ROLE MODELS

Η Μάρω Κοντού κοιμάται γυμνή και φτύνει κάθε πρωί το είδωλό της στον καθρέφτη

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Πώς εύχεσαι να είσαι εσύ στα 80 plus σου; Εγώ σίγουρα εύχομαι να είμαι σαν τη Μάρω Κοντού. Δεν περιμένω να ψηλώσω ξαφνικά και να αποκτήσω την κορμοστασιά της, αλλά θέλω να έχω τη σχέση που έχει αναπτύξει εκείνη με τον εαυτό της. Την ειλικρίνεια και την αναπολογητικότητα με την οποία απάντησε στις ερωτήσεις της στήλης «Ανάκριση» στην εκπομπή του Θεοχάρη Ιωαννίδη Night Out στο Mega.

H Μάρω Κοντού βρέθηκε καλεσμένη του συναδέλφου της, Θεοχάρη Ιωαννίδη, στην εκπομπή του στο Mega. Καθισμένη απέναντί του, η ηθοποιός, επιστράτευσε την αφοπλιστική της ειλικρίνεια για να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν τον εαυτό της. Μαζί έδωσε κι ένα εξαιρετικό tip για το ξεκίνημα της κάθε μέρας σου. Δεν το έκανε διδακτικά, δεν θα της ταίριαζε άλλωστε κάτι τέτοιο. Απλώς περιγράφοντας πώς ξεκινά τη δική της μέρα, εγώ τουλάχιστον βρήκα το affirmation με το οποίο θέλω να ξεκινάω τη δική μου σε όποια ηλικία κι αν βρίσκομαι.

«Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να φτύνω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και θα σου πω γιατί», είπε η Μάρω Κοντού όταν δέχτηκε την αντίστοχη ερώτηση. «Κοιμάμαι γυμνή κι όπως τρέχω να φτιάξω τον καφέ μου έχω έναν μεγάλο καθρέφτη στο χολ και όπως με βλέπω λέω “Φτου σου κοριτσάκι μου, εσύ είσαι 80plus; Αποκλείεται”. Και φτιάχνω τον καφέ μου και είμαι πανευτυχής», συμπλήρωσε η ηθοποιός που φέτος συμμετέχει στη σειρά του Mega, Η Γη της Ελιάς.

Η δύναμη που έχει η αγάπη προς τον εαυτό μας, η αποδοχή, το φιλικό χτύπημα στον ώμο που του επιβεβαιώνει ότι καλά τα κατάφερε, μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη και για τη δική σου μέρα, όπως ακριβώς γίνεται και για τη Μάρω Κοντού. Την ηθοποιό, που σε άλλο σημείο της συνέντευξής της παραδέχτηκε ότι ο χρόνος δεν την φοβίζει καθώς έχει μία πολύ καλή σχέση μαζί του και πως ζει χωρίς ενοχές. Κι αυτό είναι στόχος ζωής.

«Δεν με φοβίζει. Όσο έχω την υγεία μου δεν με φοβίζει τίποτα. Άλλωστε νομίζω ότι η σχέση μου με τον χρόνο πάει πάρα πολύ καλά. Ο χρόνος με έχει κάνει λίγο πιο σοφή, πιο ήρεμη, να αντέχω τα παράξενα, δεν με έχει σκληρύνει», σημείωσε η Μάρω Κοντού για τη σχέση της με τον χρόνο. «Δεν έχω εκείνα τα παλιά, τα με πείραξε αυτό, εκείνο, ανησυχώ γι΄αυτό ή για κείνο», συμπλήρωσε για το πώς την έχει αλλάξει ο χρόνος στο πέρασμά του.

Η ηθοποιός κλήθηκε να αποκαλύψει ποια ερώτηση την ενοχλεί πιο πολύ στις συνεντεύξεις της και μαζί την απάντησε μία για πάντα. «Αν έχω κάνει face lifting κι αν έχω φτιάξει τη μύτη μου. Ναι μωρέ, ναι, τα έχω κάνει όλα», είπε με την χαρακτηριστική της ειλικρίνεια η Μάρω Κοντού. Μία ειλικρίνεια στην οποία κατέφευγε πάντα. «Είμαι ειλικρινής γιατί έτσι ισορροπώ», σημείωσε η ίδια.

Η ειλικρίνεια ήταν και το πρώτο θετικό χαρακτηριστικό το οποίο απέδωσε στον εαυτό της στην ανάλογη ερώτηση του παρουσιαστή. Επίσης η Μάρω Κοντού σημείωσε στα θετικά της χαρακτηριστικά ότι ξέρει να δίνει κι ότι είναι ευπροσάρμοστη. Φυσικά κι έχει αρνητικά και δεν δίστασε να τα αποκαλύψει, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την αυθεντικότητα της ειλικρίνειάς της.

«Νευριάζω πάρα πολύ με τους κουτούς κατά τη γνώμη μου, με τους πονηρούς γιατί εγώ δεν καταδέχομαι να είμαι πονηρή. Έχω κάνει εγώ πολλές ανόητες πράξεις, όταν τις θυμάμαι συγχίζομαι. Ήμουν αφελής, βλάκας δεν ήμουν ποτέ», σημείωσε χαρακτηριστικά η Μάρω Κοντού.

Μπορεί σε άλλο σήμειο της συνέντευξής της, παίζοντας Θάρρος η Αλήθεια να αποκάλυψε ότι η ένοχή της απόλαυση είναι το τσιγάρο, όμως η Μάρω Κοντού έχει την ευλογία να ζει χωρίς ενοχές. «Δεν κάνω κάτι για το οποίο να έχω ενοχές. Ό,τι κάνω είναι απολύτως φυσιολογικό, δεν ξέρω πού το πας αλλά και πονηρά να το πας δεν έχω ενοχές, καμία», είπε στον Θεοχάρη Ιωαννίδη.

Παίζοντας Θάρρος ή Αλήθεια αποκάλυψε επίσης ότι είχε κάποτε σχέση με έναν ηθοποιό. Αλλά άλλο η ειλικρίνεια κι άλλο η διακριτικότητα, κι έτσι η Μάρω Κοντού σημείωσε ότι δεν θα αποκαλύψει ποτέ το όνομά του.

Η Μάρω Κοντού είναι μία γυναίκα που χάραξε τον δικό της δρόμο στη ζωή κι αγάπησε κάθε βήμα στην πορεία της, είτε τη συγχίζει σήμερα είτε όχι. Κι αυτό γιατι την έφερε στο σήμερα. Ήταν μία πορεία αντισυμβατική, όπως είπε στη συνέχεια στη συνέντευξή της στον Θεοχάρη Ιωαννίδη.

Η Μάρω Κοντού αποκάλυψε ότι μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με αρκετή πειθαρχία. «Άλλα κάποια στιγμή τα τίναξα όλα στον αέρα. Έκανα το δικό μου, με γκρίνια, με καυγάδες αλλά εντάξει», σημείωσε.

Μία από τις μάχες που έδωσε, ήταν να μπορέσει να γίνει ηθοποιός σε μία εποχή που οι γυναίκες στο επάγγελμά της βίωναν μεγάλο ρατσισμό. Το να γίνεις ηθοποιός εκείνα τα χρόνια ήταν «ηθοποιός ίσον ελαφρών ηθών» ανέφερε. «Κι η ίδια μου η γιαγιά μου είχε πει ότι δεν είμαι σοβαρή κοπέλα. Φρόντιζα με κάποιο ύφος άμυνας που είχα για να επιβληθώ να φανώ σοβαρή. Ήθελα να το ανατρέψω αυτό», ανέφερε.

Μιλώντας για τον έρωτα, η ηθοποιός είπε ότι μικρή τον ακολουθούσε και δεν έδινε δεκάρα για τη δουλειά. Όπως σημείωσε «Ο έρωτας είναι θείο δώρο». Και η εμπειρία που έχει ζήσει μέσα από αυτόν, με το γέλιο, τον πόνο, το κλάμα, την προδοσία, την αγάπη, είναι πλούτος.

«Από μικρή δίνω μπουνιά στο κατεστημένο. Δεν το έχω σκεφτεί, αλλά πιθανόν να έδωσα γραμμή για τις γυναίκες και της εποχής εκείνης και του σήμερα. Ξέρεις πάντα εγώ δεν μιμούμαι κάτι, δεν συμβιβάζομαι με τα ταμπού, με το περιβάλλον, ακολουθώ τον δρόμο μου με ειλικρίνεια και εντιμότητα. Δεν ξοδεύω τον χρόνο μου να ακούσω τι λένε για μένα, τι πρέπει και τι δεν πρέπει, τα έχω ξεκαθαρίσει αυτά από πολύ μικρή», είπε μεταξύ άλλων η Μάρω Κοντού και αυτός είναι ο λόγος που την αγάπαμε πιο πολύ απ’ όλα.