, στο email: [email protected] και εγγραφές, εδώ: digitaljobs.women4it.eu/el/