PROFILE

Linda Yaccarino: Ποια είναι η νέα superwoman του Twitter;

Photo by: Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images/Ideal Images

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Elon Musk, αστειευόμενος (;) είχε δηλώσει σε ανάρτησή του, ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter, μόλις «βρει κάποιον αρκετά ανόητο για να αναλάβει τη δουλειά».

Τον περασμένο μήνα, ο Mask βρήκε τη νέα επικεφαλής του Twitter, που κάθε άλλο παρά «ανόητη» μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει. Η 60χρονη Linda Yaccarino, μια αρκετά γνωστή φιγούρα στη βιομηχανία των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και πρώην στέλεχος του NBC, αναλαμβάνει λοιπόν τη θέση της νέας διευθύνουσας συμβούλου του Twitter, παίρνοντας το τιμόνι από τα χέρια του Musk λίγες εβδομάδες μάλιστα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Από τότε που ο Elon Musk ανέλαβε τo Twitter, τα προβλήματα για την δημοφιλή πλατφόρμα ξεπετάγονται σαν μανιτάρια.

Έχει περικόψει το 75% του πρώην προσωπικού της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένων ομάδων που κατηγορούνται για καταχρήσεις παρακολούθησης. Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία επαληθεύει τους επίσημους λογαριασμούς. Και πυροδότησε σειρά συζητήσεων με δικά του tweets, που διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας.

Οι διαφημιστές αποχωρούν ατάκτως και οι χρήστες του Twitter εμφανίζονται επίσης δύσπιστοι. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση, έδειξε ότι 6 στους 10 ενήλικες στις ΗΠΑ, έκαναν ένα διάλειμμα από το Twitter και 1 στους 4 δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για ένα χρόνο.

Ακόμη και ο ίδιος ο Elon Musk φαινόταν αποθαρρημένος από τις προκλήσεις που συνάντησε στην αξίας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων επένδυσή του. Έχει αστειευτεί ότι μόνο κάποιος «ανόητος» θα έπαιρνε τον τίτλο του διευθύνοντος συμβούλου από πάνω του. Enter Linda Yaccarino!

Linda Yaccarino: «Το βελούδινο σφυρί» αναλαμβάνει το Twitter

Linda Yaccarino: Η νέα superwoman του Twitter Photo by: Virginia Sherwood/NBCUniversal/NBCU Photo Bank via Getty Images/Ideal Images

Μεγαλωμένη σε οικογένεια Ιταλοαμερικανών, η Linda Yaccarino έχει ανέβει στις τάξεις μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ, δημιουργώντας τη φήμη ενός ικανότατου στελέχους, που βοήθησε στην καθοδήγηση του γίγαντα της ψυχαγωγίας NBCUniversal, μέσα από την αναταραχή που προκλήθηκε από την ανάπτυξη των τεχνολογικών κολοσσών.

Εδώ είναι 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα επικεφαλής του Twitter:

1. Η Linda Yaccarino εργάστηκε νωρίτερα στο NBCUniversal ως επικεφαλής παγκόσμιας διαφήμισης. Ο επίσημος διορισμός της στην εταιρεία ήταν ως πρόεδρος της παγκόσμιας διαφήμισης και συνεργασιών.

2. Εργάστηκε με την NBCUniversal για περισσότερα από 11 χρόνια και κατείχε θέσεις όπως Πρόεδρος, Advertising and Client Partnerships και President, Cable Entertainment και Digital Advertising Sales. Σύμφωνα με σχετικές αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ, η εταιρεία δημιούργησε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις διαφημίσεων κατά τη διάρκεια της θητείας της.

3. Η Linda Yaccarino ξεκίνησε την καριέρα στο NBC Universal, κάνοντας την πρακτική της εκεί. Τελικά κατάφερε να ανέβει στην εταιρική σκάλα.

4. Το 1992, εντάχθηκε στο δυναμικό της Turner Entertainment, την εταιρεία παραγωγής που ανήκει στην Warner Bros. Έμεινε εκεί για περισσότερα από 19 χρόνια και έφυγε για να πάει το NBC.

5. Η Yaccarino αποφοίτησε από το Pennsylvania State University το 1985 και είναι κάτοχος πτυχίου θεωρητικών επιστήμων, στις τηλεπικοινωνίες.

6. Είχε το παρατσούκλι «The Velvet Hammer» (το βελούδινο σφυρί) στη διαφημιστική βιομηχανία, λόγω του σκληρού και πραγματιστικού στυλ διαπραγμάτευσης της, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal. Χρησιμοποιώντας αυτές τις ικανότητές της, φέρεται να εξασφάλισε τεράστιες διαφημιστικές συμφωνίες στην τηλεοπτική βιομηχανία.

7. Τον Φεβρουάριο του 2023, η Yaccarino διορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του YMU, ενός γραφείου ταλέντων με πελάτες όπως η Paris Hilton και η Emily Ratajkowski.

8. Είναι παντρεμένη με τον Claude Peter Madrazo και το ζευγάρι έχει μαζί δύο παιδιά.

9. H Yaccarino έχει επίσης υπόβαθρο στην πολιτική. Έχει συνεργαστεί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump στο παρελθόν και ήταν επίσης μεταξύ των ανθρώπων που ο Trump διόρισε με διετή θητεία στο Προεδρικό Συμβούλιο Αθλητισμού, Γυμναστικής και Διατροφής των ΗΠΑ.

10. Συνεργάστηκε επίσης με τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Baden το 2021, για να δημιουργήσει μια διαφημιστική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid, επιστρατεύοντας τον Πάπα Φραγκίσκο.