FEMALE TALK

Μάρα Δαρμουσλή: Η απάντησή της για τα κιλά της εγκυμοσύνης, είναι μια σπουδαία συμβουλή

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Το δεύτερο παιδί της θα φέρει σε λίγο καιρό στον κόσμο η Μάρα Δαρμουσλή. Η ηθοποιός και μοντέλο, είχε ανακοινώσει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την εγκυμοσύνη της, πριν από λίγο καιρό. Πριν από λίγες ημέρες, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Love It όπου μίλησε για το πώς βιώνει τη δεύτερη εγκυμοσύνη της.

Η Μάρα Δαρμουσλή παντρεύτηκε τον chef Βασίλη Τσατσάκη τον Σεπτέμβριο του 2020, κι όπως αποκάλυψε το μωρό τους, αναμένεται να έρθει στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2022. Το μοντέλο και ηθοποιός έχει αποκτήσει ένα ακόμα παιδί, τον 16χρονο Άγγελο απο τον πρώτο της γάμο με τον Παύλο Καπώνη.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην Ιωάννα Μαλέσκου και τη Μάρτζυ Λαζάρου, παρόλο που αυτή είναι η δεύτερη εγκυμοσύνη της, τη βιώνει από την αρχή λες κι αυτή είναι η πρώτη φορά που είναι έγκυος.

Η Μάρα Δαρμουσλή βιώνει συνειδητοποιημένα την εγκυμοσύνη της

«Μπαίνω τώρα πολύ πιο συνειδητοποιημένα με πολύ πιο μεγάλη επιθυμία να το ζήσω στο έπακρο, όσο πιο πολύ γίνεται. Έχω και την πολυτέλεια γιατί είναι πολυτέλεια να είσαι έγκυος, Ελληνίδα, εργαζόμενη και να μπορείς να κάτσεις και να το απολαύσεις. Είμαστε γυναίκες, ναι μπορούμε να εργαζόμαστε και μπορούμε όσο νιώθουμε να προσφέρουμε, αλλά να γίνεται επειδή το θέλουμε, όχι αναγκαστικά και όχι καταπιεστικά», σημείωσε στη συνέχεια η Μάρα Δαρμουσλή.

«Φοβάμαι την οκνηρία, είναι ένα μικρόβιο που άμα παραδοθώ θα με καταβάλει. Αλλά παράλληλα έχω μία επίγνωση ότι τώρα κάτι κάνω, είναι μία δουλειά κι αυτή. Δεν είμαι μπεμπέκα και δεν θέλω να χάσω και χρόνο πειραματιζόμενη, για να μην έχω και ενοχές μετά ότι δεν το πρόσεξα», εξήγησε για την επιλογή της να αφιερώσει χρόνο κυρίως στην εγκυμοσύνη της αυτή την περίοδο.

Η ίδια και ο σύζυγός της επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα παιδί. Η Μάρα Δαρμουσλή που βιώνει την δεύτερη της εγκυμοσύνη σε ηλικία 40 ετών, αναφέρθηκε στο πώς αντιμετώπισε το άγχος που συχνά μεσολαβεί μεταξύ της επιθυμίας απόκτησης ενός παιδιού και της πραγμάτωσής της.

«Στη ζωή την καθημερινότητα μου, τη δουλειά μου, οτιδήποτε μπορεί να με αγχώσει, το αντιμετωπίζω προσπαθώντας να προετοιμάζομαι όσο το δυνατόν καλύτερα. Σε αυτή την περίπτωση προετοιμάστηκα με το να κρατήσω τον εαυτό μου σε καλή φυσική κατάσταση, να παίρνω τα συμπληρώματα διατροφής από πριν γιατί μετά τα 35 αρχίζουν να χτυπάνε καμπανάκια», επεσήμανε το μοντέλο και ηθοποιός.

Κεφάλαιο σώμα και εγκυμοσύνη

Κι έπειτα άνοιξε το κεφάλαιο σώμα και αλλαγές στην εγκυμοσύνη. Η Μάρα Δαρμουσλή με ειλικρίνεια παραδέχτηκε ότι όταν απέκτησε τον γιο της, Άγγελο, καθώς εργαζόταν ως μοντέλο στην Ελλάδα και το εξωτερικό ένιωσε έντονη πίεση για να χάσει γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Μάρα Δαρμουσλή Με τον γιο της, Άγγελο στον γάμο της με τον Βασίλη Τσατσάκη. / Δημήτρης Πελέκης/ Papadakis Press
Με τον γιο της, Άγγελο στον γάμο της με τον Βασίλη Τσατσάκη.

«Τον Άγγελο τον έκανα στα 23. Στα 23 που έχεις την αθωότητα και λες διαστολή – συστολή ό,τι κι αν γίνει θα επανέλθει. Και τις ραγάδες μου τις έκανα και τη χαλάρωσή μου την είχα, κι είχα και το άγχος να επανέλθει το σώμα μου γιατί έτρεχαν τότε τα συμβόλαια στο Παρίσι που είχα ως μοντέλο», εξομολογήθηκε.

Στην δεύτερη εγκυμοσύνη της και με τη συνειδητότητα με την οποία την αντιμετωπίζει, ο τρόπος σκέψης της και η ψυχολογία της έχουν αλλάξει. «Τώρα αγαπάω και τα σημάδια μου, αγαπάω κι ό,τι κι αν αφήσει πάνω μου γιατί είμαι σε μία άλλη διαδικασία. Αυτό είναι πιο σημαντικό και πιο ιερό», σημείωσε η Μάρα Δαρμουσλή.

Η Μάρα Δαρμουσλή αγαπά τον εαυτό της και σε προτρέπει να κάνεις το ίδιο

Όταν της ζητήθηκε να αποκαλύψει κάποιο «μυστικό» για να προσέχει μία έγκυος τα κιλά της, η Μάρα Δαρμουσλή είχε την πιο σωστή απάντηση. «Μυστικό, ένα; Κοινό; Για όλες τις γυναίκες; Δεν υπάρχει. Λίγο αγάπη θέλει. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά δεν είναι αυτονόητο. Λίγο αγάπη για τον εαυτό μας, γι’ αυτό που φτιάχνουμε. Κι έτσι με τον σεβασμό μπορούμε να προσέχουμε λίγο περισσότερο», ανέφερε η Μάρα Δαρμουσλή.

Όλα είναι θέμα αγάπης προς τον εαυτό μας. Απέναντι σε αυτόν είμαστε υπόλογες αν αντί να τον φροντίζουμε, τον γεμίζουμε ενοχές. Ενοχές σε σχέση με τις ικανότητές μας, με την εικόνα μας, με τις αλλαγές στο σώμα μας. Ενοχές που πολλές φορές το περιβάλλον μας επιβάλει σε εμάς.

Μάρα Δαρμουσλή Με τον σύζυγό της. / Δημήτρης Πελέκης/ Papadakis Press
Με τον σύζυγό της.

«Το πιο σημαντικό είναι να βάζουμε προτεραιότητες. Κι αν εγώ πάρω κιλά και ο Βασίλης ή ο Χ Βασίλης, δεν του αρέσω επειδή πήρα παραπάνω κιλά, ενώ φέρνω το παιδί μας στον κόσμο, δεν είναι πρόβλημα δικό μου. Ίσως ήταν πρόβλημα δικό μου όταν τον επέλεξα και δεν είδα ότι δεν κοιτάει πέρα από τα προφανή», είπε η Μάρα Δαρμουσλή και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο.

«Οι γυναίκες υποφέρουμε παραπάνω απ’ όσο αντέχουμε»

Η Ιωάννα Μαλέσκου της είπε ότι της άρεσε που ακούστηκε αυτό στην εκπομπή της. Κι η Μάρα Δαρμουσλή συμπλήρωσε με μία ατάκα της, για όλα όσα μας πονάνε όλες. «Πρέπει να ακούγεται γιατί περνάμε περιόδους, και το βλέπουμε και στις ειδήσεις και σε όλα, που οι γυναίκες υποφέρουμε παραπάνω απ’ όσο μπορούμε να αντέξουμε», είπε το μοντέλο και ηθοποιός.

Και μπορεί να αποφεύγει να βλέπει ειδήσεις που αφορούν τις γυναίκες, καθώς φορτίζεται συναισθηματικά «ίσως και λόγω ορμονών» όπως είπε, αλλά η Μάρα Δαρμουσλή δεν παίρνει απόσταση από τα γεγονότα που αφορούν το φύλο μας.

«Δεν θα πάρω για κανέναν λόγο απόσταση γιατί η οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να είναι δίπλα μου και να μου στείλει ένα σήμα που να μην το λάβω. Πρέπει να είμαστε σε μία επαγρύπνηση και σε μία ετοιμότητα όλοι μας», συμπλήρωσε η Μάρα Δαρμουσλή.

Στη συνέχεια αποκάλυψε τα επαγγελματικά της σχέδια που φέτος δεν περιλαμβάνουν θέατρο, αλλά την ενασχόληση με το νέο εστιατόριο του συζύγου της.