FEMALE TALK

Κωνσταντίνα Μιχαήλ: «Το σώμα είναι ωραίο κι όταν είναι “γιαρμάς”»

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson/ 24Media

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ μιλάει αναπολογητικά και χωρίς να ενδιαφέρεται να χωρέσει σε νόρμες και κουτάκια, κάθε φορά που καλείται να το κάνει. Μια ακόμα τέτοια συγκυρία ήρθε και με την συνέντευξή της για την εκπομπή Πάμε Δανάη στον Άρη Καβατζίκη.

Η συνέντευξη της Κωνσταντίνας Μιχαήλ πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παράσταση Σεβάς Χανούμ στην οποία πρωταγωνιστεί η ηθοποιός σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου. Η συναρπαστική ζωή της λαϊκής τραγουδίστριας θα ζωντανέψει στη σκηνή μέσα από έναν μονόλογο βασισμένο στην συνέντευξη που έδωσε η ίδια στον ποιητή Γιώργο Χρονά.

Κάπως έτσι και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ μοιράζεται τη δική της συναρπαστική αλήθεια, κάθε φορά που μιλά ανοιχτά για τη ζωή της.

Η ηθοποιός μίλησε για την εμπειρία που τη βοήθησε να ωριμάσει και αυτό συνέβη όταν έχασε τον πατέρα της: «Φτάνεις σε κάποια ηλικία και έρχεται μια ωριμότητα. Σε μένα έπαιξε μεγάλο ρόλο η απώλεια του πατέρα μου πριν από 4 χρόνια. Τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσε όταν έλεγε “όταν μεγαλώσεις, θα καταλάβεις”. Τώρα καταλαβαίνω, αλλά είναι λίγο αργά», είπε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Στη συνέχεια απάντησε για το πώς η ίδια διαχειρίζεται τα «όχι» που μπορεί να έχει ακούσει στην επαγγελματική της πορεία: «Στην αρχή τις απορρίψεις τις παίρνεις προσωπικά. Όσο περνάει ο καιρός στο επάγγελμα αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι ψέμα. Δεν έχουν προσωπικά μαζί σου, απλώς δεν τους κάνεις γι’ αυτή τη δουλειά. Όταν σε μια περίοδο οι απορρίψεις είναι πολλές κι εσύ πρέπει να ζήσεις, αρχίζεις και φτιάχνεις ένα ωραίο στομάχι. Οχυρώνεσαι, δυναμώνεις, με το κακό μαθαίνεις. Θα περάσεις την πρώτη κατάθλιψη, θα περάσεις τη δεύτερη, στην τρίτη κατάθλιψη θα πεις “παιδιά δεν θα σας το χαρίσω τώρα”. Εννοείται πως πέρασα κατάθλιψη. Με βλέπατε κάθε χρόνο στην τηλεόραση ή στο θέατρο;».

Στο κομμάτι της εξωτερικής της εμφάνισης, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, απαντά στο πώς εκείνη ξέφυγε από τη μάστιγα του «αψεγάδιαστου»: «Κατά καιρούς κάνω κι εγώ πράγματα (στο πρόσωπό μου), απλώς δεν είμαι τρελή. Πέφτουμε στην ανάγκη του αψεγάδιαστου, του αρυτίδιαστου, όμως το ψεγάδι, η ρυτίδα είναι που σου δίνει τη γοητεία και τη μοναδικότητά σου. Όταν τσιτωνόμαστε όλοι, ψιλομοιάζουμε, ”αδειάζει” το βλέμμα». Νομίζω ότι έχω μια μοναδικότητα, όπως και όλοι μας, που με τα πολλά – πολλά χαλάει, χάνεται.»

Η ηθοποιός έπειτα σχολίασε ένα εξώφυλλο που είχε κάνει για το Playboy και αν θα το επαναλάμβανε: «Το εξώφυλλο στο περιοδικό Playboy δεν θα το έκανα πια, γιατί το είδος και το concept είναι πολύ συγκεκριμένο. Εγώ το γυμνό το θεωρώ κορυφαίο σαν έκφραση, αλλά επειδή σ’ εμάς αυτό πληρώνεται – γιατί το ότι πληρώθηκα ήταν ένα plus – είναι διαφορετικής λογικής από αυτό που είμαι πια. Η Μάρα Δεσύπρη είχε κάνει πολύ ωραίες λήψεις, πιο αιχμηρές, αλλά δεν εγκρίθηκαν από το εξωτερικό, γιατί ήθελαν πολύ συγκεκριμένο μοντέλο, το “κουνελάκι”. Δεν ήθελαν το δυναμικό, το σκοτεινό. Δεν βλέπεις γυναίκες σε μεγαλύτερες ηλικίες σε τέτοια concept. Το σώμα δεν είναι ωραίο μόνο όταν είναι “ροδακινάκι”, αλλά και όταν είναι “γιαρμάς” ή “δαμάσκηνο” ή “αποξηραμένο δαμάσκηνο».

«Το γυμνό σώμα είναι ωραίο ακόμα κι όταν είσαι 65 ή 85 ετών, δεν χρειάζεται να είσαι 25 ή 35 για να κάνεις Playboy».

Η Κωνταντίνα Μιχαήλ είχε μιλήσει για τη σχέση με το σώμα της και τίτλους του τύπου «Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ ποζάρει στα 51 της με μπικίνι και ρίχνει το Instagram» και στο LadyLike και τη Μαριλέλλα Αντωνοπούλου: «Εγώ δεν συγκινούμαι ιδιαίτερα από αυτά, δεν με ρίχνουν. Κολακεύεσαι όταν θεωρείς κάτι πολύ σημαντικό ή δεν το περιμένεις. Εγώ ξέρω ότι το σώμα μου το δουλεύω από μικρή. Έχω στο μυαλό μου ότι και μετά από τα 50 είναι φυσικό να είσαι έτσι και όχι να αφήνεσαι.  Όλα παλεύονται, κι όπου μπορεί και θέλει να το φτάσει ο καθένας μας. Δεν κολακεύομαι, γιατί κι αυτός είναι ένας προσωπικός αγώνας μου. Ευχαριστώ λοιπόν αλλά ναι-  κι αυτό το παλεύω».