FEMALE TALK

Μαρία Σολωμού: «Είχα πάει σε γιατρό στα 16 μου για να “κόψω” το στήθος μου»

24MEDIA/ Ladylike.gr Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Η μάχη μας να αποδεχτούμε την εικόνα μας, το σώμα μας, τον εαυτό μας, είναι μία μάχη στην οποία μπαίνει η πλειοψηφία από εμάς και μία μάχη που χρειάζεται χρόνο για να κερδηθεί. Μεγαλώνοντας σε κοινωνίες όπου το «ανήκειν» γίνεται νούμερο ένα προτεραιότητα και η «διαφορετικότητα» μοιάζει να χρειάζεται κόπος να γίνει αποδεκτή, τα πράγματα είναι αρκετά απαιτητικά για τον καθένα που νιώθει ότι η εικόνα του διαφέρει. Η Μαρία Σολωμού έζησε μία τέτοια απαιτητική εποχή.

Η Μαρία Σολωμού, μιλώντας στο podcast της αναφέρθηκε σε ένα μήνυμα που δέχτηκε από μία γυναίκα, η οποία της εξέφρασε τις ανασφάλειες που νιώθει για το σώμα της, λόγω των «τέλειων» φωτογραφιών που βλέπει στα social media. Με αυτή την αφορμή, λοιπόν, η ηθοποιός προχώρησε σε μία προσωπική αποκάλυψη. Απόσπασμα της εξομολόγησή της για τη δική της μάχη με την εικόνα της, προβλήθηκε στην εκπομπή Το Πρωινό, του ΑΝΤ1.

Η Μαρία Σολωμού δεν γεννήθηκε στην ηλικία που είναι σήμερα, με την εμπειρία ζωής που έχει σήμερα και την αυτοπεποίθηση που έχει σήμερα. Όπως όλοι μας, πέρασε κι εκείνη από την εποχή της εφηβείας. Και τότε, στα 16 της χρόνια, όπως σημείωσε, ένιωθε άσχημα για το σώμα της και πιο συγκεκριμένα για το στήθος της.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι πρέπει να έχουμε τον ίδιο πωπό ή το ίδιο στήθος. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, επειδή είχα πολύ στήθος –μην βλέπετε τώρα- ένιωθα τόσο άσχημα, γιατί εκείνη την εποχή πρέπει να ήμουν εγώ κι άλλες δύο με τέτοιο στήθος. Ένιωθα τόσο μειονεκτικά», είπε η Μαρία Σολωμού στο podcast της.

Η ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι τότε είχε καταφύγει στο γραφείο ενός χειρουργού προκειμένου να μειώσει το στήθος της, αλλά εκείνος την απέτρεψε λέγοντάς της να περιμένει ώσπου να ενηλικιωθεί.

«Είχα πάει σε γιατρό στα 16 μου για να το “κόψω”. Τότε, μου είπε ο γιατρός “πήγαινε 19 κι αν δεν σου αρέσει, θα στο κόψω εγώ”. Δεν ξαναπήγα βέβαια. Ένιωθα εγώ σαν να είμαι άλλη τόση, σαν αγελάδα ένιωθα. Ήταν δική μου εκτίμηση, χωρίς το ΤikΤok. Μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι οι άλλες ζήλευαν εμένα, κι έπρεπε εγώ να σταματήσω να ζηλεύω τις άλλες, πέρασαν χρόνια», σημείωσε η Μαρία Σολωμού.

Στην πραγματικότητα δεν είναι θέμα του ποιος ζηλεύει ποιον. Είναι θέμα αναγνώρισης της μοναδικότητάς μας και ταυτόχρονα της ισότητάς μας με όλους τους άλλους. Δεν υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα, στήθη, σώματα, πρόσωπα, ζωές. Υπάρχει μόνο το δικό μας στήθος, το δικό μας σώμα, το δικό μας πρόσωπο και η ζωή που εμείς ηγούμαστε για τον εαυτό μας κι αυτή δεν είναι ούτε καλύτερη, αλλά ούτε και χειρότερη από των άλλων. Είναι απλά αυτή που είναι. Κι είναι ωραία. Κι αυτή είναι μία συνειδητοποίηση που μπορεί να γίνει πολύ απελευθερωτική.

Η γυναίκα που της έστειλε το μήνυμα με αφορμή το οποίο η Μαρία Σολωμού προχώρησε στην εξομολόγησή της, ήταν 22 ετών. «Εγώ, όταν ήμουν 22 ετών, δεν είχα ασχοληθεί ακόμα με το πώς είμαι ακριβώς. Και τι πάει να πει περισσότερα ή λιγότερα κιλά», σημείωσε η Μαρία Σολωμού και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Baby botox το οποίο όπως είπε εκείνη έκανε μετά τα 40 και δεν της άρεσε ο εαυτός της.

«Κανονικά έπρεπε 22 χρονών να απαγορεύεται. Να πας να κάνεις τι; Baby botox; Εγώ έκανα στα 40+ και δεν μου άρεσε. Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι έτσι; Είναι ωραίο; Το θεωρώ κάκιστο», δήλωσε η Μαρία Σολωμού.

Τέλος, αναφέρθηκε σε μία παλιότερη ανάρτησή της χωρίς ρετούς και make up και τα σχόλια που δέχτηκε γι’ αυτήν. «Όταν έβγαλα τη φωτογραφία πριν 2 χρόνια, χωρίς ρετούς και make up που ήμουν με τα εσώρουχα για να δείξω ότι όλα τα σώματα δεν είναι τέλεια και οι μισοί πέσανε να με φάνε, για μένα είναι ατέλειες αυτές να έχω κυτταρίτιδα, ραγάδες και χαλάρωση», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Σολωμού.