ROLE MODELS

Μαρία Αριστοτέλους: Η αθλήτρια που διαγνώστηκε με καρκίνο και διδάσκει γενναιότητα

Instagram.com/mariaaristotelus

Με δύο φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Κύπρια πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, Μαρία Αριστοτέλους, έκανε μία ανακοίνωση πολύ διαφορετική από αυτό που θα σε προετοίμαζε με τις εικόνες της. Κρατώντας ένα υπερηχογράφημα στα χέρια της, δεν ανακοίνωσε κάποια εγκυμοσύνη, αλλά τη σκληρή αλήθεια με την οποία ήρθε αντιμέτωπη στην υγεία της στα 31 της χρόνια.

«Έχω διαγνωστεί με καρκίνο. Όχι δεν είμαι έγκυος», έγραψε η Μαρία Αριστοτέλους και στη συνέχεια μίλησε για την ατυχία του να έχει μία σπάνια μορφή καρκίνου, που στο μυαλό της μετατρέπει σε τύχη που έχει διάγνωση και άρα ευκαιρία να θεραπευτεί. Μαζί μοιράστηκε τη στάση ζωής της απέναντι στην ασθένειά της, αλλά και σε κάθε εμπόδιο που μπορεί να συναντήσει στο δρόμο της, παραδίδοντας ένα σπουδαίο μάθημα γενναιότητας σε όλους μας.

«Και ναι αυτό που έχω είναι πιο σπάνιο από το να κέρδιζα το τζόκερ, είναι κάτι που ΔΕΝ συμβαίνει σε ενήλικες και είμαι πολύ “άτυχη”. Ή μήπως όχι; Νιώθω ο πιο τυχερός άνθρωπος που πλέον έχω διάγνωση – όσο βαριά και να είναι- αφού μου δίνει την ευκαιρία της θεραπείας», έγραψε η Μαρία Αριστοτέλους που έχει βρεθεί στην κορυφή της Κύπρου και των Βαλκανίων ως αθλήτρια του άλματος επί κοντώ το 2017 και δεν σταμάτησε ποτέ να θέτει υψηλούς στόχους στο άθλημά της.

«Στη ζωή δεν έχει σημασία τι μας έρχεται- ο καθείς κουβαλάει τον σταυρό του- σημασία έχει να χαμογελάμε στα δύσκολα, να διασκεδάζουμε τις χαρές και να εξοπλιζόμαστε με λίγη παραπάνω τρέλα μέχρι το αύριο. Ο εχθρός είναι σκληρός, ύπουλος και επιθετικός αλλά μάλλον δεν έχει καταλάβει με τι έχει μπλέξει», κατέληξε στην ανάρτησή της η Μαρία Αριστοτέλους.

Η αθλήτρια, που παράλληλα διαγνώστηκε με κορονοϊό, μίλησε στην εκπομπή του Mega, Live News, την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, όπου περιέγραψε τη μάχη της με τον καρκίνο.

«Ο καρκίνος πλέον δεν είναι αυτό που ήταν πριν από χρόνια. Οι περισσότερές του μορφές είναι ιάσιμες. Ο χρόνος που θα γίνει η διάγνωση είναι πολύ σημαντικός, αλλά δεν χρειάζεται να την φοβάται ο κόσμος», είπε η ίδια και στη συνέχεια ανέφερε ότι οι γιατροί της είπαν ότι το είδος του καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε δεν συναντάται συχνά σε παιδιά μεγαλύτερα των 5 ετών.

«Δεν θεωρώ πως ο καρκίνος που περνώ εγώ είναι κάτι πιο δύσκολο από το τον αγώνα που δίνει ο οποιοσδήποτε για να ζήσει», εξήγησε και στη συνέχεια περιέγραψε πώς ανακάλυψε τον καρκίνο στο σώμα της όταν ψηλάφισε κάτι στο λαιμό της. Στη συνέχεια δήλωσε ξανά τυχερή που μπόρεσε να ανακαλύψει τι της συνέβαινε, καθώς οι εξετάσεις της έβγαιναν καθαρές.

«Δεν θα περάσει από μόνος του, Αυτό το ξέρουμε όλοι. Θέλει θεραπεία. Δεν πρέπει να κάνουμε πως δεν έχουμε κάτι, δεν βγάζει πουθενά», είπε η αθλήτρια που έχει ξεκινήσει ήδη χημειοθεραπείες για να αντιμετωπίσει την ασθένειά της, ενώ όπως είπε προχώρησε και σε κατάψυξη ωαρίων πράγμα για την ίδια πολύ σημαντικό. «Δεν είναι ντροπή να έχεις καρκίνο, δεν πρέπει να είναι ταμπού να το λες», τόνισε η ίδια μιλώντας στην εκπομπή Live News.

«Στην πορεία βγήκε και η μετάσταση στα οστά, το οποίο σόκαρε περισσότερο τον περίγυρό μου, όχι εμένα. Δεν μπορεί να ξεκινάς έναν πόλεμο με τη λογική ότι θα χάσεις. Αυτό που μου είχε πει η γιατρός είναι πως δεν υπάρχει πρόγνωση για την κατάσταση μου γιατί είναι σπάνια περίπτωση και ακολουθείται το πρωτόκολλο για τα παιδιά.

Κάνουμε όσα αντέχει το σώμα μου. Αισθάνομαι πως θα το ξεπεράσω. Όσοι με γνώριζαν από πριν ξέρουν πως η έτσι αντιμετώπιζα πάντα τη ζωή μου. Πως η ζωή είναι τώρα, δεν χρειάζεται ο καρκίνος για να την εκτιμήσεις. Είναι ευλογία να μπορείς να κάνεις πλάνα», σημείωσε η Μαρία Αριστοτέλους, δίνοντας ακόμα ένα μάθημα σε όλους μας.